Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ανεξέλεγκτη η covid στη Βραζιλία – Νέο ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες

Ανεξέλεγκτη η covid στη Βραζιλία – Νέο ρεκόρ θανάτων σε 24 ώρες
Στο κόκκινο παραμένει η Λατινική Αμερική
Σχετικά Άρθρα

Ανεξέλεγκτη είναι η πορεία της covid στη Λατινική Αμερική και ιδιαίτερα στη Βραζιλία, όπου το τελευταίο 24ωρο καταγράφηκε νέο ρεκόρ θανάτων λόγω της επιδημίας.
Είναι χαρακτηριστικό πως για πρώτη φορά από την έναρξη της επιδημίας, οι νεκροί στη Βραζιλία ξεπέρασαν τους 2.000.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε πως τις προηγούμενες 24 ώρες, 2.286 ασθενείς υπέκυψαν στην νόσο, με τους νεκρούς να υπολογίζονται 270.656.
Παράλληλα, επιβεβαιώθηκαν 79.876 κρούσματα του SARS-CoV-2, με το σύνολό τους να φθάνει τα 11,2 εκατομμύρια.
Η εξάπλωση του ιού είναι εκτός ελέγχου στη Βραζιλία, καθώς η βραζιλιάνικη παράλλαξη, η οποία θεωρείται επικίνδυνη και ιδιαίτερα μεταδοτική, φαίνεται να θερίζει τον πληθυσμό και να οδηγεί το σύστημα υγείας στην κατάρρευση του.
Είναι μάλιστα χαρακτηριστικό πως επιδημιολόγοι της χώρας υποστηρίζουν πως πλέον η κατάσταση τείνει να καταστεί μη αναστρέψιμη εάν δεν αλλάξει άμεσα η στρατηγική αντιμετώπιση της επιδημίας, αναφέροντας πως η Βραζιλία μπορεί να μετατραπεί σε απειλή για όλον τον πλανήτη.

Έξαρση κρουσμάτων και στην Αργεντινή

Έξαρση κρουσμάτων καταγράφεται όμως και στην Αργεντινή, όπου η επιδημία εξακολουθεί να εξαπλώνεται και παρά τους εμβολιασμούς.
Το υπουργείο Υγείας της Αργεντινής ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 7.693 κρούσματα του SARS-CoV-2 με το σύνολο των μολύνσεων να υπολογίζεται σε 2.169.694.
Παράλληλα, άλλοι 107 ασθενείς πέθαναν, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 53.359.
Μέχρι στιγμής, έχουν χορηγηθεί 1.864.536 εμβολίων για τον νέο κορονοϊό, με 352.869 ανθρώπους να έχουν λάβει και τις δύο δόσεις τους.

Κούβα: Υψηλοί αριθμοί μολύνσεων

Υψηλοί αριθμοί μολύνσεων αναφέρονται και στην Κούβα, η οποία αποτελεί και την χώρα με τις καλύτερες επιδόσεις στη Λατινική Αμερική.
Τις τελευταίες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 772 κρούσματα του SARS-CoV-2, ενώ ακόμη 5 ασθενείς με την COVID-19 υπέκυψαν.
Συνολικά η Κούβα μετρά 357 νεκρούς επί συνόλου 58.379 κρουσμάτων.
Αν και τα κρούσματα είναι μειωμένα, οι αριθμοί που καταγράφονται «παραμένουν υψηλοί» ενώ η διασπορά του ιού ανησυχούν τις αρχές.
Από τον Ιανουάριο, η Κούβα δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το τρίτο κύμα της πανδημίας, παρότι οι αρχές επέβαλαν εκ νέου μέτρα όπως η διακοπή των παραδόσεων μαθημάτων με φυσική παρουσία στα εκπαιδευτικά ιδρύματα, το κλείσιμο ξενοδοχείων, ενοικιαζόμενων δωματίων, μπαρ και εστιατορίων, καθώς και η μείωση των επιβατικών πτήσεων από ορισμένες χώρες.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης