Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιορδανία: Υπό κράτηση ο διευθυντής του νοσοκομείου, μετά τον θάνατο 7 ασθενών λόγω βλάβης

Ιορδανία: Υπό κράτηση ο διευθυντής του νοσοκομείου, μετά τον θάνατο 7 ασθενών λόγω βλάβης
Θα μείνουν υπό κράτηση για μία εβδομάδα
Σχετικά Άρθρα

Υπό κράτηση τέθηκαν ο διευθυντής και τέσσερις αξιωματούχοι του δημόσιου νοσοκομείου της αλ Σαλτ, κοντά στο Αμάν της Ιορδανίας, μετά τον θάνατο επτά ασθενών με covid -19 που νοσηλεύονταν στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας λόγω βλάβης που προκάλεσε διακοπή στην παροχή οξυγόνου, όπως ανακοίνωσε δικαστική πηγή.
Θα μείνουν υπό κράτηση για μία εβδομάδα, σύμφωνα με τον γενικό εισαγγελέα του Αμάν.
Πάντως, η είδηση του θανάτου των επτά ασθενών προκάλεσε έντονες αντιδράσεις στην Ιορδανία και την οργή του βασιλιά Αμπντάλα, ο οποίος το Σάββατο επισκέφτηκε το νοσοκομείο και σύμφωνα με τις εικόνες που μετέδωσαν τηλεοπτικά δίκτυα, ζήτησε από τον διευθυντή του νοσοκομείου να παραιτηθεί.
Υπενθυμίζεται ότι στις 13/3 παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας της Ιορδανίας, Nathir Obeidat, τον οποίο αντικατάστησε προσωρινά ο υπουργός Εσωτερικών, ο στρατηγός Mazen Al-Faraya , σύμφωνα με ανακοίνωση του παλατιού.

Έκτακτη σύσκεψη

Έκτακτη συνεδρίαση του κοινοβουλίου και της Γερουσίας αναμένεται να πραγματοποιηθεί την Κυριακή 14/3, όπως δήλωσε ο πρόεδρος της βουλής Abdel Moneim Salah.
«Σε αυτούς τους δύσκολους καιρούς οι θεσμοί δεν μπορούν να ανεχθούν καμία αμέλεια και κανένα λάθος, κυρίως στη θεραπεία που παρέχεται από τα νοσοκομεία», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης