Τελευταία Νέα
Αναλύσεις – Εκθέσεις

Σε 2 πίνακες η Goldman Sachs αποκαλύπτει γιατί οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι ελκυστικές στην Ευρώπη

Σε 2 πίνακες η Goldman Sachs αποκαλύπτει γιατί οι ελληνικές τράπεζες δεν είναι ελκυστικές στην Ευρώπη
Στο... μηδέν η απόδοση κεφαλαίου από τις ελληνικές τράπεζες, σύμφωνα με την Goldman Sachs
Σχετικά Άρθρα

Στη χρηματιστηριακή ανάκαμψη του ευρωπαϊκού τραπεζικού κλάδου αναφέρεται η Goldman Sachs, καθώς οι ευρωπαϊκές τραπεζικές μετοχές έχουν αυξηθεί κατά 57% από το κατώτατο σημείο (20 Σεπτεμβρίου), και κατά 15% από την αρχή του έτους, περιορίζοντας στο 16% το "υπόλοιπο" μέχρι οι αποτιμήσεις να φτάσουν στα προ πανδημίας επίπεδα.
Ωστόσο, η Goldman Sachs εκτιμά ότι η χρηματιστηριακή ευαισθησία του τομέα θα παραμείνει, με τον κλάδο να αναμένεται να αποδόσει κατά 11% το 2021, κατά 5% το 2022 και κατά 2% το 2023.

Η επιστροφή κεφαλαίου στους μετόχους αυξάνεται…

Οι περιορισμοί της ΕΚΤ στα μερίσματα θα αρθούν στις 31 Σεπτεμβρίου 2021, με την Goldman Sachs να εκτιμά ότι θα υπάρξουν μερίσματα το τελευταίο τρίμηνο του έτους για ορισμένες τράπεζες.
Πράγματι, η προοπτική απόδοσης κεφαλαίου αποτελεί βασική επενδυτική πτυχή για τις ισχυρότερες τράπεζες του κλάδου.
Για παράδειγμα, η αθροιστική πληρωμή μερισμάτων για το 2021-23 υπερβαίνει το 25% του ανώτατου ορίου αγοράς για 7 τράπεζες που καλύπτονται.

Στο... μηδέν η απόδοση από τις ελληνικές τράπεζες

Το παραπάνω δεν ισχύει για τις ελληνικές τράπεζες, οι οποίες σύμφωνα με τους παρακάτω πίνακες βρίσκονται στις τελευταίες θέσεις της Ευρώπης.
Βέβαια, ο ελληνικός κλάδος αντιμετωπίζει άλλου είδους προβλήματα, "κληρονομιά" της δεκαετούς κρίσης που πέρασε η χώρα, ωστόσο η "απόσταση" σε σχέση με τον υπόλοιπο ευρωπαϊκό κλάδο είναι χαοτική για τα μεγάλα ξένα χαρτοφυλάκια που αναζητούν αποδόσεις.
gs_gr_banks_3-3-21.JPG

gs_gr_banks_3-3-21b.JPG

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης