Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις - Με έξυπνους τρόπους να κόψουμε την μετάδοση

Βασιλακόπουλος: Να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις - Με έξυπνους τρόπους να κόψουμε την μετάδοση

Ο Θ. Βασιλακόπουλος πρότεινε την επόμενη εβδομάδα ή μεθεπόμενη να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις, αλλά και εστιατόρια και καφετέριες μόνο σε εξωτερικούς χώρους

Σχετικά Άρθρα

Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι το lockdown έχει πολύ μικρότερη αποτελεσματικότητα απ’ ότι θα θέλαμε, ανέφερε ο καθηγητής Πνευμονολογίας, Θεόδωρος Βασιλακόπουλος, ο οποίος και πρότεινε το άνοιγμα των μικρών επιχειρήσεων.
«Ο κόσμος δεν το εφαρμόζει τόσο πολύ. Υπάρχει κόπωση, αμφισβήτηση. Υπάρχουν οι μεταλλάξεις, είπε μιλώντας στον ΣΚΑΪ για το lockdown ο κ. Βασιλακόπουλος.
Ο ίδιος χαρακτήρισε τραγική την εικόνα στην Αθήνα, σημείωσε ότι το σύστημα είναι πέρα από τα όρια του, ενώ χαρακτήρισε «υγειονομική βόμβα» τις εικόνες ξέφρενου αποκριάτικου πάρτι στην Ξάνθη και εκτίμησε πως « η Θράκη που δεν είχε πρόβλημα, θα δείτε ότι θα αρχίσει μέσα σε 10-15 μέρες να έχει».

Άνοιγμα μικρών επιχειρήσεων- Καφετέριες σε εξωτερικούς χώρους

Ο κ. Βασιλακόπουλος την επόμενη εβδομάδα ή μεθεπόμενη να ανοίξουν οι μικρές επιχειρήσεις όπου δεν μπορεί να υπάρχει εύκολα συνωστισμός, εξηγώντας πως σε μια μικρή επιχείρηση δεν περιμένουν πολλοί πελάτες και «ετσι θα άρχιζε να κινείται λίγο η οικονομία, ο κόσμος θα έβρισκε μια βαλβίδα εκτόνωσης και αντί να πηγαίνει με το 4 δήθεν βοήθεια στο σπίτι στο σπίτι του φίλου ή του συγγενή να φάει, να πιει και να γλεντήσει θα το έκανε συντεταγμένα».
Πρόσθεσε ότι «το ίδιο πιστεύω πρέπει να γίνει με τις καφετέριες και τα εστιατόρια σε εξωτερικούς και μόνο χώρους. Αντί να πηγαίνει στην πλατεία» .
Όπως είπε, «δεν υπάρχει σωτηρία αν μαζευόμαστε ομαδικά στις πλατείες. Πρέπει με έξυπνους τρόπους να κόψουμε την μετάδοση».
Σύμφωνα με τον κ. Βασιλακόπουλο, τα νοσοκομεία είναι γεμάτα με φίλους και οικογένεια, οι οποίοι στην ουσία έχουν κολλήσει ο ένας από τον άλλον πηγαίνοντας ο ένας στα σπίτια του άλλου. «Εκεί γίνεται το μεγάλος μέρος της διάδοσης άρα πρέπει να δώσουμε εναλλακτική διέξοδο στην ανθρώπινη ανάγκη για επαφή», σημείωσε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης