Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκτεταμένοι έλεγχοι από σήμερα 4/3 σε κτήρια μετά τα 6 Ρίχτερ σε Ελασσόνα

Εκτεταμένοι έλεγχοι από σήμερα 4/3 σε κτήρια μετά τα 6 Ρίχτερ σε Ελασσόνα
Προτεραιότητα σε σχολεία, νοσοκομεία και κέντρα υγείας
Σχετικά Άρθρα

Εκτεταμένους ελέγχους σε δημόσια  κτήρια στις πληγείσες περιοχές της Ελασσόνας, του Τυρνάβου και της Λάρισας αρχίζουν από σήμερα Πέμπτη 4/3 τα αρμόδια κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών προκειμένου να διαπιστώσουν το μέγεθος των ζημιών από τον χθεσινό ισχυρό σεισμό των 6 Ρίχτερ.
Όπως αναφέρεται, κλιμάκια του υπουργείου Υποδομών, σε συνεργασία με τους δήμους και την Περιφέρεια Θεσσαλίας προχωρούν στους ελέγχους, ώστε να καταγραφεί το μέγεθος των ζημιών ή των βλαβών που υπέστησαν τα κτίρια και να διαπιστωθεί αν είναι ασφαλή.
Οι έλεγχοι αφορούν τα σχολεία, τα νοσοκομεία, τα Κέντρα Υγείας κ.α., ενώ έχει αρχίσει σταδιακά και ο έλεγχος των ιδιωτικών κτιρίων.
Οπτικό έλεγχο στο Γηροκομείο της Λάρισας και στο κεντρικό κτίριο των κοιτώνων του σπουδαστών της Αβερωφείου πραγματοποίησαν μηχανικοί του δήμου Λαρισαίων.
Σύμφωνα με ενημέρωση, στο Γηροκομείο δεν διαπιστώθηκαν βλάβες στα στοιχεία του φέροντος οργανισμού του κτιρίου, όμως διαπιστώθηκαν ζημιές σε σημεία της εξωτερικής τοιχοποιίας.
Παράλληλα, δόθηκαν οδηγίες στη διεύθυνση του Γηροκομείου για την ομαλή συνέχιση της λειτουργίας και τη διαμονή των τροφίμων στο κτίριο.
Στην Αβερώφειο Γεωργική Σχολή δεν διαπιστώθηκαν σοβαρά προβλήματα, παρά μόνο πτώση σοβάδων.
Κατόπιν οδηγιών προς τη Διεύθυνση της σχολής, οι σπουδαστές θα συνεχίσουν τη διαμονή τους στο ισόγειο του κτιρίου.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης