Τελευταία Νέα
Διεθνή

TSA ΗΠΑ: Σε υψηλό ενός έτους τα αεροπορικά ταξίδια – British Airways: Οι εμβολιασμένοι να ταξιδεύουν ελεύθερα

TSA ΗΠΑ: Σε υψηλό ενός έτους τα αεροπορικά ταξίδια – British Airways: Οι εμβολιασμένοι να ταξιδεύουν ελεύθερα
British Airways: Οι εμβολιασμένοι να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς
Σχετικά Άρθρα

Τα ταξίδια σε ΗΠΑ και Ευρώπη αρχίζουν να ανακάμπτουν, μετά το σοκ που προκάλεσε ο κορωνοιός στις αεροπορικές μεταφορές.
Το 2020 σημειώθηκε έως και 91% μείωση στις αεροπορικές πτήσεις.

Σε υψηλό ενός έτους τα αεροπορικά ταξίδια

Ο εμβολιασμός αλλά και η μείωση του αριθμού των λοιμώξεων από κορωνοιό – covid 19 - είναι παράγοντες που οδηγούν τους Αμερικανούς να ξαναρχίσουν τα αεροπορικά ταξίδια.
Σύμφωνα με την Υπηρεσία Ασφάλειας Μεταφορών (TSA), τα αεροπορικά ταξίδια έφτασαν στο υψηλότερο σημείο σε εθνικό επίπεδο σε διάστημα ενός έτους, στις 12 Μαρτίου 2021.
Ταυτόχρονα εξετάστηκαν 1,3 εκατομμύρια άτομα σε σημεία ελέγχου των αεροδρομίων που αποτελεί και το υψηλότερο ποσοστό από τις 15 Μαρτίου 2020.
Ο Biden ανέφερε ότι έως στις 12 Μαρτίου 2021 πάνω από 100 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου έχουν χορηγηθεί σε Αμερικανούς σε εθνικό επίπεδο.
Τους τελευταίους μήνες, οι αναφορές για τα αεροπορικά ταξίδια ήταν ενθαρρυντικές, υποδηλώνοντας ότι πλησιάζει η «επιστροφή στο φυσιολογικό».
Οι αεροπορικές εταιρείες από την περασμένη άνοιξη αναγκάστηκαν να κάνουν σημαντικές περικοπές στα δρομολόγια και τον αριθμό των πτήσεων, ενώ ταυτόχρονα εφαρμόζουν αλλαγές στους όπως η χρήση μάσκας.
Οι αεροπορικές εταιρείες περνούσαν κρίση ακόμη και πριν από την πανδημία, αλλά τα lockdowns επιδείνωσαν δραματικά την κατάσταση.
Με τα μέτρα τόνωσης, πολλές εταιρίες zombie πήραν παράταση ζωής.

Έρευνες δείχνουν χαμηλά ποσοστά μεταδοτικότητα μέσω των αεροπλάνων

Ένας στενός μεταλλικός σωλήνας (όπως είναι τα αεροπλάνα) στον οποίο επιβιβάζονται άνθρωποι κατά τη διάρκεια μιας πανδημίας ήταν ένας άριστος μηχανισμός παγκόσμιας διάχυσης του ιού.
Ωστόσο με την πάροδο των μηνών η πραγματικότητα είναι λίγο πιο αποχρωματισμένη.
Ενώ υπάρχουν κίνδυνοι για την μετάδοση του κορωνοιού με τις αεροπορικές πτήσεις μπορεί να είναι ασφαλέστερες από ότι νομίζουν πολλοί.
Π.χ. η ποιότητα του αέρα σε ένα εμπορικό αεροσκάφος είναι πραγματικά αρκετά καλύτερη, ο όγκος του αέρα στην καμπίνα ανανεώνεται πλήρως κάθε δύο έως τέσσερα λεπτά.
Ο αέρας ρέει κάθετα στην καμπίνα - εισέρχεται από αεραγωγούς και ωθείτε προς τα κάτω σε κυκλική κίνηση, καταλήγοντας στο δάπεδο.
Μόλις ο αέρας φύγει από την καμπίνα, περίπου η μισή ποσότητα απορρίπτεται στην ατομόσφαιρα και η υπόλοιπη ποσότητα αποστέλλεται μέσω φίλτρων HEPA (αέρας σωματιδίων υψηλής απόδοσης), παρόμοια με αυτά που χρησιμοποιούνται στα νοσοκομεία, πριν αναμιχθούν με φρέσκο αέρα και εισέλθουν ξανά στην καμπίνα.
Ένας εκπρόσωπος της Airlines στην Αμερική, τόνισε στην The Hill αυτήν την εβδομάδα, «είμαστε βέβαιοι ότι αυτή η πολυεπίπεδη προσέγγιση μειώνει σημαντικά τον κίνδυνο, είναι πολύ χαμηλός ο κίνδυνος μετάδοσης των ιών σε ένα αεροσκάφος»
airtravelfile.jpg

British Airways: Οι εμβολιασμένοι να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς

Όσοι έχουν εμβολιαστεί κατά του covid-19 θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς, ενώ όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί μόνο εφόσον έχουν ένα αρνητικό τεστ, δήλωσε ο νέος επικεφαλής της British Airways, Sean Doyle, αναφερόμενος στα σχέδια της εταιρείας για την επανεκκίνηση των ταξιδιών ένα μήνα προτού οριστικοποιήσει τις συστάσεις της η βρετανική κυβέρνηση.
Ο Sean Doyle, ο οποίος ανέλαβε επικεφαλής της British Airways τον Οκτώβριο του 2020, ζήτησε από το Λονδίνο να συνεργαστεί με άλλες κυβερνήσεις προκειμένου μέσω των εμβολίων κατά της covid-19 και ειδικών εφαρμογών υγείας, να ξεκινήσουν εκ νέου τα ταξίδια.
«Πιστεύω ότι όσοι έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν χωρίς περιορισμούς. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί θα πρέπει να μπορούν να ταξιδεύουν με ένα αρνητικό τεστ», όπως είπε.
Ο ίδιος εκτίμησε ότι η Βρετανία θα δημιουργήσει ένα σύστημα τριών βαθμίδων για τους διάφορους προορισμούς, ανάλογα με την εξάπλωση του κορωνοϊού στον κάθε ένα.
Υπογράμμισε δε, ότι η Γαλλία, η Ελλάδα, η Πορτογαλία, η Κύπρος και η Ισπανία φαίνεται ότι αντιμετωπίζουν θετικά την προοπτική να δεχθούν Βρετανούς τουρίστες.

Περί ταξιδιών

Τα μη απαραίτητα ταξίδια εντός και εκτός Βρετανίας δεν θα επιτραπούν τουλάχιστον πριν τις 17 Μαΐου, όπως έχει ανακοινώσει το Λονδίνο.
Στις 12 Απριλίου αναμένεται η βρετανική κυβέρνηση να ανακοινώσει τα σχέδιά της για το πώς και το πότε θα επιτραπούν τα ταξίδια, ξεκαθαρίζοντας ότι αυτό θα πρέπει να γίνει με δίκαιο τρόπο και να μη φέρει σε μειονεκτική θέση όσους δεν έχουν εμβολιαστεί κατά της covid-19.
Ήδη, η Βρετανία έχει χορηγήσει την πρώτη δόση του εμβολίου κατά της covid-19 στο 44% των ενηλίκων της χώρας, κυρίως στους άνω των 60 ετών.
Πάντως, εκτιμήσεις αναλυτών κάνουν λόγο για εστίαση των περισσότερων ευρωπαϊκών αεροπορικών εταιρειών στις κοντινές πτήσεις αναψυχής φέτος το καλοκαίρι.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης