Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξεκίνησε το τρίτο κύμα κορωνοιού στην Γερμανία – Lockdown για το Πάσχα των καθολικών 4 Απριλίου στην Ιταλία

Ξεκίνησε το τρίτο κύμα κορωνοιού στην Γερμανία – Lockdown για το Πάσχα των καθολικών 4 Απριλίου στην Ιταλία
Η Ιταλία σε εθνική καραντίνα το Πάσχα στις 4 Απριλίου
Σχετικά Άρθρα

Παρά τον εμβολιασμό στην Ευρώπη… οι κυβερνήσεις λαμβάνουν μέτρα για να αποτρέψουν τα χειρότερα.
Η Γερμανία δηλώνει ότι έχει ξεκινήσει το «τρίτο κύμα» του Covid 19.
Η Ιταλία θα επιβάλλει lockdown ενόψει του Πάσχα των Καθολικών στις 4 Απριλίου 2021.
Το Πάσχα των ορθοδόξων χριστιανών είναι στις 2 Μαίου 2021.

Το τρίτο κύμα ξεκίνησε στην Γερμανία

Το τρίτο κύμα στη Γερμανία έχει ήδη ξεκινήσει, δήλωσε ο Lothar Wieler, επικεφαλής του Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων του Robert Koch.
Η Γερμανίδα καγκελάριος Merkle είχε προειδοποιήσει προηγουμένως ότι η χώρα θα μπορούσε να υποστεί ένα τρίτο κύμα λοιμώξεων εάν αρθούν τα περιοριστικά μέτρα για τη δημόσια υγεία.
Η Ιταλία, εν τω μεταξύ, αναμένεται να επιβάλει ένα άλλο σχεδόν εθνικό lockdwon κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου του Πάσχα στις 3 και 4 Απριλίου 2021 σε μια προσπάθεια να περιοριστεί η εξάπλωση του ιού.
Το τρίτο κύμα στην Γερμανία, έρχεται σε μια στιγμή που η χώρα έχει αρχίσει να χαλαρώνει σταδιακά τα περιοριστικά μέτρα, εν μέσω μιας κυβερνητικής προσπάθειας για την επιτάχυνση των εμβολίων.

Τι συμβαίνει στη Γερμανία;

«Έχουμε σαφή σημάδια:
Το τρίτο κύμα στη Γερμανία έχει ήδη ξεκινήσει», δήλωσε ο επικεφαλής του Ινστιτούτου Λοιμωδών Νοσημάτων του Robert Koch.
«Ο ιός δεν πρόκειται να εξαφανιστεί, αλλά μόλις έχουμε ένα βασικό επίπεδο ανοσίας στον πληθυσμό, μπορούμε να τον ελέγξουμε», πρόσθεσε.
Η Γερμανία είναι προετοιμασμένη για τη διανομή εμβολίων αλλά ο Wieler είπε ότι «ανησυχούσε πολύ» για την κρίση στη δημόσια υγεία.
Περιέγραψε την εκστρατεία εμβολιασμού της Γερμανίας ως αγώνα ενάντια σε έναν συνεχώς εξελισσόμενο ιό, αλλά εξέφρασε την πεποίθηση ότι η χώρα θα μπορούσε τελικά να θέσει υπό έλεγχο τον κορωνοιό.
Για τους Γερμανούς η χρήση μάσκας και οι κοινωνικές αποστάσεις πρέπει να διατηρηθούν.
Στις 11 Μαρτίου 2021 ότι ο αριθμός των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων Covid σε διάστημα 24 ωρών αυξήθηκε κατά 14.356, το υψηλότερο ημερήσιο ποσοστό που καταγράφηκε στη Γερμανία τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Αντικατοπτρίζει αύξηση 2.444 κρουσμάτων σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα.
Η πρόσφατη αύξηση συμπίπτει με την εξάπλωση μιας εξαιρετικά μολυσματικής μετάλλαξης του ιού που ανακαλύφθηκε για πρώτη φορά στο Ηνωμένο Βασίλειο. Η
παραλλαγή, γνωστή ως Β117, έχει βρεθεί ότι αντιπροσωπεύει περισσότερο από το 46% των νέων λοιμώξεων σε εθνικό επίπεδο. Μέχρι σήμερα, περισσότερα από 2,5 εκατομμύρια άτομα έχουν μολυνθεί από Covid στη Γερμανία, με 73.127 θανάτους, σύμφωνα με στοιχεία του Johns Hopkins.

Η Ιταλία σε καραντίνα το Πάσχα στις 4 Απριλίου

Η κυβέρνηση του ιταλού πρωθυπουργού Draghi πραγματοποίησε συνομιλίες με περιφερειακές κυβερνήσεις και τοπικές αρχές για να συζητήσουν την επιβολή αυστηρότερων μέτρων για την υγεία από τις 15 Μαρτίου έως τις 6 Απριλίου 2021.
Στο πλαίσιο αυτών των μέτρων, η Ιταλία αναμένεται να αντιμετωπίσει την εξάπλωση του ιού τοποθετώντας σχεδόν ολόκληρη τη χώρα στη λεγόμενη κόκκινη ζώνη από τις 3 Απριλίου έως τις 5 Απριλίου, δηλαδή την περίοδο του Πάσχα των Καθολικών.
Η κόκκινη ζώνη είναι το μέγιστο επίπεδο περιορισμών στο κλιμακωτό σύστημα για τον κορωνοιό στην Ιταλία.
Σε αυτό το επίπεδο, τα σχολεία, τα μη απαραίτητα καταστήματα, τα εστιατόρια και τα μπαρ θα είναι όλα κλειστά.
Η Σαρδηνία, ένα μεγάλο ιταλικό νησί στη Μεσόγειο Θάλασσα, είναι σήμερα η μόνη περιοχή στη λευκή ζώνη.
Σε εθνικό επίπεδο, ο συνολικός αριθμός μολύνσεων Covid της Ιταλίας ξεπέρασε τα 3,1 εκατομμύρια, κυρίως λόγω της ταχείας εξάπλωσης της παραλλαγής Β117 της βρετανικής μετάλλαξης.
Μέχρι σήμερα, η Ιταλία έχει καταγράψει 3,11 εκατομμύρια κρούσματα Covid και 101.190 θανάτους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης