Τελευταία Νέα
Το Παρασκήνιο της Αγοράς

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Alpha Bank πάνω από τις 800 μονάδες – Ποιες άλλες μετοχές ξεχώρισαν

Λίγο μετά το κλείσιμο του ΧΑ – Με Alpha Bank πάνω από τις 800 μονάδες – Ποιες άλλες μετοχές ξεχώρισαν
Σχετικά Άρθρα

ΑΓΟΡΑ: Δυνατή κίνηση στο ΧΑ και με καλές θα λέγαμε συναλλαγές. Βοήθησε η βελτίωση στα ομόλογα και το καλό κλίμα στο εξωτερικό. Το ΧΑ απέδειξε και πάλι πως χωρίς τις τράπεζες δε γίνεται να υπερβεί σημαντικές αντιστάσεις. Και θα λέγαμε πως οι τράπεζες είναι το «κλειδί» στο play του ΧΑ, αφού αν βελτιωθεί η εικόνα της οικονομίας θα περάσει από τις τράπεζες, αλλά είναι και βασικό «συστατικό» στη συνταγή της ανάκαμψης.

Τα ΧΑ πήγε αρκετά γρήγορα στις 810 μονάδες και έκανε μία αφομοίωση στη συνέχεια. Απομακρύνθηκε δηλαδή από τα υψηλά ημέρας, αλλά έδειξε τι μπορεί να κάνει. Η ΑΛΦΑ έκανε την υπέρβαση που θέλαμε τόσο καιρό και κινείται πλέον πάνω από τα 0,85 ευρώ. Και η ΕΤΕ νομίζουμε πως πάει να κάνει την υπέρβαση. Η Eurobank παραλίγο να ισοφαρίσει τα υψηλά που έγραψε αρχές Γενάρη.

Συνολικά αν και ο γενικός δείκτης με υψηλό ημέρας έκλεισε στις 802,60 μονάδες, δηλαδή κάπως μακριά από τα υψηλά του θα λέγαμε πως είμαστε ικανοποιημένοι από την πορεία αυτή. Θέλουμε διατήρηση του καλού κλίματος στις τράπεζες, προκειμένου να δημιουργηθούν οι απαραίτητες αποστάσεις από διάφορες καλές στηρίξεις σε δείκτες και μετοχές.

OPTIMA BANK: Τελειώνει ο Χειμώνας λέει η ΑΧΕ στην επενδυτική της στρατηγική για το 2021. Πολύ σημαντικές παρατηρήσεις κάνει στην έκθεσή της και είναι από αυτές που μας αρέσουν να διαβάζουμε… Το 2021 θα είναι μία μεταβατική περίοδος για την ελληνική οικονομία, αφού η πανδημία θα συνεχίσει να μας επηρεάζει στο πρώτο εξάμηνο, αλλά το 2022 και μετά θα εμφανίζει ρυθμούς ανάπτυξης πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο.

Τα εταιρικά κέρδη θα αποκατασταθούν στα προ Covid επίπεδα από το επόμενη έτος και οι ελληνικές μετοχές έχουν καλή σχέση αμοιβής ρίσκου. Η αγορά είναι ελκυστικά αποτιμημένη σύμφωνα με ένα αξιόλογο αριθμό δεικτών. Είναι σε 30% discount σε όρους EV/EBITDA. Οι μετοχές είναι σε επίπεδα discount που είχαμε δει το 2012 όταν οι προοπτικές του ΑΕΠ ήταν πολύ χειρότερες και οι αποδόσεις των ομολόγων σημαντικά υψηλότερες. Με discount άνω του 50% οι τράπεζες. Κορυφαίες επιλογές ΔΕΗ, ΟΤΕ, Jumbo και από τις τράπεζες Εθνική και Eurobank.

ΑΛΦΑ: Θυμάστε που στις 28/1 είχε κάνει 25 εκατ. τεμάχια όγκο και από τα 0,6870 ευρώ την είχαν γυρίσει πάνω από τα 0,78 ευρώ, με αντίστοιχη εικόνα και στα άλλα τραπεζικά; Τότε είχαμε γράψει για «επική ανατροπή ή τους έφαγαν τα χαρτιά». Αυτό, μάλλον, επιβεβαιώθηκε σήμερα… Θυμίζουμε πως τότε μεγάλο μέρος του όγκου είχε γίνει στα χαμηλά. Στο +7,08% και στα 0,8834 ευρώ με υψηλό ημέρας τα 0,9050 ευρώ.

ΤΡΑΠΕΖΕΣ: Προβλημάτισε κάπως η Εθνική στο κλείσιμο αφού ενώ πήγε νωρίς στα 2,20 ευρώ γύρισε στα 2,13 ευρώ και μείωσε σημαντικά την άνοδό της. Η ΠΕΙΡ επίσης έκλεισε μακριά από τα υψηλά ημέρας. Καλύτερη εικόνα από ΕΥΡΩΒ. Η ΑΤΤ στο +10,66%.

ΕΛΛΑΚΤΩΡ: Φαίνεται πως οι «κόντρες» μεταξύ των δύο ομάδων που υπάρχουν στον όμιλο συνεχίζονται και αυτό βλάπτει τη μετοχή. Θεωρούμε πως οι «εφοπλιστές» δε θέλουν να μπουν στην αύξηση και οι «Ολλανδοί» θα την καλύψουν και από μόνοι τους αν χρειαστεί. Έτσι θα υποστούν ένα αξιόλογο dilution, οι εφοπλιστές, και θα ηρεμήσουν ίσως τα πράγματα. Στο -3,53% και στα 1,34 ευρώ.

ΒΑΡΙΑ ΧΑΡΤΙΑ: Γύρισαν ΟΤΕ και Jumbo και δε βοήθησαν την αγορά. Η Jumbo δυσκολεύεται αν και πήγε στα 14 ευρώ σήμερα, αλλά είναι δικαιολογημένη λόγω των συνθηκών. Ο ΟΤΕ θα περιμέναμε ότι θα κρατούσε κοντά στα 13 ευρώ.

ΓΕΚ ΤΕΡΝΑ: Πολύ δύναμη ο τίτλος. Στα 8,87 ευρώ και στο +4,35%. Φαίνεται πως έχει βάλει στόχο να ξεπεράσει το 1 δισ. ευρώ σε κεφαλαιοποίηση. Ακούγεται άλλωστε καιρό αυτό… Στα 917 εκατ. ευρώ σήμερα.

ΤΙΤΑΝ: Καλή η κίνηση και με όγκο.

ΑΔΜΗΕ: Πολλά χαρτιά και χωρίς να μπορεί να ξεφύγει.

INTRALOT: Μεγάλη εντολή αγοράς 443 χιλ. τεμαχίων στα 0,1780 ευρώ (+7,23%) λίγο πιο πάνω από την τιμή της προτελευταίας δημοπρασίας. Εκεί έκλεισε η μετοχή και έμειναν αρκετά ανεκτέλεστα στους αγοραστές στην τελική δημοπρασία.

ΒΙΣ: Στα 0,7850 ευρώ και στο -19,90% υπήρχε εντολή αγοράς 100 χιλ. τεμαχίων… Έκλεισε με όγκο 600 τεμάχια στα 1,17 ευρώ και στο +19,39%.

ΜΙΚΡΟΜΕΣΑΙΑ: Αδιαφορία για τα περισσότερα…

Γιώργος Κατικάς
george.katikas@gmail.com
www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης