Τελευταία Νέα
Διεθνή

Τουρκία: Χαλάρωση περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας ανακοίνωσε ο Erdogan

Τουρκία: Χαλάρωση περιοριστικών μέτρων κατά της πανδημίας ανακοίνωσε ο Erdogan
Η χώρα ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού με το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac

Η Τουρκία θα χαλαρώσει ορισμένα από τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας που επέβαλε στις αρχές Δεκεμβρίου για να σταματήσει την άνοδο των κρουσμάτων της Covid-19, επιτρέποντας το άνοιγμα εστιατορίων και συντομεύοντας τη διάρκεια της απαγόρευσης κυκλοφορίας τα σαββατοκύριακα, ανακοίνωσε σήμερα ο Recep Tayyip Erdogan, σε έναν "ελεγχόμενο εξορθολογισμό" των μέτρων κατά του νέου κορωνοϊού, όπως ανέφερε ο Τούρκος πρόεδρος.
Αυτή η αποκλιμάκωση των μέτρων θα αφορά κυρίως πόλεις που δεν κατατάσσονται στην κατηγορία "πολύ υψηλού κινδύνου" λόγω του ακόμη υψηλού αριθμού μολύνσεων, γεγονός που επιτρέπει την εφαρμογή της χαλάρωσης των περιορισμών στις δύο μεγαλύτερες μητροπόλεις της χώρας, την Κωνσταντινούπολη και την Άγκυρα. Η τουρκική μεγαλούπολη κατατάσσεται στις περιοχές υψηλού κινδύνου, ενώ η πρωτεύουσα στην κατηγορία μεσαίου κινδύνου.
Ωστόσο, η νυχτερινή απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 21:00 το βράδυ θα παραμείνει σε ισχύ σε ολόκληρη τη χώρα, δήλωσε ο Ερντογάν.
Τα εστιατόρια σε επιλέξιμες πόλεις θα μπορούν να λειτουργούν ξανά από αύριο Τρίτη μεταξύ 7:00 το πρωί και 19:00 το απόγευμα με χωρητικότητα μόνο στο 50%.
Αναφορικά με την απαγόρευση κυκλοφορίας τα σαββατοκύριακα, είτε θα αρθεί είτε θα μειωθεί σε μία ημέρα σε όλες τις επαρχίες της χώρας, ανάλογα με τον δείκτη επικινδυνότητας μετάδοσης μολύνσεων.
Ο Τούρκος πρόεδρος ανακοίνωσε επίσης το άνοιγμα των σχολείων για ορισμένες τάξεις σε μεγάλες πόλεις.
Τα μέτρα θα επικαιροποιούνται κάθε δύο εβδομάδες.
Σήμερα, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε 9.891 νέα κρούσματα της Covid-19 και 69 θανάτους τις προηγούμενες 24 ώρες.
Η Τουρκία, με πληθυσμό 83 εκατομμυρίων, έχει καταγράψει επίσημα περισσότερα από 2,71 εκατομμύρια κρούσματα και περισσότερους από 28.638 θανάτους που συνδέονται με την νόσο από την έναρξη της πανδημίας.
Η χώρα ξεκίνησε στις 14 Ιανουαρίου την εκστρατεία μαζικού εμβολιασμού με το κινεζικό εμβόλιο CoronaVac.
Μέχρι σήμερα πάνω από 7 εκατομμύρια άνθρωποι στη χώρα έχουν λάβει την πρώτη δόση του εμβολίου, ενώ σχεδόν 1,85 εκατομμύρια και την δεύτερη δόση.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης