Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Στο τραπέζι νέα παράταση του lockdown έως τις 28 Μαρτίου 2021

Γερμανία: Στο τραπέζι νέα παράταση του lockdown έως τις 28 Μαρτίου 2021

Παράταση του lockdown και αναβολή της προγραμματισμένης άρσης των μέτρων περιορισμού εξετάζουν Καγκελαρία και κρατίδια, καθώς τα κρούσματα του κορονοϊού εξακολουθούν να αυξάνονται, σύμφωνα με δημοσίευμα του AΠΕ, την Τρίτη 16 Μαρτίου 2021
Σύμφωνα με το περιοδικό Business Insider, το οποίο επικαλείται το δημοσίευμα, στην προγραμματισμένη για την Πέμπτη 18 Μαρτίου τηλεδιάσκεψη της Καγκελαρίου με τους Πρωθυπουργούς των κρατιδίων αναμένεται να συζητηθεί το ενδεχόμενο παράτασης της ισχύος των αυστηρών μέτρων και αναβολή της σταδιακής άρσης τους, η οποία είχε προγραμματιστεί να ξεκινήσει στις 22 Μαρτίου.
Το αρχικό σχέδιο προέβλεπε ότι θα μπορούσαν να λειτουργήσουν και πάλι οι εξωτερικοί χώροι εστίασης, καθώς και τα θέατρα και οι κινηματογράφοι, ενώ θα επιτρεπόταν ακόμη η άθληση ομάδων σε ανοιχτό χώρο.

Αναθεώρηση

Εάν όμως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων ανά 100.000 κατοίκους εντός μίας εβδομάδας ήταν από 50 έως 100, οι αποφάσεις αυτές θα αναθεωρούνταν.
Ο σχεδιασμός ωστόσο, σύμφωνα με το περιοδικό, φαίνεται ότι τώρα επανεξετάζεται, με πιθανότερο σενάριο αυτό της παράτασης της ισχύουσας κατάστασης και μετά τις 28 Μαρτίου, λόγω τόσο της αύξησης των κρουσμάτων όσο και των προβλημάτων με το εμβόλιο της AstraZeneca, αναφέρει το Business Insider.
Επιπλέον, φαίνεται ότι δεν θα υπάρχει εγκαίρως επαρκής αριθμός τεστ ταχείας διάγνωσης για να στηρίξει το άνοιγμα.
Στην τηλεδιάσκεψη της Πέμπτης 18 Μαρτίου έχει προγραμματιστεί να συμμετάσχει και η Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ursula von Layden η οποία θα ενημερώσει σχετικά με το χρονοδιάγραμμα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης