Διεθνή

Αγωγή κατά Google ύψους 5 δισ. δολαρίων: Κατηγορίες ότι συλλέγει δεδομένα και κατά την ανώνυμη περιήγηση

Αγωγή κατά Google ύψους 5 δισ. δολαρίων: Κατηγορίες ότι συλλέγει δεδομένα και κατά την ανώνυμη περιήγηση
Με την αγωγή ζητείται αποζημίωση 5.000 δολαρίων ανά χρήστη για παραβιάσεις της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί τηλεφωνίας και ιδιωτικής ζωής συνολικού ύψους τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων
Σχετικά Άρθρα

Δόθηκε το πράσινο φως για την εκδίκαση αγωγής κατά της Google από δικαστή στην Καλιφόρνια , σύμφωνα με την οποία οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η εταιρεία παρακολουθεί κρυφά τη διαδικτυακή δραστηριότητα των χρηστών του Chrome, ακόμη και όταν χρησιμοποιούν το πρόγραμμα περιήγησης στη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης (incognito).

Οι κατηγορίες κατά Google

Ειδικότερα, η αγωγή υποβλήθηκε τον Ιούνιο 2020 από τρεις ενάγοντες που ισχυρίζονται ότι η Google αποκτά δεδομένα χρηστών μέσω του Google Analytics, του Google Ad Manager και άλλων εφαρμογών και επεκτάσεων του ιστότοπου, συμπεριλαμβανομένων εφαρμογών smartphone, ανεξάρτητα από το αν οι χρήστες κάνουν κλικ σε διαφημίσεις που υποστηρίζονται από την Google.

Οι ενάγοντες ισχυρίζονται ότι η Google εξαπατά συνεπώς τους χρήστες με το να πιστεύουν ότι έχουν τον έλεγχο των πληροφοριών όταν χρησιμοποιούν τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης του Chrome και, κατ 'αυτόν τον τρόπο, παραβιάζει τους ομοσπονδιακούς νόμους περί ασύρματων επικοινωνιών.
Σύμφωνα με τους ενάγοντες, η αγωγή αφορά πιθανώς "εκατομμύρια" χρηστών της Google που από την 1η Ιουνίου 2016 «σέρφαραν» στο Διαδίκτυο χρησιμοποιώντας τη λειτουργία ανώνυμης περιήγησης.
Με την αγωγή ζητείται αποζημίωση 5.000 δολαρίων ανά χρήστη για παραβιάσεις της ομοσπονδιακής νομοθεσίας περί τηλεφωνίας και ιδιωτικής ζωής συνολικού ύψους τουλάχιστον 5 δισεκατομμυρίων δολαρίων.
Ο τεχνολογικός γίγαντας επιχείρησε να σταματήσει την αγωγή υποστηρίζοντας ότι οι ενάγοντες συγκατατέθηκαν στην πολιτική απορρήτου της, την οποία η εταιρεία ανέφερε ότι αποκαλύπτει ρητά τις πρακτικές προστασίας των δεδομένων της.
Google καθιστά επίσης σαφές ότι η" ανώνυμη περιήγηση "δεν σημαίνει" αόρατη "και ότι η δραστηριότητα του χρήστη κατά τη διάρκεια αυτής της περιόδου σύνδεσης ενδέχεται να είναι ορατή σε ιστότοπους που επισκέπτεται και σε οποιαδήποτε υπηρεσία ανάλυσης ή διαφημίσεων στους επισκεπτόμενους ιστότοπους", υποστήριξε η εναγόμενη εταιρεία στο δικαστήριο.
Ωστόσο, η δικαστής, Lucy Koh, αποφάσισε ότι η εταιρεία "δεν ειδοποίησε τους χρήστες ότι η Google συμμετέχει στη φερόμενη συλλογή δεδομένων ενώ ο χρήστης βρίσκεται σε λειτουργία ιδιωτικής περιήγησης".

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης

Advertisement -->