Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γαλλία: Η Google παραβίασε τη συμφωνία με τους Γάλλους εκδότες για τα πνευματικά δικαιώματα

Γαλλία: Η Google παραβίασε τη συμφωνία με τους Γάλλους εκδότες για τα πνευματικά δικαιώματα
H Google κατηγορείται απο την αρχή ανταγωνισμού ότι δεν άρχισε έγκαιρα τις διαπραγματεύσεις με τους εκδότες και την κατάθεση των σχετικών στοιχείων
Σχετικά Άρθρα
Οι γαλλικές αντιμονοπωλιακές αρχές κατηγορούν την Google ότι δεν συμμορφώθηκε με τις επιταγές της εθνικής αρχής ανταγωνισμού για τον τρόπο διεξαγωγής των διαπραγματεύσεων με τους εκδότες για την προστασία των δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας, όπως ανέφεραν πηγές τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα του Reuters την Τρίτη 23 Φεβρουαρίου 2021.

Τα στοιχεία

Οι γαλλικές αρχές αναφέρουν ότι η Google δεν συμμορφώθηκε με την εντολή της εθνικής αρχής ανταγωνισμού να αρχίσει διαπραγματεύσεις με τους εκδότες εντός της χρονικής προθεσμίας των τριών μηνών και εν συνεχεία να καταθέσει όλα τα στοιχεία που οι αρχές έκριναν απαραίτητα για τους εκδότες.
Η αρχή για την προστασία του ανταγωνισμού της Γαλλίας έχει τη δυνατότητα να επιβάλει πρόστιμο ύψους έως και 10% επί των πωλήσεων των εταιρειών που θεωρούνται ότι παραβίασαν το πλαίσιο κανονισμών.

Συμμόρφωση

Η Google απάντησε ότι «προτεραιότητά της είναι η συμμόρφωση με τις επιταγές του νόμου και ότι θα συνεχίσει τις διαπραγματεύσεις με τους εκδότες “καλή τη πίστει”, όπως φάνηκε από τις συμφωνίες που υπογράφησαν με τους εκδότες τους τελευταίους μήνες». Εμφανίστηκε δε, πρόθυμη να εξετάσει το κείμενο των εστιάσεων των γαλλικών αρχών και να συνεργαστεί μαζί τους.
Σε ένα πρώτο βήμα για επίλυση της μακρόχρονης διένεξης μεταξύ εκδοτών και τεχνολογικών κολοσσών στην Ευρώπη, η Google συμφώνησε να καταβάλει 76 εκατ. δολάρια επί τρία έτη σε μία ομάδα από 121 Γάλλους εκδότες, όπως είχε ανακοινώσει το Reuters στις αρχές του μηνός, προκειμένου να φιλοξενεί το ειδησεογραφικό τους περιεχόμενο.
Παρότι η συμφωνία αυτή θεωρήθηκε ιδιαίτερα σημαντική, οι Γάλλοι εκδότες που αποκλείστηκαν εκφράζουν έντονη δυσαρέσκεια.
Η νέα γαλλική αναφορά για τις διαπραγματευτικές τακτικές της Google λαμβάνει χώρα σε μία περίοδο που ολοένα και περισσότερες χώρες σε ολόκληρο τον πλανήτη πιέζουν τις κορυφαίες εταιρείες του Διαδικτύου, όπως Google και Facebook, να μοιράζονται μέρος των εσόδων τους με τους εκδότες ειδήσεων ή τους παρόχους περιεχομένου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης