Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ιορδανία: Παραίτηση του υπουργού Υγείας μετά τον θάνατο έξι ασθενών λόγω βλάβης στο σύστημα παροχής οξυγόνου

Ιορδανία: Παραίτηση του υπουργού Υγείας μετά τον θάνατο έξι ασθενών λόγω βλάβης στο σύστημα παροχής οξυγόνου
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Bisher al-Khasawneh ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Nathir Obeidat

Παραιτήθηκε ο υπουργός Υγείας της Ιορδανίας, μετά τον θάνατο έξι ανθρώπων λόγω προβλήματος στην παροχή οξυγόνου σε ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid -19.
Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος ανέφερε ότι ο πρωθυπουργός Bisher al-Khasawneh ζήτησε την παραίτηση του υπουργού Nathir Obeidat, ο οποίος νωρίτερα παραδέχτηκε ότι φέρει την «ηθική ευθύνη».
Προηγουμένως ο Nathir Obeidat επισκέφτηκε το νοσοκομείο Σαλτ, στα δυτικά προάστια του Αμάν και είχε συνάντηση με το προσωπικό την ώρα που οι δυνάμεις ασφαλείας απέκλειαν την περιοχή για να αποτρέψουν ταραχές με τους συγγενείς των ασθενών.
Ο Nathir Obeidat κατά την επίσκεψή του στο νοσοκομείο ανέφερε ότι με βάση την προκαταρκτική έρευνα, οι έξι θάνατοι οφείλονται στο γεγονός ότι διακόπηκε η παροχή οξυγόνου για μία ώρα στις ΜΕΘ, τη μαιευτική κλινική και τις πτέρυγες όπου νοσηλεύονται ασθενείς με νέο κορωνοϊό.
Οι εισαγγελικές αρχές έχουν αναλάβει να διερευνήσουν την υπόθεση.
Σημειώνεται ότι το νοσοκομείο επισκέφτηκε και ο βασιλιάς Αμπντάλα.

Νεκροί έξι ασθενείς

Μια βλάβη στο σύστημα παροχής οξυγόνου σε ένα νοσοκομείο όπου νοσηλεύονται ασθενείς με Covid -19 κόστισε τη ζωή έξι ανθρώπων.
Στην περιοχή βρέθηκαν ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις για να συγκρατήσουν τους οργισμένους συγγενείς των ασθενών, οι οποίοι συγκεντρώθηκαν στην πύλη του νοσοκομείου, σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες και ιατρικές πηγές.
Σημειώνεται ότι η Ιορδανία βρίσκεται αντιμέτωπη με αύξηση των μολύνσεων, γεγονός που συνδέεται με την ταχεία εξάπλωση της βρετανικής παραλλαγής του νέου κορωνοϊού, ενώ εδώ και μία εβδομάδα πήρε πιο αυστηρά μέτρα και επανέφερε το πλήρες lockdown κάθε Παρασκευή.
Συνολικά στην Ιορδανία, μια χώρα περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, έχουν καταγραφεί 385.533 κρούσματα και 5.224 θάνατοι από τη νόσο.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης