Τελευταία Νέα
Διεθνή

Γερμανία: Προσφορές από επτά IT εταιρείες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Γερμανία: Προσφορές από επτά IT εταιρείες για το πιστοποιητικό εμβολιασμού

Το λογισμικό πρέπει να είναι σε θέση να επεξεργάζεται πέντε εκατομμύρια εμβολιασμούς την εβδομάδα και 200.000 ανά ώρα και να είναι “διαλειτουργικό” με μια ευρωπαϊκή λύση ενώ δεν πρέπει να κοστίζει περισσότερο από μισό ευρώ 

Σχετικά Άρθρα

Το ομοσπονδιακό Υπουργείο Υγείας της Γερμανίας μπορεί προφανώς να επιλέξει από τις προσφορές επτά εταιρειών το σχεδιαζόμενο ψηφιακό πιστοποιητικό εμβολιασμού, σύμφωνα με πληροφορίες του περιοδικού Der Spiegel τις οποίες επικαλείται δημοσίευμα του ΑΠΕ.
Το υπουργείο είχε διαπιστώσει μια εξαιρετικά επείγουσα ανάγκη προμήθειας ψηφιακού πιστοποιητικό εμβολιασμού, επειδή η Ευρωπαϊκή Ένωση πιέζει να εισαχθεί γρήγορα.
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο το ομοσπονδιακό υπουργείο Υγείας ήρθε σε απευθείας επαφή με 29 εταιρείες Τεχνολογίας Πληροφοριών (IT) με μια ταχεία διαδικασία δημόσιου διαγωνισμού, σημειώνει το περιοδικό στο δημοσίευμά του.

Διαγωνισμός

Η περίοδος κατάθεσή των προσφορών ήταν πέντε ημέρες και έληξε την περασμένη Δεύτερα.
Ένα μεγάλο μέρος των απαιτήσεων για το προγραμματισμένο πιστοποιητικό εμβολιασμού καθώς και το φιλόδοξο χρονοδιάγραμμα μπορείτε να βρεί κανείς στην 24σέλιδη εμπιστευτική «πρόσκληση υποβολής προσφορών» προς τις εταιρείες.

Προϋποθέσεις

Σύμφωνα πάντα με το δημοσίευμα του Spiegel, το λογισμικό πρέπει να είναι σε θέση να επεξεργάζεται πέντε εκατομμύρια εμβολιασμούς την εβδομάδα και 200.000 ανά ώρα και να είναι “διαλειτουργικό” με μια ευρωπαϊκή λύση.
Κάθε μεμονωμένο πιστοποιητικό ψηφιακού εμβολιασμού δεν πρέπει να κοστίζει περισσότερο από μισό ευρώ.
Η τεχνολογία πρέπει επίσης να μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε κέντρα εμβολιασμού καθώς και σε ιατρεία και να είναι έτοιμη για λειτουργία ως ολοκληρωμένη λύση μετά από μόλις οκτώ εβδομάδες ανάπτυξής της.

Το project

Λαμβάνοντας υπόψη την εμπειρία από προηγούμενα σχέδια ψηφιοποίησης, το πρόγραμμα φαίνεται φιλόδοξο, ειδικά επειδή θα πρέπει να συμμετάσχει στη διαδικασία της έκδοσης του πιστοποιητικού εμβολιασμού και ο ομοσπονδιακός υπεύθυνος προστασίας δεδομένων.
Μέχρι τα μέσα της εβδομάδας, ωστόσο, δεν του είχε υποβληθεί «κανένα σχέδιο από την ομοσπονδιακή κυβέρνηση για την υλοποίηση του σχεδίου για τα πιστοποιητικά εμβολιασμού», καταλήγει το περιοδικό.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης