Τελευταία Νέα
Διεθνή

American Airlines: Διαγράφει οφειλές 5 δισ. δολ. με τη διάθεση πακέτου μετοχών

American Airlines: Διαγράφει οφειλές 5 δισ. δολ.  με τη  διάθεση πακέτου μετοχών
Ο αεροπορικός όμιλος επιχειρεί να μειώσει το ύψος του χρέους που δημιουργήθηκε εξαιτίας των κρατικών ενισχύσεων που έλαβε εξαιτίας της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Τη διάθεση πακέτου μετοχών μέσω ιδιωτικής τοποθέτησης αξίας περίπου 5 δισ. δολαρίων προκειμένου να διαγράψει ισόποσες οφειλές για τις ενισχύσεις που έλαβε μέσω των προγραμμάτων στήριξης, ανακοίνωσε ο όμιλος American Airlines τη Δευτέρα 8 Μαρτίου 2021, σύμφωνα με δημοσίευμα του Reuters.
Η αμερικανική αεροπορική εταιρεία, η οποία έχει πληγεί σοβαρά από τους περιορισμούς που επιβλήθηκαν εξαιτίας της πανδημίας, θα ενταχθεί σε πρόγραμμα δανειοδότησης με την παροχή εγγυήσεων ύψους 2,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων που υποστηρίζεται εν μέρει από το πρόγραμμα διατήρησης της φερεγγυότητας AAdvantage το οποίο έχει διαμορφώσει.

Ρευστότητα

Η American Airlines ανακοίνωσε ότι θα χρησιμοποιήσει τα έσοδα για την αποπληρωμή του οφειλόμενου ποσού από το δάνειο το οποίο έλαβε από το δημόσιο των ΗΠΑ, το οποίο επί του παρόντος είναι διασφαλισμένο μέσω collaterals, και των λοιπών δανείων για τη στήριξη της εταιρείας.
Τον Ιανουάριο, η αεροπορική εταιρεία ενέκρινε την πώληση μετοχών αξίας 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων, η οποία ακολουθήθηκε από τη δημόσια προσφορά 1 δισεκατομμυρίου δολαρίων που ξεκίνησε τον Οκτώβριο για την ενίσχυση της ρευστότητας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης