Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ισπανία: Εγκρίθηκαν ενισχύσεις 11 δισ. στις επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν το αυξημένο εταιρικό χρέος

Ισπανία: Εγκρίθηκαν ενισχύσεις 11 δισ. στις επιχειρήσεις για να αντιμετωπίσουν το αυξημένο εταιρικό χρέος

Στο σχέδιο της ισπανικής κυβέρνησης περιλαμβάνεται το ποσόν το 3 δισ. ευρώ για την αναδιάρθρωση επιχειρηματικών δανείων με κρατική εγγύηση που βρίσκονται σε moratoria

Σχετικά Άρθρα

Σχέδιο ενισχύσεων ύψους 11 δισεκατομμυρίων ευρώ ενέκρινε η ισπανική κυβέρνηση προκειμένου να βοηθήσει τις εταιρείες να εξοφλήσουν τα χρέη που έχουν σωρευθεί κατά τη διάρκεια της πανδημίας, δήλωσε η υπουργός Οικονομίας Nadia Calvino, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Bloomberg την Πέμπτη 12 Μαρτίου 2021.
Το πακέτο, το οποίο διαρθρώνεται σε τρία μέρη, έχει στόχο να βοηθήσει τις εταιρείες να συμμετάσχουν από καλύτερη θέση στην ανάκαμψη της οικονομίας, δήλωσε ο Calvino σε δημοσιογράφους σε συνέντευξη Τύπου.
Η ανακοίνωση των εν λόγω μέτρων από την Ισπανία είναι το τελευταίο παράδειγμα του τρόπου με τον οποίο οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις επιταχύνουν τα σχέδια για την πρόληψη των αθετήσεων υποχρεώσεων και των εταιρικών πτωχεύσεων καθώς οι επιχειρήσεις αγωνίζονται να επιβιώσουν εξαιτίας του «παγώματος» της οικονομίας λόγω των περιοριστικών.
Τα μέτρα

Σύμφωνα με το σχέδιο που εγρίθηκε, η Μαδρίτη θα διοχετεύσει 7 δισεκατομμύρια ευρώ σε μετρητά στις περιφέρεις της χώρας, οι οποίες στη συνέχεια θα διανείμουν την ενίσχυση σε εταιρείες με βάση τη μείωση των εσόδων τους, μεταξύ άλλων.
Ένα δισεκατομμύριο ευρώ θα διατεθεί σε ξεχωριστό ταμείο αναδιάρθρωσης και ανακεφαλαιοποίησης των υποχρεώσεων των εταιρειών.
Η κυβέρνηση του σοσιαλιστή πρωθυπουργού Pedro Sanchez δέσμευσε επίσης 3 δισεκατομμύρια ευρώ για την κάλυψη πιθανής αναδιάρθρωσης χρέους για εταιρείες που έχουν αξιοποιήσει το πρόγραμμα δανειοδότησης με κρατικές εγγυήσεις.
Το οικονομικό επιτελείο εξετάζει ελάφρυνση του εταιρικού χρέους μέσω ενός είδους «κουρέματος» καθώς βρίσκονται ακόμη σε ισχύ τα υγειονομικά μέτρα
Οι ισπανικές εταιρείες έχουν λάβει περισσότερα από 120 δισ. ευρώ σε δάνεια με κρατικές εγγυήσεις, από την έναρξη των μέτρων εδώ και ένα χρόνο.
Οι τράπεζες θα σχεδιάσουν τα σχέδια αναδιάρθρωσης του εταιρικού χρέους και το κράτος θα αναλάβει το μερίδιό του, σε ένα «κούρεμα» των οφειλών, για παράδειγμα, ή άλλες μορφές ελάφρυνσης του χρέους.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης