Τελευταία Νέα
Διεθνή

Castex (πρωθυπουργός Γαλλίας): Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε το 3ο lockdown

Castex (πρωθυπουργός Γαλλίας): Πρέπει πάση θυσία να αποφύγουμε το 3ο lockdown
Η γαλλική κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει ενδώσει στις εισηγήσεις ειδικών για την επιβολή ενός τρίτου lockdown
Σχετικά Άρθρα

Η Γαλλία πρέπει να κάνει τα πάντα για να αποφύγει ένα νέο lockdown και ενώ αυξάνεται η πίεση στα νοσοκομεία, όπως δήλωσε ο πρωθυπουργός της χώρας, Jean Castex την Κυριακή (14/3/2021) ημέρα κατά την οποία ανακοινώθηκαν 26.000 κρούσματα.
Η γαλλική κυβέρνηση μέχρι στιγμής δεν έχει ενδώσει στις εισηγήσεις ειδικών για την επιβολή ενός τρίτου lockdown, λόγω της αύξησης των κρουσμάτων.
Αντίθετα επέβαλε απαγόρευση κυκλοφορίας σε εθνικό επίπεδο από τις 6 το απόγεμα και έκλεισε όλα τα μεγάλα εμπορικά κέντρα.
«Πρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλα τα διαθέσιμα όπλα για να αποφύγουμε το lockdown.
Ποτέ δεν το έκρυψα, ας εμβολιαστούμε, ας προστατευθούμε, ας πολεμήσουμε», δήλωσε χαρακτηριστικά ο Castex.

Επιδείνωση της κατάστασης

Ο επικεφαλής της υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας Jerome Salomon δήλωσε νωρίτερα «ότι το lockdown δεν είναι ταμπού, αλλά δεν είναι και αυτόματο», παρά την επιδεινούμενη υγειονομική κατάσταση.
Το υπουργείο Υγείας ανέφερε την Κυριακή (14/3) 26.343 νέα κρούσματα Covid, εμφανώς μειωμένα από τα 29.759 την προηγούμενη ημέρα.
Η Γαλλία ανακοίνωσε επίσης 140 νέους θανάτους και συνολικά 90.429 νεκρούς.
Μεγάλη πληρότητα, που αγγίζουν το 82%, παρουσιάζουν και οι ΜΕΘ της χώρας.

Σχέδιο έκτακτης ανάγκης

«Η κατάσταση δεν βελτιώνεται, υπάρχει ολοένα και μεγαλύτερος αριθμός λοιμώξεων και τα νοσοκομεία επιβαρύνονται με πολλούς ασθενείς, των οποίων η μέση ηλικία μειώνεται και οι οποίοι δεν έχουν πάντα άλλα νοσήματα», δήλωσε ο Castex.
Η γαλλική κυβέρνηση σκοπεύει να μεταφέρει περίπου 100 ασθενείς αυτήν την εβδομάδα αεροπορικώς ή με ειδικά τρένα από την ευρύτερη περιοχή του Παρισιού σε άλλες πόλεις, προκειμένου να μειώσει την πίεση στα νοσοκομεία της πρωτεύουσας., μεταδίδει το Reuters.
Η υπουργός Εργασίας Elizabeth Borne ανακοίνωσε, πως διαγνώστηκε θετική στον ιό αλλά θα συνεχίσει να εργάζεται, παρά την απομόνωση στην οποία θα τεθεί.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης