Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανοικτό το ενδεχόμενο δικαστικής προσφυγής της ΕΕ σε βάρος της AstraZeneca

Ανοικτό το ενδεχόμενο δικαστικής προσφυγής της ΕΕ σε βάρος της AstraZeneca
Μαίνεται η αντιπαράθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων
Σχετικά Άρθρα
Μαίνεται η αντιπαράθεση της Ευρωπαϊκής Ένωσης και AstraZeneca για τις καθυστερήσεις στις παραδόσεις των εμβολίων.
Η Ευρωπαϊκή Ενωση «δεν αποκλείεται» να προσφύγει δικαστικά κατά της εταιρείας AstraZeneca, δήλωσε σήμερα ο Γάλλος υπουργός Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Clement Bon, κάνοντας λόγο για «παραβιάσεις του συμβολαίου» έπειτα από την ανακοίνωση καθυστερήσεων στις παραδόσεις εμβολίων στην ΕΕ.
«Υπάρχουν ανησυχίες και κάτι περισσότερο, χωρίς αμφιβολία ορισμένες συμβατικές παραβιάσεις και η Ευρώπη δεν θα παίξει σε ένα σχήμα σαν τα Αρκουδάκια της Αγάπης που θα δίνει χρήματα και δεν θα περιμένει τίποτε σε αντάλλαγμα», δήλωσε ο γάλλος υπουργός στο μικρόφωνο του Radio Classique.
«Θα υπερασπισθούμε τα συμφέροντά μας», πρόσθεσε. «Μπορεί να υπάρξουν δικαστικές προσφυγές. Δεν αποκλείεται».

Νέες καθυστερήσεις

Η φαρμακευτική εταιρεία AstraZeneca ανακοίνωσε το Σάββατο νέες καθυστερήσεις στις παραδόσεις του εμβολίου της κατά της Covid-19 στην Ευρωπαϊκή Ενωση. «Πριν από τις δικαστικές προσφυγές, υπάρχει η πολιτική πίεση, ή ακόμη και του διοικητικού συμβουλίου εσωτερικά στην εταιρεία».
«Αν χρειασθεί να γίνουν δικαστικές προσφυγές θα τις κάνουμε, αλλά παίρνει χρόνο. Σήμερα το επείγον είναι η παραγωγή».
Ο πρόεδρος της Γαλλίας Emmanuel Macron ανακοίνωσε χθες την αναστολή του εμβολιασμού με το εμβόλιο της AstraZeneca, λέγοντας ότι ενεργεί στο πλαίσιο «ευρωπαϊκής στρατηγικής». Στο μέσον αυτής της καχυποψίας, λίγα περιστατικά θρόμβωσης.
Ο Bon ευχήθηκε το εμβόλιο να μπορέσει να χρησιμοποιηθεί και πάλι παίρνοντας το πράσινο φως των επιστημόνων υπενθυμίζοντας ότι πολλά άλλα εμβόλια βρίσκονται σε χρήση και ότι το εμβόλιο της AstraZeneca «δεν είναι το άλφα και το ωμέγα της εκστρατείας εμβολιασμού».
Ο Clement Bon  διαβεβαίωσε ότι η Ευρωπαϊκή Ενωση θα παραγάγει 2 έως 3 δισεκατομμύρια δόσεις εμβολίων μέχρι το τέλος του έτους, γεγονός που θα την καταστήσει πρώτη παραγωγό εμβολίων στον κόσμο μαζί με τις Ηνωμένες Πολιτείες

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης