Τελευταία Νέα
Διεθνή

Βρετανία: Ακραία και διχαστική για δημοκρατικά καθεστώτα η απειλή μπλόκου στις εξαγωγές εμβολίων

Βρετανία: Ακραία και διχαστική για δημοκρατικά καθεστώτα η απειλή μπλόκου στις εξαγωγές εμβολίων

 Η απάντηση του Βρετανού ΥΠΕΞ Dominic Raab στις δηλώσεις της επικεφαλής της Κομισιόν για παρεμπόδιση των εξαγωγών εμβολίων προς τη Βρετανία, τις οποίες ο εγχώριος τύπος χαρακτήρισε ιδιαίτερα εχθρικές

Σχετικά Άρθρα

Για ακραία και απομονωτική διπλωματική στάση κατηγόρησε την Ευρωπαϊκή Ένωση ο υπουργός Εξωτερικών του της Βρετανίας, Dominic Raab, και κάλεσε την πρόεδρο της Κομισίον Ursula von der Leyen να δώσει εξηγήσεις όσον αφορά την προειδοποίησή της περί πιθανής παρεμπόδισης εξαγωγών εμβολίων κατά του κορωνοϊού προς τη Βρετανία, σύμφωνα με ρεπορτάζ ου Reuters την Τετάρτη 17 Mαρτίου 2021.
Τα σχόλια του Raab στο Reuters ακολούθησαν τις σχετικές προειδοποιήσεις της Ursula von der Leyen, όσον αφορά την απουσία αμοιβαίας στάσης μεταξύ Βρετανίας και ΕΕ στο ζήτημα των εμβολίων που χαρακτηρίζονται ως «απειλή» κατά του Ηνωμένου Βασιλείου από μερίδα του Τύπου.

Διαβεβαιώσεις

«Νομίζω ότι χρειάζεται κάποια εξήγηση, διότι ο κόσμος παρακολουθεί.
Επίσης, αντιβαίνει τις ευθείες διαβεβαιώσεις που είχαμε από την Κομισιόν.
Αναμένουμε αυτές οι διαβεβαιώσεις καθώς και η νόμιμη, κατόπιν συμβολαίων παροχή (εμβολίων) να γίνουν σεβαστές», σημείωσε ο κ. Raab .

«Εκπλήσσομαι»

Σε έντονο ύφος συμπλήρωσε: «Ειλικρινά εκπλήσσομαι που έχουμε αυτή τη συζήτηση.
Είναι συνήθως αυτό που το Ηνωμένο Βασίλειο και η ΕΕ ενώνουν δυνάμεις για να απορρίψουν, όταν άλλες χώρες με λιγότερο δημοκρατικά καθεστώτα από τα δικά μας επιδίδονται σε τέτοιου είδους ακραία και απομονωτική διπλωματική στάση».

Αντιφάσεις

Ο Raab είπε ότι τα σχόλια της von der Leyen αντιφάσκουν με τις διαβεβαιώσεις που του δόθηκαν από τον αντιπρόεδρο της Επιτροπής Valdis Dombrovskis και από τον επικεφαλής εξωτερικής πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell.
Ο Υπουργός Εξωτερικών, όπως νωρίτερα και ο εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού Boris Johson , υπενθύμισε ότι η Πρόεδρος της Κομισιόν είχε παράσχει διαβεβαιώσεις ότι «δεν υπήρχαν σχέδια για περιορισμό της νομίμως συμβληθείσας παροχής εμβολίων στο Ηνωμένο Βασίλειο».

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης