Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

KBW: Έρχεται πτώση στις ελληνικές τράπεζες, με εξαίρεση την Πειραιώς - Καμία βελτίωση στο ενεργητικό

KBW: Έρχεται πτώση στις ελληνικές τράπεζες, με εξαίρεση την Πειραιώς - Καμία βελτίωση στο ενεργητικό
Όπως εκτιμά η KBW στα αποτελέσματα δ' 3μηνου του 2020 δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια μεταβολή στην ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών
Πτωτικά αναμένει να κινηθούν οι ελληνικές τράπεζες η KBW, στην τελευταία της ανάλυση, εκτός από τη μετοχή της Πειραιώς.
Ωστόσο προτιμά τη μετοχή της... Alpha Bank, καθώς είναι η μόνη για την οποία δεν επιφυλάσει τη σύσταση underperform, ήτοι για αποδόσεις χειρότερες από αυτές της αγοράς, αλλά δίνει market perform, ήτοι όπως αυτές της αγοράς.

Οι τιμές στόχοι

Η KBW παραμένει επιφυλακτική για τον κλάδο, δίνοντας τιμή στόχο στα 0,90 ευρώ για την Alpha Bank, στα 0,51 ευρώ για την Eurobank, στα 1,62 ευρώ για την Εθνική Τράπεζα και στα 1,09 ευρώ για την Τράπεζα Πειραιώς.
Αυτό σημαίνει εκτίμηση για πτώση 5% για την Alpha Bank, 23% για τη Eurobank και 31% για την Εθνική, αλλά για άνοδο 38% για την Πειραιώς.

Πως θα κινηθούν τα αποτελέσματα του δ' 3μηνου 2020

Όπως εκτιμά η KBW στα αποτελέσματα δ' 3μηνου του 2020 δεν αναμένεται να υπάρξει κάποια μεταβολή στην ποιότητα του ενεργητικού των τραπεζών, όπως και στα επόμενα τρίμηνα, αλλά θα υπάρξει σχηματισμός υψηλότερων προβλέψεων.
Το lockdown που ισχύει στην Ελλάδα από τον Νοέμβριο του 2020, σε συνδυασμό με τη μείωση των περιθωρίων θα αποτυπωθεί αρνητικά στα καθαρά έσοδα από τόκους και στις προμήθειες των τραπεζών.
Η εστίαση παραμένει στην ποιότητα των περιουσιακών στοιχείων το 2021, με τις αναμενόμενες τιτλοποιήσεις να επιδρούν θετικά στους δείκτες NPEs.

Alpha Βank

Δεδομένου του σκληρού lockdown τους τελευταίους δύο μήνες του 2020, tόσο τα καθαρά έσοδα από τόκους (ΝΙΙ) όσο και οι προμήθειες και τα τέλη να μειωθούν σε τριμηνιαία και σε ετήσια βάση.
Ωστόσο, συνολικά τα έσοδα θα πρέπει να αυξηθούν ως αποτέλεσμα των ισχυρών κερδών από συναλλαγές, τα οποία αναμένουν να χρησιμοποιηθούν για την αύξηση του όγκου των προβλέψεων. Ενώ δεν περιμένουν σημαντικές αλλαγές σε τάσεις ποιότητας περιουσιακών στοιχείων, θα μπορούσε να υπάρξει μια μέτρια βελτίωση στους δείκτες κεφαλαιακής επάρκειας ως αποτέλεσμα ορισμένων κανονιστικών επιπτώσεων.

alpha.JPG

Eurobank

H KBW αναμένει ότι τα τέλη θα είναι υψηλότερα από τα προ-Covid επίπεδα, τα NII θα πρέπει να συνεχίσουν να μειώνονται ως αποτέλεσμα της συνεχιζόμενης πίεσης περιθωρίου.
Παράλληλα αναμένει περισσότερα νέα για τις προοπτικές ποιότητας του ενεργητικού και τον στόχο της μονοψήφιας αναλογίας NPE έως το 2022.
eurobank.JPG



Εθνική Τράπεζα

Η ΚBW αναμένει το μεγαλύτερο μέρος των κερδών από συναλλαγές που πραγματοποιήθηκαν κατά τους πρώτους εννέα μήνες του 2020 να χρησιμοποιηθούν αυτό το τρίμηνο για την ενίσχυση του λόγου κάλυψης NPE πριν από τη συναλλαγή Frontier.
Ως αποτέλεσμα του υψηλότερου όγκου προβλέψεων αναμένουμε καθαρή ζημιά για αυτό το τρίμηνο, ενώ το 2020 είναι θετικό.

ete.JPG

Πειραιώς

ΗKBW αναμένει να δοθεί έμφαση στον τρόπο με τον οποίο έχουν ήδη ανακοινωθεί τα μέτρα ενίσχυσης κεφαλαίου που εξελίσσονται και τι πρέπει να περιμένουν οι επενδυτές από κεφάλαια στα επόμενα τρίμηνα.
Η επενδυτική τράπεζα προσδοκά οι υψηλότερες προβλέψεις να είναι ο βασικός οδηγός των αποτελεσμάτων του Q4, απόρροια των τιτλοποιήσεων Phoenix και Vega, οι οποίες αναμένεται να κλείσουν έως το τέλος του πρώτου εξαμήνου του 2021.


peiraios.JPG
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης