Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Google κατέληξε σε συμφωνία 76 εκατ. δολαρίων με τους Γάλλους εκδότες για τη χρήση ειδήσεων

Η Google κατέληξε σε συμφωνία 76 εκατ. δολαρίων με τους Γάλλους εκδότες για τη χρήση ειδήσεων
Η συμφωνία συνήφθη καθώς η Γαλλία έχει υιοθετήσει έναν νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων βάσει ενός πρόσφατου κανονισμού της ΕE
Σχετικά Άρθρα

H Google κατέληξε σε συμβιβασμό με μία μεγάλη ένωση Γάλλων εκδοτών εφημερίδων, έπειτα από μία μακροχρόνια διαμάχη για τον τρόπο αξιοποίησης αποσπασμάτων εκδοτικού περιεχομένου, σύμφωνα με το Reuters.
Η αμερικανική τεχνολογική εταιρεία τεχνολογίας συμφώνησε καταβάλει στην εκδοτική ένωση «L'Alliance de la presse d'information generale» (APIG) το ποσό των 76 εκατομμυρίων δολαρίων για τρία χρόνια.
Το 2020 η γαλλική εκδοτική ένωση εξήγησε, πως η Google «αποφάσισε μονομερώς ότι δεν θα εμφανίζει πλέον αποσπάσματα άρθρων, φωτογραφίες και βίντεο εντός των διαφόρων υπηρεσιών της, εκτός αν οι εκδότες τις παράσχουν δωρεάν».
Πρόσθεσε ότι «στην πράξη, η συντριπτική πλειοψηφία των εκδοτών έχουν χορηγήσει στην Google δωρεάν άδειες για τη χρήση και την προβολή του προστατευμένου περιεχομένου τους, χωρίς διαπραγμάτευση και χωρίς να λαμβάνουν καμία αμοιβή από την εταιρεία.
Σύμφωνα με το Reuters, η Google φέρεται έτοιμη να καταβάλει 22 εκατομμύρια δολάρια ετησίως συνολικά σε μία ομάδα 121 εθνικών και τοπικών γαλλικών ειδησεογραφικών εκδόσεων μετά την υπογραφή μεμονωμένων συμφωνιών αδειοδότησης με καθένα από αυτά.

Τερματίζονται οι διαφορές

Σε μία δεύτερη συμφωνία η Google θα καταβάλει 10 εκατομμύρια δολάρια στην APIG σε αντάλλαγμα για τη δέσμευσή τους να τερματίσουν όλες τις πιθανές και μελλοντικές διαφορές που συνδέονται με αξιώσεις πνευματικών δικαιωμάτων κατά τη διάρκεια της τριετούς συμφωνίας.
Για να λάβουν την αποζημίωση οι Γάλλοι εκδότες θα πρέπει να υπογράψουν μια ατομική συμφωνία αδειοδότησης με την Google.
Σύμφωνα με τα στοιχεία η εφημερίδα Le Monde θα λάβει 1,3 εκατομμύρια δολάρια ενώ το τοπικό φύλλο La Voix de la Haute Marne θα λάβει 13.741.
Στο πλαίσιο της συμφωνίας τα μέλη της APIG θα χρησιμοποιούν και θα ανανεώνουν τα ειδησεογραφικά δεδομένα της Google.
Η συμφωνία συνήφθη καθώς η Γαλλία έχει υιοθετήσει έναν νόμο περί πνευματικών δικαιωμάτων βάσει ενός πρόσφατου κανονισμού της Ευρωπαϊκής Ένωσης,
Αυτός ο νόμος αναγκάζει τους τεχνολογικούς γίγαντες να καταβάλουν χρηματικά ποσά στα έντυπα μέσα, προκειμένου να τους αποζημιώσουν για την επαναχρησιμοποίηση του περιεχομένου τους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης