Τελευταία Νέα
Πολιτική

Ολομέτωπη σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στις 12/3 με φόντο την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη

Ολομέτωπη σύγκρουση Μητσοτάκη – Τσίπρα στις 12/3 με φόντο την αστυνομική βία στη Νέα Σμύρνη
Την ερχόμενη Παρασκευή 12/3 ο πρωθυπουργός θα απαντήσει σε επίκαιρη ερώτηση του κ.Τσίπρα
Σχετικά Άρθρα

(upd) Μια ακόμα ιδιαίτερα σφοδρή πολιτική αντιπαράθεση αναμένεται να έχουν στη Βουλή την προσεχή Παρασκευή 12 Μαρτίου ο πρωθυπουργός Κ. Μητσοτάκης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας με αφορμή τα όσα πρωτοφανή καταγράφηκαν την περασμένη Κυριακή 7/3 στην πλατεία της Νέας Σμύρνης, όπου αστυνομικοί επιτέθηκαν με ιδιαίτερη βιαιότητα κατά πολιτών στο πλαίσιο των ελέγχων για την τήρηση των μέτρων κατά του κορωνοϊού.
Οι πρωτοφανείς εικόνες αστυνομικής βίας αναμένεται να πυροδοτήσουν μια ακόμα έντονη αντιπαράθεση μεταξύ του Κ. Μητσοτάκη και του Αλ. Τσίπρα, κάτι άλλωστε που ήδη «καλλιεργείται» από τα πυρά που ανταλλάσσουν κυβέρνηση και ΣΥΡΙΖΑ.

Πυρά κυβέρνησης: Επιδιώκετε την ένταση

Η κυβέρνηση διά στόματος της κυβερνητικής εκπροσώπου, αν και έκανε λόγο για περιστατικά που ενόχλησαν και τα οποία τελούν υπό διερεύνηση, έσπευσε να κατηγορήσει τον Αλέξη Τσίπρα ότι σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση με την επιδημία του κορωνοϊού, επιδιώκει να δημιουργήσει συνθήκες κοινωνικής έντασης και «πλατείες νεοαγανακτισμένων όπου υπονομεύονται τα μέτρα».
Μάλιστα η κυβέρνηση κατηγορεί το ΣΥΡΙΖΑ και τη νεολαία του ότι βρίσκεται πίσω από αυτές τις αντιδράσεις ενώ καλεί το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης να «μην αναζητά σημαίες ευκαιρίας εύκολης δημαγωγίας».

ΝΔ: Ο Τσίπρας ποντάρει στην καταστροφή

Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και του ΣΥΡΙΖΑ για τη στάση που τηρούν τα τελευταία 24ωρα εξαπολύει η ΝΔ, η οποία κατηγορεί τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι ποντάρει μονίμως στην καταστροφή.
«Τη στιγμή που οι πολίτες δίνουν σκληρή μάχη και το Σύστημα Υγείας υφίσταται πίεση ο κ. Τσίπρας από τη μια επενδύει στις πλατείες των «νεοαγανακτισμένων» κι από την άλλη κραυγάζει ότι «η Ελλάδα θα γίνει Μπέργκαμο».
Με τις ενέργειές του υπονομεύει την κοινή προσπάθεια για την αντιμετώπιση της πανδημίας σε μια κρίσιμη φάση για τη δημόσια υγεία.
Μονίμως ποντάρει στην καταστροφή και τζογάρει με την υγεία των πολιτών» υπογραμμίζει η ΝΔ αναφέροντας ότι «χθες τρεις βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ έσπευσαν να υπερασπιστούν κατάληψη στο ΑΠΘ».
«Σήμερα η νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ καλεί τους πολίτες σε συγκέντρωση στη Νέα Σμύρνη, όπως έκανε όλο το προηγούμενο διάστημα σε διάφορα σημεία της χώρας» υποστηρίζει η ΝΔ.

ΣΥΡΙΖΑ: Αποτύχατε με την επιδημία, επιλογή σας η αστυνομική βία

Από την πλευρά του ο ΣΥΡΙΖΑ επιτίθεται με ιδιαίτερη σφοδρότητα στην κυβέρνηση, την οποία κατηγορεί ότι επειδή έχει χάσει πλήρως τον έλεγχο της επιδημίας του κορωνοϊού, προσφεύγει στην αστυνομική βία, η οποία και αποτελεί πολιτική επιλογή του κ.Μητσοτάκη.
Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί τον πρωθυπουργό και την κυβέρνηση του ότι αντί να παίρνουν μέτρα για την ενίσχυση της δημόσιας υγείας, επιβάλλουν μόνο περιοριστικά μέτρα και επενδύουν στην καταστολή και ζητά με ένταση την άμεση αποπομπή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Μ. Χρυσοχοΐδη και του αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας.

Η επίκαιρη ερώτηση Τσίπρα

Σημειώνεται πως ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας κατέθεσε χθες Δευτέρα 8/3 ερώτηση προς τον Πρωθυπουργό με θέμα «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν»
«Οι πολίτες, μετά από ένα χρόνο σε περιορισμό, δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης να παραβιάζουν συστηματικά τα μέτρα και την ίδια στιγμή να εξαπολύεται πογκρόμ βίας και αυταρχισμού σε οικογένειες και νέους ανθρώπους για μια κυριακάτικη βόλτα στην πλατεία της γειτονιάς», αναφέρει μεταξύ άλλων ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ερωτά τον πρωθυπουργό:
«Για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε αυτό το κρεσέντο φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με πρόσχημα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που εσείς ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησή σας διαρκώς παραβιάζετε;
Γιατί δεν αποσύρετε άμεσα από τους ελέγχους που αφορούν την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό, όπως λ.χ. αυτοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, και για ποιόν λόγο παύσατε την Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη;».

Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της Επίκαιρης Ερώτησης:

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ
Προς τον Πρωθυπουργό, κ. Κυριάκο Μητσοτάκη

Θέμα: «Πρωτοφανής αστυνομική βία εις βάρος των πολιτών με πρόσχημα την τήρηση υγειονομικών μέτρων που ο Πρωθυπουργός και στελέχη της κυβέρνησης διαρκώς παραβιάζουν».

Έναν χρόνο μετά το ξέσπασμα της πανδημίας στην πατρίδα μας η κοινωνία ζει ακόμη με την αγωνία αν το Ε.Σ.Υ. θα ανταποκριθεί στην επιδημιολογική πίεση, ενώ παράλληλα προσπαθεί να αντέξει το σκληρότερο και πιο μακρόχρονο lockdown στην Ευρώπη.
Την ίδια στιγμή η κυβέρνηση δεν επιδεικνύει κανένα ουσιαστικό ενδιαφέρον για την κάλυψη των μεγάλων κοινωνικών αναγκών, παρά μόνο για τον έλεγχο της ενημέρωσης και την καταστολή.
Οι πολίτες, μετά από ένα χρόνο σε περιορισμό, δεν αντέχουν άλλο να βλέπουν τον ίδιο τον Πρωθυπουργό και στελέχη της κυβέρνησης να παραβιάζουν συστηματικά τα μέτρα και την ίδια στιγμή να εξαπολύεται πογκρόμ βίας και αυταρχισμού σε οικογένειες και νέους ανθρώπους για μια κυριακάτικη βόλτα στην πλατεία της γειτονιάς.
Τα πρόσφατα φαινόμενα βίας και αυθαιρεσίας της αστυνομίας στη Νέα Σμύρνη ξεπερνούν κάθε όριο.
Δυστυχώς όμως δεν αποτελούν μεμονωμένο περιστατικό, αλλά συστηματικό φαινόμενο.
Σύμφωνα με τη Διεθνή Αμνηστία, οι καταγγελίες για κλιμακούμενη αύξηση της αστυνομικής αυθαιρεσίας και βίας τους τελευταίους μήνες έχει ενταθεί σε πρωτοφανή βαθμό, ενώ σύμφωνα με την τελευταία έκθεση του Συνηγόρου του Πολίτη, οι καταγγελίες αστυνομικής βίας σπάνια καταλήγουν στην επιβολή κυρώσεων από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.
Η δε Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, όπως δήλωσε δημόσια ο Πρόεδρός της ομότιμος καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου κ. Ν. Αλιβιζάτος, έχει παύσει από έτους να υπάρχει, μετά δηλαδή την υπόθεση Ινδαρέ.
Η κλιμακούμενη αστυνομική βία και αυθαιρεσία σε συνδυασμό με την ατιμωρησία των ενόχων από τη μια και με το βαθύ αίσθημα αδικίας από την άλλη, καθώς στελέχη της κυβέρνησης και ο ίδιος ο Πρωθυπουργός φαίνεται ότι μπορούν να βρίσκονται πάνω από το νόμο και να απολαμβάνουν προνόμια, στην Πάρνηθα, στην Ικαρία ή και αλλού, έχει δημιουργήσει ένα εκρηκτικό μείγμα οργής και δικαιολογημένης αγανάκτησης στους συμπολίτες μας.

Με βάση τα παραπάνω, ερωτάται ο κ. Πρωθυπουργός:
- Για πόσο ακόμη θα επιτρέπετε αυτό το κρεσέντο φαινομένων αστυνομικής βίας και αυθαιρεσίας με πρόσχημα την τήρηση των υγειονομικών μέτρων που εσείς ο ίδιος και στελέχη της κυβέρνησή σας διαρκώς παραβιάζετε;
- Γιατί δεν αποσύρετε άμεσα από τους ελέγχους που αφορούν την τήρηση των μέτρων αποστασιοποίησης αστυνομικούς με βαρύ οπλισμό, όπως λ.χ. αυτοί της Ομάδας ΔΙΑΣ, και για ποιόν λόγο παύσατε την Επιτροπή για τη διερεύνηση περιστατικών αστυνομικής βίας που είχε συσταθεί τον Δεκέμβριο του 2019 από τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη;

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης