Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

SkyBridge Capital: Tο Bitcoin είναι καλύτερο από τον χρυσό, επιταχύνονται οι επενδύσεις των θεσμικών

SkyBridge Capital: Tο Bitcoin είναι καλύτερο από τον χρυσό, επιταχύνονται οι επενδύσεις των θεσμικών
Ο χρυσός, όπως ανέφερε ο Scaramucci, απέτυχε να κεφαλαιοποιήσει το περιβάλλον αστάθειας που επικρατεί
Σχετικά Άρθρα

Τους λόγους για τους οποίους το Bitcoin είναι καλύτερο περιουσιακό στοιχείο από τον χρυσό αναφέρει με ανάλυσή του ο επικεφαλής του SkyBridge Capital και γνωστός επενδυτής Anthony Scaramucci.
Σε συνέντευξη που έδωσε στο ειδησεογραφικό δίκτυο CNBC, υποστήριξε ότι ο κόσμος αλλάζει.
Με το Bitcoin να σημειώνει συνεχώς άνοδο, τα ερωτήματα που διατυπώνονται για το αν θα ακολουθήσουν και άλλα κέρδη είναι πολλά και διαφόρων ειδών.
Στον αντίποδα, ο χρυσός, όπως ανέφερε ο Scaramucci, απέτυχε να κεφαλαιοποιήσει το περιβάλλον αστάθειας και αβεβαιότητας που επικρατεί.
«Εάν δηλαδή συγκρίναμε τα δύο assets, δεν υπάρχει αμφιβολία για το ποιο υπερέχει» είπε ο Scaramucci, προσθέτοντας πως, αν και ο χρυσός είναι περιουσιακό στοιχείο 4.000 ετών, τίποτε δεν είναι παντοτινό.
Gold.png
Αντικρουόμενες απόψεις και το κυρίαρχο αφήγημα

Τα σχόλια του επικεφαλής της SkyBridge Capital αντιτίθενται με απόψεις άλλων γνωστών αναλυτών όπως ο Peter Schiff, ο οποίος είπε ότι παραμένει πεπεισμένος ότι το Bitcoin θα αποτύχει ενώ ο χρυσός αποτελεί τη μοναδική επιλογή για να αποφύγει κάποιος τους κινδύνους της οικονομικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας.
Υπενθυμίζεται ότι η SkyBridge Capital γέμισε πολλά πρωτοσέλιδα οικονομικών εφημερίδων όταν δημιούργησε ένα fund αποκλειστικά περί το Bitcoin τον Δεκέμβριο του 2020, σε μια εποχή που η τιμή του κρυπτονομίσματος κινούνταν στα 30.000 δολ.
Από τότε, η θεσμική τάση απλώς επιταχύνθηκε.
Αυτή την εβδομάδα, η Morgan Stanley έγινε η πρώτη μεγάλη τράπεζα που προσφέρει στους πελάτες έκθεση σε Bitcoin.
Όπως ανέφερε η ηλεκτρονική εφημερίδα Cointelegraph, ο Robby Gutmann, Διευθύνων Σύμβουλος του παρόχου κεφαλαίων NYDIG, υπαινίχθηκε ότι αυτή την εβδομάδα θα αποτελούσε την αρχή μιας σειράς ανακοινώσεων, οι οποίες θα σηματοδοτούσαν μεγάλες αλλαγές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης