Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ξαναπαντρεύεται η πρώην του Bezos - O καθηγητής - γαμπρός θα τη βοηθήσει στο φιλανθρωπικό της έργο

Ξαναπαντρεύεται η πρώην του Bezos - O καθηγητής - γαμπρός θα τη βοηθήσει στο φιλανθρωπικό της έργο
Η Mackenzie Scott είναι μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο, μετά το διαζύγιό της με τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos
Σχετικά Άρθρα

Η δισεκατομμυριούχος Mackenzie Scott, που έγινε μία από τις πλουσιότερες γυναίκες στον κόσμο μετά το διαζύγιό της με τον ιδρυτή της Amazon Jeff Bezos, παντρεύτηκε και πάλι, όπως έγινε γνωστό στον ιστότοπο του οργανισμού GivingPledge.
«Και τώρα, από μια ευτυχή συγκυρία, παντρεύτηκα έναν από τους πιο γενναιόδωρους και ευγενικούς ανθρώπους που γνωρίζω και την ακολουθώ στη δέσμευσή της να προσφέρει έναν τεράστιο οικονομικό πλούτο για να βοηθήσει τους άλλους», δήλωσε ο νέος σύζυγος της Scott, Dan Juet, στη δήλωση που δημοσιεύτηκε το Σάββατο.
Ο Juet είναι καθηγητής επιστημών στο ιδιωτικό σχολείο του Λέικσαϊντ, στο Σιάτλ (βορειοδυτικές ΗΠΑ), γράφει η εφημερίδα Wall Street Journal, η οποία αποκάλυψε πρώτη την πληροφορία. Σύμφωνα με το περιοδικό Forbes, το σχολείο, όπου φοίτησε επίσης ο Bill Gates, είναι εκείνο στο οποίο πηγαίνουν τα παιδιά που απέκτησαν μαζί οι Jeff Bezos και Mackenzie Scott.

«Giving Pledge»

Η πρωτοβουλία "Giving Pledge" ενθαρρύνει τους πλούσιους σε ολόκληρο τον κόσμο να προσφέρουν το μισό και πλέον της περιουσίας τους σε φιλανθρωπικές οργανώσεις και η Scott έχει δεσμευτεί στο να καταβάλει το 50% του πλούτου της σε τέτοιου είδους ιδρύματα.
Η Mackenzie Scott, που είναι επίσης μυθιστοριογράφος, είχε αποκαλύψει τον Δεκέμβριο ότι είχε δωρίσει περισσότερα από 4 δισεκατομμύρια δολάρια σε 384 οργανώσεις, σε διάστημα 4 μηνών, ανεβάζοντας σε περίπου 6 δισεκατομμύρια δολάρια το συνολικό ποσό των δωρεών της, που έχουν δημοσιοποιηθεί.
Ένα μεγάλο μέρος της περιουσίας της Scott, ηλικίας 50 ετών, προέρχεται από τα χρήματα που έλαβε στο πλαίσιο του διαζυγίου της με τον Jeff Bezos, το οποίο οριστικοποιήθηκε τον Ιούλιο του 2019 και που της επέτρεψε να αποκτήσει εκείνη την εποχή το ισοδύναμο αξίας 38 δισεκατομμυρίων δολαρίων σε μετοχές της Amazon.
Η αξία τους αυξήθηκε με την άνοδο της τιμής της μετοχής του κολοσσού διαδικτυακού εμπορίου στη Γουόλ Στριτ.
Σύμφωνα με την κατάταξη του Bloomberg για τους δισεκατομμυριούχους, η περιουσία της Mackenzie Scott ανέρχεται σε 53,5 δισεκατομμύρια δολάρια, αναδεικνύοντάς την στον 22ο πλουσιότερο άνθρωπο του πλανήτη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης