Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η ΕΕ θέλει να εξασφαλίσει τις εισαγωγές αμερικανικών συστατικών εμβολίων

Η ΕΕ θέλει να εξασφαλίσει τις εισαγωγές αμερικανικών συστατικών εμβολίων
Η Ουάσινγκτον διαθέτει ένα αυστηρό πλαίσιο για τις εξαγωγές όλων των απαραίτητων συστατικών για τα εμβόλια,
Σχετικά Άρθρα

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα ξεκινήσει τη Δευτέρα (8/3) συνομιλίες με τις ΗΠΑ για την εξασφάλιση του εφοδιασμού σε αμερικανικά συστατικά των εμβολίων κατά του COVID-19 τα οποία υπόκεινται από την Ουάσινγκτον σε αυστηρούς περιορισμούς εξαγωγής, ανέφερε σήμερα ευρωπαϊκή πηγή την οποία επικαλείται το AFP.
Ο Ευρωπαίος Επίτροπος Εσωτερικής Αγοράς Thierry Breton, ο οποίος είναι επιφορτισμένος με τη βιομηχανική πλευρά της παρασκευής εμβολίων, θα συναντηθεί το απόγευμα της Δευτέρας με τον Jeff Zients συντονιστή της ομάδας για τη μάχη κατά τoυ Covid-19 στον Λευκό Οίκο, διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο η πηγή αυτή που πρόσκειται στις συνομιλίες.
Η ιδέα είναι να «εργαστούμε συντονισμένα ώστε να μην δημιουργηθεί 'μποτιλιάρισμα» για τους Ευρωπαίους παρασκευαστές εμβολίων, εξήγησε.

Αυστηρό πλαίσιο για τις εξαγωγές

Η Ουάσινγκτον διαθέτει ένα αυστηρό πλαίσιο για τις εξαγωγές όλων των απαραίτητων συστατικών για τα εμβόλια, οι οποίες υπόκεινται σε ειδικές άδειες.
«Ο καθένας έχει τους κανόνες του, που είναι νόμιμοι.
Η ιδέα δεν είναι να τους ξανασυζητήσουμε, αλλά να εξετάσουμε τις διοικητικές διαδικασίες που εφαρμόζονται για τις εξαγωγές συστατικών και να δούμε πώς θα τις διευκολύνουμε, θα τις επιταχύνουμε», υπογραμμίζει η ευρωπαϊκή πηγή.
«Πρόκειται για ένα προληπτικό διάβημα.
Καθώς η παραγωγή εμβολίων στην Ευρώπη πρόκειται να αυξηθεί σημαντικά σε ισχύ, θέλουμε να διασφαλίσουμε πως όλα τα συστατικά μπορούν να ακολουθήσουν», διευκρίνισε.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης