Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ράλι 14% στη μετοχή της GameStop, τι «βλέπουν» οι αναλυτές για τις meme stocks

Ράλι 14% στη μετοχή της GameStop, τι «βλέπουν» οι αναλυτές για τις meme stocks
Η GameStop είναι ο σημαιοφόρος των λεγόμενων "stonks" - ένας όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή μετοχών με περίπλοκες προοπτικές
Σχετικά Άρθρα

Συνεχίζεται το ράλι για τη μετοχή της GameStop, με την εταιρία videogames να οδεύει προς το μεγαλύτερο σερί ημερήσιων κερδών σε έξι μήνες, διευρύνοντας το ράλι που έχει ήδη διπλασιάσει την κεφαλαιοποίηση της εταιρείας.
Άνοδο καταγράφουν και άλλες meme stocks, με τον κατασκευαστή ακουστικών Koss Corp και τον γίγαντα του κινηματογράφου AMC Entertainment να καταγράφουν άλμα άνω του 5%.
Meme stocks αποκαλούνται οι μετοχές των εταιρειών της Wall Street που βρίσκονται σε παρακμή και έχουν μπει στο στόχαστρο των μικροεπενδυτών της Main Street.
Η GameStop διαπραγματεύτηκε προσυνεδριακά 14,1% υψηλότερα στα 281,71 δολ, οδεύοντας προς την 6η διαδοχική ημέρα ανόδου.
Οι μετοχές της εταιρείας στη Γερμανία αυξήθηκαν σχεδόν 19% στα 235 ευρώ ανά μετοχή.
game695.JPG

Eπενδυτική φρενίτιδα για τις meme stocks

Η GameStop είναι ο σημαιοφόρος των λεγόμενων "stonks" - ένας όρος που χρησιμοποιείται για την περιγραφή μετοχών με περίπλοκες προοπτικές που είναι δημοφιλείς στους retailers σε διαδικτυακά φόρουμ.
Η επενδυτική φρενίτιδα του Ιανουαρίου οδήγησε τη μετοχή σε εκτόξευση 1600%.
Οι αναλυτές εκτιμούν ότι μετοχές όπως αυτή της GameStop, θα μπορούσαν να συνεχίσουν το πρόσφατο ράλι τους, καθώς μεμονωμένοι επενδυτές που δραστηριοποιούνται στα διαδικτυακά φόρουμ των social media συνεχίζουν να επενδύουν σε αυτές.
To short-squeeze από τους επενδυτές της Reddit οδήγησε τη μετοχή της GameStop στο υψηλό των 482 δολ. τον Φεβρουάριο, ξεπερνώντας κατά πολύ τις τιμές στόχους που είχαν θέσει οι αναλυτές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης