Τελευταία Νέα
Πολιτική

ΣΥΡΙΖΑ για Δρίτσα: Ατυχής η δήλωση του για τη 17Ν – Νέα επίθεση από τη ΝΔ

ΣΥΡΙΖΑ για Δρίτσα: Ατυχής η δήλωση του για τη 17Ν – Νέα επίθεση από τη ΝΔ
Αναδίπλωση από Δρίτσα
Σχετικά Άρθρα

(upd) Μαίνεται η αντιπαράθεση μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ με αφορμή τις δηλώσεις του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσα για τον Δ. Κουφοντίνα και τη δράση της τρομοκρατικής οργάνωσης 17 Νοέμβρη.
Σε σημερινή του ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε λόγο για μια ατυχή τοποθέτηση που, όπως αναφέρει δεν εκφράζει ούτε το κόμμα ούτε τον ίδιο τον βουλευτή.
«Η χθεσινή δήλωση του Θοδωρή Δρίτσα ήταν ατυχής.
Δεν εκφράζει ούτε τον ΣΥΡΙΖΑ ούτε τον ίδιο.
Το ξεκαθάρισε άλλωστε αμέσως με διευκρινιστική του δήλωση χωρίς περιστροφές.
Την Αριστερά και την προοδευτική παράταξη τις χωρίζει ιδεολογική και αξιακή άβυσσος με την τρομοκρατία.
Γιατί για εμάς υπέρτατη αξία είναι η ανθρώπινη ζωή.
Και σε αυτό δεν χωράει δεύτερη κουβέντα» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντίδραση ΝΔ: Αργήσατε μια μέρα

Επιμένει η ΝΔ στην επίθεση στο ΣΥΡΙΖΑ και στον Αλέξη Τσίπρα με αφορμή τις δηλώσεις Δρίτσα για τον Δ. Κουφοντίνα και τη δράση της 17Ν.
«Χρειάστηκε να περάσει μια μέρα από τις προσβλητικές για τα θύματα της 17Ν και τις οικογένειές τους και ανεπίτρεπτες για εκπρόσωπο κοινοβουλευτικού κόμματος δηλώσεις του κ. Δρίτσα, προκειμένου να υπάρξει κάποια ανακοίνωση» αναφέρει η ΝΔ με αφορμή την ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.
«Ο κ. Τσίπρας έχει πάθει αφωνία και εξακολουθεί να καλεί την πολιτεία να επιφυλάξει ειδική μεταχείριση στον Δ. Κουφοντίνα.
Την ίδια στιγμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ συμμετέχουν σε διαδηλώσεις υπέρ του καταδικασμένου για 11 δολοφονίες - εν μέσω πανδημίας μάλιστα - κι όλοι θυμούνται τις ειδικές συνθήκες κράτησης σε αγροτικές φυλακές για τον πολυισοβίτη επί διακυβέρνησης Τσίπρα.
Η δήλωση του κ. Δρίτσα δεν ήρθε από το πουθενά.
Είναι συνέχεια όλων των παραπάνω» τονίζει η ΝΔ.

Αναδίπλωση Δρίτσα: Ήθελα να πω ότι δεν πέρασε η τρομοκρατία της 17Ν

Σε αναδίπλωση και διευκρινίσεις σχετικά με την χθεσινή του δήλωση ότι «κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν» προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Θ. Δρίτσας.
Σημειώνεται πως η χθεσινή του δήλωση ότι «με αυτό που κάνει η κυβέρνηση θα αναβιώσει μια συζήτηση για τη δράση του ένοπλου και της τρομοκρατίας, όπως λέγεται, αν και κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τις δράσεις αυτών των οργανώσεων, όπως της 17 Νοέμβρη» προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις με τη ΝΔ να ζητά από τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί και να διαγράψει το βουλευτή του.

Η αναδίπλωση

«Σε όλη μου την ζωή και την πολιτική μου διαδρομή οι απόψεις και οι δράσεις μου είναι σε σταθερή αντίθεση με την τρομοκρατία.
Δε θα μπορούσα να πω κάτι τέτοιο σαν αυτά που μου προσάπτει η ΝΔ.
Να εκφράσω τη βαθιά μου λύπη και να αναλάβω την ευθύνη μου γιατί ο λόγος μου άφησε περιθώρια για παρερμηνείες.
Όταν είπα κανείς δεν έχει τρομοκρατηθεί από τη 17Ν, αυτό που ήθελα να πω είναι ότι δεν πέρασε η τρομοκρατία της 17 Νοέμβρη.
Ότι δεν φοβήθηκε ο ελληνικός λαός, ούτε και η πολιτεία.
Ζητώ από όλους να σεβαστούν όχι μια εκ των υστέρων αναδίπλωση, αλλά το πραγματικό νόημα όπως προκύπτει από όλη μου τη ζωή» είπε μιλώντας στο Mega ο κ.Δρίτσας.

Δεν θα μπορούσα να προσβάλω νεκρούς

«Δε θα μπορούσα να προσβάλω νεκρούς και συγγενείς και φίλους νεκρών ανθρώπων, θυμάτων της 17Ν.
Εξήγησα στη συνέντευξή μου ότι θεωρώ απολύτως κατανοητή την οργή, την αγανάκτηση, το θυμό, μιας και τα περισσότερα θύματα ανήκαν στη δεξιά παράταξη, αλλά δεν νοείται το κράτος να συμπεριφέρεται με εκδικητικό τρόπο», είπε ο κ. Δρίτσας.

Δε συμφωνούμε με τη 17Ν και τον Κουφοντίνα

«Σε αυτή την περίπτωση η κυβέρνηση μπορούσε να τηρήσει το δικό της νόμο και να κρατήσει χαμηλά την όλη υπόθεση.
Είπα ότι οι δηλώσεις της δεξιάς παράταξης ρέπουν στην πολιτική εκμετάλλευση της τρομοκρατίας εναντίον των αντιπάλων της.
Ένα κράτος δικαίου δε φοβάται τους τρομοκράτες.
Σας βεβαιώνω ότι ο δικός μας πολιτικός χώρος τα δικαιώματα, και των κρατουμένων, τα υπερασπίζεται, ανεξάρτητα με το αν συμφωνεί.
Δεν συμφωνούμε με τη 17Ν και τον Κουφοντίνα.
Η ΝΔ γεννά ένα τεράστιο πρόβλημα μέσα σε μια τόσο κρίσιμη περίοδο» υποστήριξε ο κ.Δρίτσας.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης