Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Ντόρα Μπακογιάννη για το σοβαρό τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη άνδρας της προσωπικής της φρουράς

Η Ντόρα Μπακογιάννη για το σοβαρό τροχαίο στο οποίο ενεπλάκη άνδρας της προσωπικής της φρουράς
Η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες, δεσμεύτηκε η πρώην υπουργός
Σχετικά Άρθρα

Για το τροχαίο ατύχημα, που σημειώθηκε έξω από τη Βουλή και ενεπλάκη υπηρεσιακό όχημα της ασφάλειάς της, τοποθετήθηκε η βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός Ντόρα Μπακογιάννη μετά τις έντονες αντιδράσεις που σημειώθηκαν αλλά και τον καταιγισμό σχολίων στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.
Όπως σημειώνει σε ανάρτησή της η κ. Μπακογιάννη, την Παρασκευή (12/3) το μεσημέρι και ενώ βρισκόταν στο Κοινοβούλιο για την «Ώρα του Πρωθυπουργού», άνδρας της προσωπικής της φρουράς με το υπηρεσιακό του όχημα ενεπλάκη σε σοβαρό τροχαίο με συνέπεια τον βαρύτατο τραυματισμό ενός 23χρονου, του Ιάσωνα.
Η υπόθεση θα ερευνηθεί σε βάθος και θα αποδοθούν ευθύνες, δεσμεύτηκε η πρώην υπουργός που επικοινώνησε με τους γονείς του νεαρού, εκφράζοντας τη συντριβή της για το γεγονός.

Το δυστύχημα


Το μεσημέρι της Παρασκευής, ένα υπηρεσιακό όχημα που ανήκει στην ασφάλεια της κ. Μπακογιάννη συγκρούστηκε με μηχανή στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο σημείο εισόδου – εξόδου των οχημάτων που έχουν πρόσβαση στη Βουλή.
Ο νεαρός οδηγός της μοτοσικλέτας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση, ενώ τεράστια ερωτηματικά προκύπτουν από το γεγονός ότι το όχημα φαίνεται να μην βρίσκεται στο σημείο σε βίντεο αμέσως μετά το τροχαίο.

Εγκεφαλικά νεκρός

Ο 23χρονος μοτοσικλετιστής που συγκρούστηκε με υπηρεσιακό αυτοκίνητο της Ντόρας Μπακογιάννη, είναι εγκεφαλικά νεκρός, σύμφωνα με την οικογένειά του.
Τη Δευτέρα (15/3) θα αρχίσει η διαδικασία για τη δωρεά οργάνων του γιου της, όπως αποκάλυψε η μητέρα του άτυχου νέου στην τηλεόραση του Alpha,
«Επειδή ήταν τόσο καλό παιδί, είπαμε να δώσουμε τα όργανα του.
Εύχομαι οι άνθρωποι που θα τα πάρουν, να ζήσουν ευτυχισμένα και να πάρουν λίγη από την ευαισθησία του», είπε η μητέρα του 23χρονου.
Έκκληση σε όποιον γνωρίζει κάτι για τη στιγμή του δυστυχήματος να ενημερώσει τις αρχές απηύθυνε η αδελφή του νέου μέσω του Alpha.
«Ένα ταξί που ήταν ακριβώς μπροστά, έφυγε, ψάχνουμε τον ταξιτζή» είπε.



Προανάκριση

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών για το ατύχημα, που σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής (12/3) στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο οποίο ενεπλάκη άνδρας της προσωπικής φρουράς της Ντόρας Μπακογιάννη και είχε ως συνέπεια τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του νεαρού οδηγού μίας μοτοσικλέτας.
Ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ για το τροχαίο

Την Παρασκευή 12 Μαρτίου 2021 και ώρα 12.25΄, στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας στο ύψος της εισόδου της Βουλής, υπηρεσιακό όχημα της Γενικής Διεύθυνσης Προστασίας Επισήμων και Ευπαθών Στόχων του Αρχηγείου της Ελληνικής Αστυνομίας, ενεπλάκη σε τροχαίο ατύχημα με Ι.Χ. δίκυκλη μοτοσυκλέτα, με αποτέλεσμα τον πολύ σοβαρό τραυματισμό του οδηγού της.
Η Υποδιεύθυνση Τροχαίας Αθηνών, που διενεργεί την προανάκριση, προέβη στις προβλεπόμενες προανακριτικές ενέργειες (παραγγελία για πραγματογνωμοσύνη, αιμοληψία, λήψη καταθέσεων, αυτοψία του χώρου, σχεδιάγραμμα κ.ο.κ.).
Επίσης, ενημερώθηκε ο κ. Εισαγγελέας Πρωτοδικών Αθηνών στον οποίο μετά το πέρας της προανάκρισης θα διαβιβαστεί η σχετική δικογραφία.
Σημειώνεται ότι ο εμπλεκόμενος αστυνομικός, με απόφαση της Υπηρεσίας του, τέθηκε προσωρινά εκτός υπηρεσίας οδηγού, ενώ παράλληλα έχει διαταχθεί διοικητική έρευνα.

Γιατί δεν συνελήφθη ο αστυνομικός

Δεν συνελήφθη ο αστυνομικός της κ. Μπακογιάννη, που ενεπλάκη στο τροχαίο
Σύμφωνα με πηγές του Αρχηγείου της ΕΛΑΣ ο οδηγός του υπηρεσιακού αυτοκινήτου που ενεπλάκη στο τροχαίο έξω από τη Βουλή, την περασμένη Παρασκευή, δεν συνελήφθη.
Ο λόγος τη μη σύλληψης, σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, είναι ότι το τροχαίο δεν ήταν θανατηφόρο.
Eπίσης επειδή βάσει του άρθρου 43 παρ. 5 του ΚΟΚ παρέμεινε στο σημείο του ατυχήματος και δεν ήταν ύποπτος φυγής.


dora.JPG


vas.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης