Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Βατόπουλος: Το οριζόντιο lockdown δεν λειτουργεί, εξαιρετικά επικίνδυνη η κατάσταση

Βατόπουλος: Το οριζόντιο lockdown δεν λειτουργεί, εξαιρετικά επικίνδυνη η κατάσταση
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις να πάρει η πολιτεία, σημείωσε ο καθηγητής Μικροβιολογίας
Σχετικά Άρθρα

Το οριζόντιο lockdown δεν λειτουργεί, παραδέχθηκε ο καθηγητής Μικροβιολογίας, Αλικιβάδης Βατόπουλος, τονίζοντας πως η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη.
Υπάρχει τεράστια πίεση από την κοινωνία για να επιστρέψουμε σε κάποια κανονικότητα ενώ σημείωσε μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Open.
«Tο oριζόντιο lockdown δεν λειτουργεί και η ζημιά στην κοινωνία είναι τέτοια που πρέπει να βρούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε το πρόβλημα», είπε χαρακτηριστικά.

Το κλείσιμο των σχολείων

Αναφορικά με το κλείσιμο των σχολείων σε όλη την επικράτεια, το αιτιολόγησε, λέγοντας πως «δεν ελαττώνονται τα κρούσματα όπως περιμέναμε και μεταδίδεται και στα παιδιά το νέο μεταλλαγμένο στέλεχος.
«Ελπίζουμε ότι μετά τις δύο εβδομάδες θα ανοίξουν μέχρι το καλοκαίρι τα σχολεία», ανέφερε ο καθηγητής.

Εξαιρετικά επικίνδυνη η κατάσταση

Για τις δηλώσεις της Αναστασίας Κοτανίδου που προκάλεσαν αντιδράσεις, ο κ. Βατόπουλος ανέφερε
«Τι θα πει λάθος απόφαση;
Πολλές φορές στην επιστήμη ανακαλύπτεις εκ των υστέρων ότι δεν ήταν σωστή μια απόφαση.
Τώρα όμως χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις.
Εμείς, η επιτροπή επιστημόνων, δεν μπορούμε να πάρουμε υπεύθυνες αποφάσεις, προτείνουμε.
Η κατάσταση είναι εξαιρετικά επικίνδυνη και χρειάζονται πολιτικές αποφάσεις να πάρει η πολιτεία».

Τι φοβίζει τους επιστήμονες

Στο ερώτημα για το αν θα συναινούσε η επιτροπή σε μια ενδεχόμενη απόφαση της κυβέρνησης να ανοίξουν όλες οι δραστηριότητες, ο κ. Βατόπουλος εξήγησε πως η επιτροπή θα μπορούσε να πει πόσα θύματα θα προκαλέσει ένα τέτοιο άνοιγμα αλλά δεν είναι αυτή που θα αποφασίσει.
Για τους λόγους που τα κρούσματα βρίσκονται τόσο ψηλά παρά το γεγονός πως είμαστε σε lockdown, τόνισε πως υπάρχει υπερμετάδοση του κορωνοϊού και αυτό είναι κάτι που φοβίζει τους επιστήμονες.
«Η πολιτική πίεση πρέπει να πέσει στην παραγωγή εμβολίων», επισήμανε, προσθέτοντας ότι στις πολύ μεγάλες ηλικίες παρατηρούνται πλέον λιγότερα κρούσματα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης