Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ: Θα αποπέμψει ο Μητσοτάκης τον Αρκουμανέα για το κορωνο-πάρτι στον ΕΟΔΥ;

ΣΥΡΙΖΑ: Θα αποπέμψει ο Μητσοτάκης τον Αρκουμανέα για το κορωνο-πάρτι στον ΕΟΔΥ;
Τι υποστηρίζει ο ΕΟΔΥ
Σχετικά Άρθρα

Ερώτημα στον πρωθυπουργό Κ. Μητσοτάκη για το εάν θα αποπέμψει τον πρόεδρο του ΕΟΔΥ, Π. Αρκουμανέα μετά το «κορωνο-πάρτι στον ΕΟΔΥ» απευθύνει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Χρειάστηκε να περάσουν 24 ώρες για να επιβεβαιωθεί πως οι «άλλες υπηρεσίες» που «κάρφωσε» ο κ. Χαρδαλιάς για το κορωνο-πάρτι την Τσικνοπέμπτη ήταν ο ΕΟΔΥ του κ. Αρκουμανέα.
Οι κόντρες τους δεν μας ενδιαφέρουν, ας τις λύσουν μεταξύ τους.
Ωστόσο το γεγονός ότι ο κ. Χαρδαλιάς δεν ξέρει τι συμβαίνει στο κτίριο του υπουργείου του και οι υπηρεσίες του κ. Αρκουμανέα, υπεύθυνες για την αντιμετώπιση της πανδημίας και τον εμβολιασμό, κάνουν κορωνο-πάρτι στο εμβολιαστικό κέντρο που συγκεντρώνονται χιλιάδες ηλικιωμένοι καθημερινά, δεν το λες και σοβαρή και υπεύθυνη στάση» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.
«Περιμένουμε από τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον κ. Αρκουμανέα που κρύβεται από προχθές.
Εκτός εάν δεν τολμά, γιατί ο ίδιος έχει δώσει το knowhow στους υφισταμένους του από την Ικαρία.
Ευθύνη εξάλλου έχουν μόνο οι πολίτες που πηγαίνουν μία βόλτα στην πλατεία και καταλήγουν να τρώνε ξύλο» υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Τι αναφέρει ο ΕΟΔΥ

Αναφερόμενος στο περιστατικό με τη συγκέντρωση ατόμων εξωτερικό χώρο του κτιρίου της HELEXPO στο Μαρούσι την περασμένη Τσικνοπέμπτη, ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας γνωστοποιεί τα εξής:
«Ο συγκεκριμένος εξωτερικός χώρος δεν ανήκει στους παραχωρηθέντες στον ΕΟΔΥ χώρους του κτιρίου της HELEXPO.
Κατά το χρονικό διάστημα πραγματοποίησης του περιστατικού συνωστισμού, οι συμβασιούχοι εργαζόμενοι των Κινητών Ομάδων Υγείας του ΕΟΔΥ που εργάζονται σε χώρους του κτιρίου της HELEXPO, είχαν ολοκληρώσει το συμβατικό τους ωράριο και αποχωρήσει από τους χώρους εργασίας τους.
Από εικόνες που έχουν τεθεί υπόψιν της Διοίκησης του ΕΟΔΥ σε σχέση με το περιστατικό, προέκυψε ότι, μεταξύ των προσώπων που απεικονίζονται σε αυτές, εμφανίζονται και τέσσερα πρόσωπα που ανήκουν στο δυναμικό των συμβασιούχων του ΕΟΔΥ και συγκεκριμένα 3 οδηγοί και μία επαγγελματίας Υγείας που εργάζονται στις ΚΟΜΥ.
Τα πρόσωπα αυτά έχουν ήδη παυθεί από κάθε συμβατική αρμοδιότητα και επιχειρησιακή τους υποχρέωση έναντι του ΕΟΔΥ, ενώ εκκρεμούν σχετικώς περαιτέρω νομικές ενέργειες εκ μέρους του Οργανισμού» αναφέρει ο ΕΟΔΥ.
Σημειώνεται πως σε δηλώσεις του ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Ν. Χαρδαλιάς είχε πει πως ήταν τελείως αβάσιμες οι αναφορές για συμμετοχή στελεχών της Γ.Γ. Πολιτικής Προστασίας σε πάρτι την Τσικνοπέμπτη.

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης