Τελευταία Νέα
Διεθνή

von der Leyen (ΕΕ) προς Βρετανία: Επιδείξτε αμοιβαία στάση και επιτρέψτε τις εξαγωγές εμβολίων

tags :
von der Leyen (ΕΕ) προς Βρετανία: Επιδείξτε αμοιβαία στάση και επιτρέψτε τις εξαγωγές εμβολίων

Η Κομισιόν εξετάσει το ενδεχόμενο να θέσει την αμοιβαιότητα ως προϋπόθεση για τις μελλοντικές εξαγωγές εμβολίων, σύμφωνα με την πρόεδρο της Κομισιόν Ursula von der Leyen

Σχετικά Άρθρα
Η Βρετανία πρέπει να επιδείξει προθυμία όσον αφορά την αποστολή εμβολίων στην Ευρωπαϊκή Ένωση, ενώ η τελευταία εξετάζει το ενδεχόμενο να θέσει την αμοιβαιότητα vς προϋπόθεση για τις εξαγωγές εμβολίων της στο μέλλον, δήλωσε ο επικεφαλής της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von der Leyen την Τετάρτη 17 Φεβρουαρίου σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters .
H επικεφαλής της Κομισίον επισήμανε ότι ήταν δύσκολο να εξηγήσουμε στους πολίτες της ΕΕ γιατί εμβόλια από τη Γηραιά Ήπειρο κατευθύνοντας σε άλλες χώρες, ενώ τη ίδια ώρα δεν συνέβαινε το ανστίστροφο.

ΗΠΑ

«Με τις ΗΠΑ η τήρηση αμοιβαίας στάσης (σ.σ. εκ μέρους της Βρετανίας) θεωρείται δεδομένη..
Υπάρχει μια απρόσκοπτη ροή πρώτων υλών, συνοδευτικών προιόντων και φαρμακευτικών σκευασμάτων», επισήμανε η επικεφαλής του εκτελεστικού βραχίονα της ΕΕ σε συνέντευξη τύπου.
Ωστόσο, είπε ότι, ενώ 10 εκατομμύρια δόσεις είχαν μεταφερθεί εργοστάσια της ΕΕ στη Βρετανία, η ΕΕ περιμένει ακόμη τις δόσεις του εμβολίου της AstraZeneca από τη Βρετανία.
«Περιμένουμε ακόμη τις δόσεις από τη Βρετανία, οπότε την εγκαλούμε να αποδείξει ότι δόσεις εμβολίων από τη χώρα κατευθύνονται στην ΕΕ και ότι επικρατεί μια στάση αμοιβαιότητας», υπογράμμισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης