Τελευταία Νέα
Διεθνή

Από 30% έως 100% πιο θανατηφόρα η βρετανική μετάλλαξη - Συμφωνία Commission - Pfizer για 4 εκατ. δόσεις εμβολίων

tags :
Από 30% έως 100% πιο θανατηφόρα η βρετανική μετάλλαξη - Συμφωνία Commission - Pfizer για 4 εκατ. δόσεις εμβολίων

Η Κομισιόν κατέληξε σε συμφωνία με τη Pfizer για την προμήθεια τεσσάρων εκατομμυρίων ακόμη δόσεων εμβολίων για τον κορωνοϊό τις επόμενες δύο εβδομάδες.

Σχετικά Άρθρα

Περισσότερο θανατηφόρα από 30% έως 100% θεωρείται η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, που έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο από τον Σεπτέμβριο, οπότε και εντοπίστηκε.
Σύμφωνα με ερευνητές, η παραλλαγή του κορωνοϊού B.1.1.7 είναι υψηλής μεταδοτικότητας, ενώ διαθέτει και υψηλότερα ποσοστά θνητότητας.
Στο μεταξύ, σε νέα συμφωνία με την φαρμακευτική BioNTech-Pfizer για την προμήθεια τεσσάρων εκατομμυρίων ακόμη δόσεων εμβολίων σχετικά με τον κορωνοϊό μέχρι τα τέλη Μαρτίου (2021) κατέληξε η Commission για τα κράτη μέλη.
«Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα μια συμφωνία με την BioNTech-Pfizer, η οποία θα προσφέρει στα κράτη μέλη να διαθέσουν συνολικά τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων πριν από το τέλος Μαρτίου, οι οποίες θα παρασχεθούν επιπλέον των προγραμματισμένων δόσεων» δήλωσε η πρόεδρος της Κομισιόν, Ursula von der Leyen.

Η εξάπλωση της πανδημίας με μια ματιά:

• Τα κρούσματα σε παγκόσμιο επίπεδο ανέρχονται σε 117.845.876 και οι νεκροί 2.615.190
• Πρώτες σε κρούσματα και νεκρούς οι ΗΠΑ με 29.136.600 κρούσματα και 528.603 νεκρούς
• Δεύτερη σε νεκρούς η Βραζιλία με 268.370 και τρίτη σε κρούσματα με 11.122.429
• Τρίτο σε νεκρούς το Μεξικό με 191.789 και τέταρτη η Ινδία με 158.063
• Τέταρτη παγκοσμίως σε κρούσματα η Ρωσία με 4.302.726
• Πέμπτη η Μεγάλη Βρετανία με 4.247.859, έκτη η Γαλλία με 4.022.386
• Έβδομη η Ισπανία με 3.164.982 και όγδοη η Ιταλία με 3.123.368
• Ένατη η Τουρκία με 2.821.943 και δέκατη η Γερμανία με 2.532.832
asdfaaaaaa.JPG

Η βρετανική μετάλλαξη είναι από 30% έως 100% πιο θανατηφόρα

Περισσότερο θανατηφόρα από 30% έως 100% θεωρείται η βρετανική μετάλλαξη του κορωνοϊού, που έχει εξαπλωθεί σε όλον τον κόσμο από τον Σεπτέμβριο, οπότε και εντοπίστηκε.
Σύμφωνα με ερευνητές, η παραλλαγή του κορωνοϊού B.1.1.7 είναι υψηλής μεταδοτικότητας, ενώ διαθέτει και υψηλότερα ποσοστά θνητότητας.
Σε μελέτη που συγκρίνει τα ποσοστά θνητότητας στην Βρετανία μεταξύ ατόμων που προβλήθηκαν από το βρετανικό μεταλλαγμένο στέλεχος, και ατόμων που προσβλήθηκαν από άλλα στελέχη, οι επιστήμονες διαπίστωσαν ότι το νέο στέλεχος χαρακτηρίζεται από σημαντικά μεγαλύτερη θνητότητα.
Η παραλλαγή B.1.1.7 εντοπίσθηκε στην Βρετανία τον Σεπτέμβριο 2020 και έκτοτε έχει εξαπλωθεί σε περισσότερες από 100 χώρες.
Σημειώνεται ότι σύμφωνα με τους επιστήμονες και στην Ελλάδα η διασπορά των μεταλλάξεων του κορωνοϊού είναι μεγάλη, σε βαθμό που να διαπιστώνεται ότι πλέον κυριαρχούν στη χώρα.
Η βρετανική παραλλαγή παρουσιάζει 23 μεταλλάξεις του γενετικού κώδικα του ιού -σχετικά μεγάλος αριθμός μεταλλάξεων- και ορισμένες από αυτές παρουσίασαν πολύ μεγαλύτερη μεταδοτικότητα. Βρετανοί επιστήμονες θεωρούν ότι είναι 40% έως 70% περισσότερο μεταδοτική από τις υπόλοιπες κυρίαρχες μέχρι σήμερα παραλλαγές του κορωνοϊού.
Στην βρετανική μελέτη που δημοσιεύεται σήμερα στην British Medical Journal, η προσβολή από την νέα παραλλαγή οδήγησε σε 227 θανάτους σε δείγμα 54.906 ασθενών της Covid-19, σε σύγκριση με τους 141 θανάτους σε ίδιο δείγμα ασθενών που είχαν προσβληθεί από άλλα στελέχη.
«Σε συνδυασμό με την ικανότητά της να μεταδίδεται με ταχύτητα, αυτό καθιστά την B.1.1.7 απειλή που πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπ΄όψιν», δήλωσε ο Ρόμπερτ Τσάλεν, ερευνητής του Exeter University που συμμετείχε στην έρευνα.

Συμφωνία Commission - Pfizer για την προμήθεια 4 εκατομμυρίων ακόμη δόσεων εμβολίων στα κράτη μέλη

Σε νέα συμφωνία με την φαρμακευτική BioNTech-Pfizer για την προμήθεια τεσσάρων εκατομμυρίων ακόμη δόσεων εμβολίων σχετικά με τον κορωνοϊό μέχρι τα τέλη Μαρτίου (2021) κατέληξε η Commission για τα κράτη μέλη.
Σύμφωνα με ανακοινώσεις της προέδρου Ursula von der Leyen σε ομάδα δημοσιογράφων στις Βρυξέλλες:
«Για την αντιμετώπιση των επιθετικών μεταλλάξεων του ιού και για τη βελτίωση της κατάστασης στα σημεία έντασης/ συγκέντρωσης του ιού, απαιτείται γρήγορη και αποφασιστική δράση.
Είμαι στην ευχάριστη θέση να ανακοινώσω σήμερα (10/3) μια συμφωνία με την BioNTech-Pfizer, η οποία θα προσφέρει στα κράτη μέλη να διαθέσουν συνολικά τέσσερα εκατομμύρια δόσεις εμβολίων πριν από το τέλος Μαρτίου, οι οποίες θα παρασχεθούν επιπλέον των προγραμματισμένων δόσεων».
Αυτή η εξέλιξη, τόνισε, «θα βοηθήσει τα κράτη μέλη στις προσπάθειές τους να διατηρήσουν τον έλεγχο της διάδοσης νέων μεταλλάξεων.
Μέσω της στοχευμένης χρήσης τους όπου χρειάζονται περισσότερο, ιδίως σε παραμεθόριες περιοχές, αυτές οι δόσεις θα βοηθήσουν επίσης στη διασφάλιση ή την αποκατάσταση της ελεύθερης κυκλοφορίας αγαθών και ανθρώπων - βασικά στοιχεία για τη λειτουργία των συστημάτων υγείας και της ενιαίας αγοράς».
Η Commission αναφέρει ότι παρακολουθεί στενά την εξέλιξη της επιδημιολογικής κατάστασης στα κράτη μέλη.
Παρά την τρέχουσα μείωση του αριθμού των θανάτων σε ολόκληρη την ΕΕ, λόγω του εμβολιασμού των ηλικιωμένων και των πιο ευάλωτων ατόμων, η Commission σημειώνει ότι «ανησυχεί για την ανάπτυξη μιας σειράς σημείων COVID-19 σε ολόκληρη την ΕΕ.
Αυτό προκαλείται, ιδίως, από την εξάπλωση νέων μεταλλάξεων, οι οποίες είναι πιο μεταδοτικές».
«Το εμβόλιο BioNTech-Pfizer έχει αποδειχθεί εξαιρετικά αποτελεσματικό έναντι όλων των γνωστών επί του παρόντος μεταλλάξεων του ιού COVID-19» προσθέτει.
«Προκειμένου να υποστηρίξει τα κράτη μέλη στις προσπάθειές τους να ανταποκριθούν σε αυτές τις εξελίξεις, η Commission διαπραγματεύτηκε με την BioNTech-Pfizer τη δυνατότητα των κρατών μελών να παραγγείλουν συμπληρωματικές δόσεις εμβολίων» κατέληξε η Επιτροπή.

Κλιμακώνεται ο «πόλεμος των εμβολίων» μεταξύ ΕΕ και Βρετανίας


Την έντονη αντίδραση της κυβέρνησης της Βρετανίας προκάλεσε η μομφή εκ μέρους του πρόεδρου του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου Charles Michel ότι εμποδίζει τις εξαγωγές εμβολίων για την Covid-19.
Σε ανακοίνωση που δημοσιεύθηκε την Τρίτη (9/3), ο Michel δήλωσε «σοκαρισμένος» από τις κατηγορίες για «εθνικισμό των εμβολίων» που απευθύνονται κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
«Τα γεγονότα δεν λένε ψέματα.
Το Ηνωμένο Βασίλειο και οι ΗΠΑ έχουν επιβάλει πλήρη απαγόρευση στις εξαγωγές εμβολίων ή συστατικών εμβολίων που παράγονται στην επικράτειά τους» ανέφερε ο Michel, ισχυρισμό στον οποίο απάντησε με έντονο ύφος ο υπουργός Εξωτερικών της Βρετανίας Dominic Raab.
Σε επιστολή του στον Michel, ο Βρετανός ΥΠΕΞ επισημαίνει ότι ο ισχυρισμός αυτός είναι «εντελώς ψευδής».
«Η κυβέρνηση του Ηνωμένου Βασιλείου δεν εμπόδισε την εξαγωγή εμβολίων Covid-19 ή συστατικών εμβολίων», υποστήριξε ο Raab.
Σημειώνεται πως η ΕΕ υπολείπεται σημαντικά στους εμβολιασμούς έναντι των ΗΠΑ και της Μ. Βρετανίας, αν και η επικεφαλής της Κομισιόν, Ursula von der Leyen υποστήριξε πως τον Απρίλιο η ΕΕ αναμένει σημαντικά περισσότερες παραδόσεις εμβολίων, επαναλαμβάνοντας τη βεβαιότητα της πως έως το καλοκαίρι θα έχει εμβολιαστεί το 70% των ενήλικων Ευρωπαίων.

Lockdown έως 28/3 στη Γερμανία - Περιορισμοί παντού στην Ευρώπη

Με τους εμβολιασμούς στην Ευρώπη ακόμα να χωλαίνουν, παραμένουν τα περιοριστικά μέτρα και τα lockdown για να περιορίσουν τη διασπορά του ιού.
Είναι χαρακτηριστικό πως έως τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, είχε εμβολιαστεί το 4,96% των Βέλγων και το 5,5% των Γερμανών με μια δόση εμβολίων.
Αναφέρεται μάλιστα πως εάν συνεχιστούν αυτοί οι ρυθμοί, τότε το Βέλγιο θα έχει εμβολιάσει το 70% του πληθυσμού του τον Ιούλιο του 2023, ενώ η Γερμανία θα τα έχει καταφέρει τον Σεπτέμβριο του 2022!.
Η Γαλλία έχει αντισταθεί στην επιβολή ενός νέου εθνικού lockdown για τον περιορισμό των περισσότερο μεταδοτικών παραλλαγμένων στελεχών, αλλά έχει αρχίσει να εφαρμόζει περιοριστικά μέτρα τοπικά σε μέρη όπως η Δουνκέρκη στα βόρεια και η Νίκαια ή οι Κάννες στα νότια τα Σαββατοκύριακα.
Παράλληλα, παραμένει σε εθνικό επίπεδο η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 18:00 το απόγευμα έως τις 06:00 το πρωί.
Στη Γερμανία το lockdown παρατείνεται έως τις 28 Μαρτίου, αν και αποφασίστηκε η σταδιακή άρση κάποιων περιορισμών από την ερχόμενη Δευτέρα 8/3 υπό την προϋπόθεση ότι ο δείκτης των νέων κρουσμάτων θα διατηρείται κάτω από τα 50 ανά 100.000 κατοίκους.
Στην Ιταλία είναι σε ισχύ απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 το βράδυ έως τις 05:00 το πρωί, απαγορεύονται οι μετακινήσεις από τη μια περιφέρεια στην άλλη ενώ πλέον εξετάζεται να προχωρήσουν σε νέο εθνικό lockdown.
Οι παρεμβάσεις που εξετάζονται είναι το ολικό κλείσιμο των εμπορικών επιχειρήσεων σε όλες τις περιοχές όπου δεν λειτουργούν τα σχολεία, η δυνατότητα να ξεκινά η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 20:00 το βράδυ ή, στην περίπτωση που τα κρούσματα δεν περιοριστούν, να αποφασιστεί εθνικό lockdown περίπου τριών εβδομάδων.
Σε αυστηρό lockdown είναι η Τσεχία, το Βέλγιο ανακοίνωσε παράταση του lockdown έως την 1η Απριλίου ενώ προς διατήρηση του lockdown έως τουλάχιστον τις 16 Μαρτίου οδεύει και η Πορτογαλία.
Απαγόρευση κυκλοφορίας κατά τις νυχτερινές ώρες ισχύει τόσο στην Ισπανία όσο και στην Ολλανδία.

Μ. Βρετανία: Επαναλειτουργούν τα σχολεία, πρώτο βήμα άρσης lockdown

Το πρώτο βήμα άρσης του lockdown έκανε χθες Δευτέρα 8/3 η Αγγλία, όπου επαναλειτούργησαν όλα τα σχολεία.
Βάσει του προγραμματισμού αυτού, το επόμενο βήμα χαλάρωσης των μέτρων αναμένεται στις 12 Απριλίου όταν και προγραμματίζεται να ανοίξουν μεγάλοι τομείς της οικονομίας (κομμωτήρια και σαλόνια νυχιών, ζωολογικοί κήποι, γυμναστήρια, πισίνες κ.λπ.).
Από τις 17 Μαΐου θα ανοίξουν η εστίαση και η φιλοξενία ενώ η 21η Ιουνίου έχει οριστεί ως η ημερομηνία επιστροφής στην κανονικότητα.
Σημειώνεται πως εντός του μήνα αναμένεται να αρχίσουν και οι εμβολιασμοί για τους ανθρώπους ηλικίας άνω των 40 ετών στη Μεγάλη Βρετανία.
5349559820358902358023523523523523523.JPG

Ιταλία: Αύξηση νέων κρουσμάτων, στα 22.409, και διασωληνωμένων

Το τελευταίο εικοσιτετράωρο στην Ιταλία καταγράφηκαν 22.409 νέα κρούσματα κορωνοϊού και 332 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.
Συνολικά πραγματοποιήθηκαν 361.040 διαγνωστικά τεστ, το 6,2% από τα οποία ήταν θετικό στην Covid-19, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021.
Χθες (9/3) τα κρούσματα ήταν 19.749, με 376 νεκρούς.
Σε σχέση με το προηγούμενο 24ωρο, στις μονάδες εντατικής θεραπείας της χώρας εισήχθησαν 71 περισσότεροι ασθενείς, ενώ στους νοσοκομειακούς θαλάμους είναι 489 περισσότεροι.
Σε ό,τι αφορά τις περιοχές της χώρας με τα περισσότερα κρούσματα, στην πρώτη θέση σήμερα βρίσκεται η Λομβαρδία (4.422) και ακολουθούν η Καμπανία (3.034) με κύρια πόλη την Νάπολη και η Εμίλια Ρομάνια (2.155) με πρωτεύουσα την Μπολόνια.
Η ιταλική κυβέρνηση συνεδριάζει για να εκτιμήσει το σύνολο των συνεπειών της πανδημίας και να αποφασίσει αν πρέπει να ληφθούν περαιτέρω μέτρα και περιορισμοί, με στόχο την αντιμετώπιση των νέων μολύνσεων.

Γαλλία: Εκτοξεύθηκαν πάνω από τις 30.000 τα κρούσματα

Οι γαλλικές υγειονομικές αρχές ανακοίνωσαν σήμερα 30.303 νέα κρούσματα κορωνοϊού για τις τελευταίες 24 ώρες, ένας αριθμός πολύ υψηλότερος από τα 23.302 κρούσματα χθες και τα 26.788 κρούσματα της περασμένης Τετάρτης (3/3), στοιχεία που δείχνουν ότι η Covid-19 συνεχίζει να εξαπλώνεται με σχετικά υψηλούς ρυθμούς, σύμφωνα με δημοσίευμα του ΑΠΕ την Τετάρτη 10 Μαρτίου 2021.
Είναι η πρώτη φορά εδώ και δύο εβδομάδες που ο αριθμός των μολύνσεων ξεπερνά τις 30.000 σε διάστημα 24 ωρών.

Βράζει λόγω covid η Βραζιλία – Νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων – Ένα βήμα πριν την κατάρρευση τα νοσοκομεία

Βράζει λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού η Λατινική Αμερική, η οποία μετρά πάνω από 700.000 θανάτους, αριθμός που είναι και ο υψηλότερος μετά την Ευρώπη.
Η πλέον πληττόμενη χώρα είναι η Βραζιλία, η οποία ανακοίνωσε νέο ημερήσιο ρεκόρ θανάτων το τελευταίο 24ωρο.
Συγκεκριμένα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 1.972 ασθενείς με την COVID-19, αριθμός άνευ προηγουμένου, με το σύνολο των νεκρών να ανέρχεται σε 268.370.
Παράλληλα, αναφέρθηκαν 70.764 κρούσματα, με το σύνολό τους να φθάνει τα 11,12 εκατομμύρια.
Σε απόλυτα μεγέθη η Βραζιλία καταγράφει τον δεύτερο βαρύτερο απολογισμό θυμάτων της πανδημίας και τον τρίτο υψηλότερο αριθμό μολύνσεων στον κόσμο.
Με την επιδημία να είναι σε έξαρση , το σύστημα των νοσοκομείων είναι ένα βήμα πριν την κατάρρευση
Σύμφωνα με έκθεση που δημοσιοποιήθηκε χθες Τρίτη 9/3 από το Ινστιτούτο Fiocruz, το οποίο υπάγεται στο υπουργείο Υγείας, η πληρότητα των κλινών στις μονάδες εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ) ξεπερνά το 80% σε 25 από τις 27 πρωτεύουσες πολιτειών της Βραζιλίας.
Ήδη επιδημιολόγοι υποστηρίζουν πως ο αγώνας έναντι της πανδημίας χάθηκε το 2020, αναφέροντας πως δεν υπάρχει καμία περίπτωση να ανατραπεί η τραγική αυτή εικόνα, εκτός και αν υπάρξει κάποια έκπληξη μαζικών εμβολιασμών ή μια αλλαγή στη διαχείριση της επιδημίας.
Ωστόσο, οι εμβολιασμοί στη Βραζιλία προχωρούν εξαιρετικά αργά, καθώς εκτιμάται ότι 8,6 εκατομμύρια άνθρωποι (το 4,1% του πληθυσμού) έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ 2,9 εκατ. έχουν λάβει και τις δύο.
Τα εμβόλια που χρησιμοποιούνται είναι το CoronaVac, της κινεζικής φαρμακευτικής εταιρείας Sinovac, και αυτό της βρετανοσουηδικής εταιρείας AstraZeneca που αναπτύχθηκε σε συνεργασία με το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης.

Τρίτο σε θανάτους παγκοσμίως το Μεξικό

Δύσκολη είναι η κατάσταση και στο Μεξικό, το οποίο είναι τρίτο παγκοσμίως σε θανάτους.
Το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες υπέκυψαν 866 ασθενείς με την COVID-19, με τους νεκρούς να υπολογίζονται σε 191.789.
Παράλληλα, εντοπίστηκαν 7.407 επιβεβαιωμένα κρούσματα του SARS-CoV-2, με τα καταγεγραμμένα κρούσματα να φθάνουν τα 2.137.884.

Χιλή: Νέες παραλαβές κινέζικων εμβολίων

Την πέμπτη κατά σειρά, παρτίδα δόσεων του εμβολίου CoronaVac της κινεζικής φαρμακευτικής εταιρείας Sinovac παρέλαβεη Χιλή, η οποία μέχρι στιγμής έχει εμβολιάσει περίπου 4,1 εκατομμύρια ανθρώπους.
Στόχος είναι να έχουν ανοσοποιηθεί 5 εκατομμύρια μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2021 και 15 εκατομμύρια περί τα μέσα του έτους.
Η Χιλή μετρά 864.064 κρούσματα και 21.182 νεκρούς.

Πάνω από 700.000 οι νεκροί στη Λατινική Αμερική

Τους 700.000 θανάτους λόγω της επιδημίας του κορωνοϊού ξεπέρασε η Λατινική Αμερική, η οποία αποτελεί τη δεύτερη πιο πληγείσα περιοχή μετά την Ευρώπη όσον αφορά τα θύματα.
Συγκεκριμένα, στη Λατινική Αμερική έχουν καταγραφεί 700.022 θάνατοι επί συνόλου 22.140.444 επιβεβαιωμένων κρουσμάτων του SARS-CoV-2.
Πρώτη είναι η Ευρώπη με 876.511 νεκρούς ενώ ακολουθούν μετά τη Λατινική Αμερική, οι ΗΠΑ και ο Καναδάς με 547.986 νεκρούς και η Ασία με 259.925.
Ύστερα από ένα «διάλειμμα» το περασμένο φθινόπωρο, όταν και καταγράφονταν από 1.500 ως 1.700 θάνατοι την ημέρα στην περιοχή, η Λατινική Αμερική γνώρισε νέα επιτάχυνση των κρουσμάτων και των θανάτων τον Δεκέμβριο.
Από τα μέσα Φεβρουαρίου, ο αριθμός των θανάτων υποχώρησε ξανά λίγο κάτω από το φράγμα των 3.000 ημερησίως.
Την περασμένη εβδομάδα, ανακοινώνονταν 2.850 θάνατοι την ημέρα κατά μέσον όρο (+6% σε σχέση με την αμέσως προηγούμενη).
Την 31η Οκτωβρίου, η Λατινική Αμερική και η Καραϊβική κατέγραφε 400.000 θανάτους, την 29η Δεκεμβρίου 500.000.
Ενώ πέρασαν 59 ημέρες ανάμεσα σε αυτά τα δύο τραγικά ορόσημα, χρειάστηκαν μόλις 35 ημέρες για να φτάσουν τους 600.000 οι νεκροί και άλλες 35 ημέρες έως την 8η Μαρτίου, όταν ξεπεράστηκε το φράγμα των 700.000 θανάτων.
64643634646346346363464547.JPG
Ινδία: Πάνω από 158.000 οι νεκροί λόγω covid – Εμβολιασμένοι 24 εκατ. Ινδοί

Πάνω από 158.000 είναι οι νεκροί στην Ινδία λόγω της επιδημίας της covid τη στιγμή που τις τελευταίες ημέρες καταγράφεται μια νέα αύξηση κρουσμάτων.
Το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι τις προηγούμενες 24 ώρες επιβεβαιώθηκαν 17.921 κρούσματα με το σύνολο τους να υπολογίζονται σε 11.262.707.
Παράλληλα, αναφέρθηκαν άλλοι 133 θάνατοι, με τους νεκρούς να υπολογίζονται σε 158.063.
Το κύριο βάρος δίνεται στους εμβολιασμούς τη στιγμή που εκτιμάται ότι πάνω από 24 εκατομμύρια πολίτες έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου τους.
Σημειώνεται πως η Ινδία έχει θέσει ως στόχο να εμβολιάσει 300 εκατομμύρια ανθρώπους έως τον Ιούλιο.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης