Τελευταία Νέα
Επιχειρήσεις

Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Aegean – Σε 1-2 μήνες οι τελικές αποφάσεις από το Δ.Σ.

Εγκρίθηκε η αύξηση κεφαλαίου της Aegean – Σε 1-2 μήνες οι τελικές αποφάσεις από το Δ.Σ.
Η διοίκηση τόνισε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, αλλά εκτίμησε πως θα δούμε ανάπτυξη μέσα στο 2021 και επιστροφή στην κανονικότητα το 2022
Σχετικά Άρθρα

Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η έκτακτη γενική συνέλευση με απαρτία άνω του 70% της Aegean Airlines με τους μετόχους να εγκρίνουν την αύξηση κεφαλαίου ύψους τουλάχιστον 60 εκατ. ευρώ και να εξουσιοδοτούν το διοικητικό συμβούλιο για να καθορίσει τους όρους.
Όπως είπε ο πρόεδρος της Aegean, Ευτύχιος Βασιλάκης, ο λόγος που δεν καθορίζονται τώρα οι όροι, είναι ότι χρειάζονται να γίνουν ακόμα κάποιες διαδικασίες και εκτίμησε ότι σε 1-2 μήνες θα έχουν ολοκληρωθεί, επομένως θα καθοριστούν τότε και οι όροι.
Ο κ.Βασιλάκης σημείωσε πως οι μέτοχοι θα πρέπει να είναι υπερήφανοι καθώς είναι η πρώτη φορά που η εταιρεία θα λάβει μία σημαντική στήριξη από το κράτος.
Το γεγονός ότι μέχρι σήμερα, ένα χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας, δεν έχει λάβει ενίσχυση, οφείλεται στο γεγονός ότι είχε τα ταμειακά διαθέσιμα, τα επαρκή κεφάλαια και το μικρό δανεισμό, και δε χρειάστηκε ενίσχυση, σε αντίθεση με άλλες εταιρείες στην Ευρώπη που έλαβαν δύο και τρεις φορές ενίσχυση.
«Όλοι κάνουμε μία κοινή προσπάθεια.
Βάζουν εκ νέου κεφάλαια οι μέτοχοι, στηρίζει και το κράτος.
Η προσπάθεια είναι συλλογική και η εταιρεία που συμβάλει με 400 εκατ. ευρώ σε φόρους το 2019 και άνω των 2 δισ. ευρώ στη δεκαετία.
Έτσι θεωρούμε πως το δημόσιο επενδύει στον τουρισμό και στην οικονομία μέσα από τη στήριξη στην Aegean.
Ευχαριστούμε το κράτος, αλλά είμαστε υπερήφανοι για το πόσο αντέξαμε και παίρνουμε μία μικρότερη ενίσχυση έναντι άλλων» τόνισε ο κ.Βασιλάκης.
Ο Δημήτρης Γερογιάννης, διευθύνων σύμβουλος της Aegean, σημείωσε πως ο κλάδος έχει πληγεί καίρια από την πανδημία και σύμφωνα με στοιχεία της ΙΑΤΑ οι ζημιές ανέρχονται στα 118,5 δισ. δολάρια.
Μετά από 7 χρόνια συνεχούς ανάπτυξης και κερδών, η πανδημία μας βρήκε σε ισχυρή θέση, σημείωσε ο κ.Γερογιάννης.
Η Aegean έχει αναφέρει στη Βουλή πως οι ζημιές προ φόρων το 2020 θα ανέλθουν στα 300 εκατ. ευρώ.
Η διοίκηση τόνισε πως οι επόμενοι μήνες θα είναι δύσκολοι, αλλά εκτίμησε πως θα δούμε ανάπτυξη μέσα στο 2021 και επιστροφή στην κανονικότητα το 2022.

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης