Τελευταία Νέα
Διεθνή

Orban (Ουγγαρία): Έχω μόνο άσχημα νέα, οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι οι δυσκολότερες της πανδημίας

Orban (Ουγγαρία): Έχω μόνο άσχημα νέα, οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι οι δυσκολότερες της πανδημίας
Η Ουγγαρία εισέρχεται στη δυσκολότερη περίοδο από την αρχή της πανδημίας του νέου κορωνοϊού και τις επόμενες δύο εβδομάδες τα νοσοκομεία θα δεχθούν πιέσεις όσο ποτέ άλλοτε, προειδοποίησε ο πρωθυπουργός της χώρας
«Έχω μονάχα άσχημα νέα», ανέφερε ο Orban, σε βίντεο που ανήρτησε στο Facebook.
«Αντιμετωπίζουμε τις δυσκολότερες δύο εβδομάδες, από την αρχή της πανδημίας.
Ο αριθμός των μολύνσεων αυξάνεται ραγδαία και θα συνεχίσει να αυξάνεται εξαιτίας των νέων μεταλλάξεων».
Σήμερα, η Ουγγαρία κατέγραψε 4.385 νέα κρούσματα, τον υψηλότερο αριθμό φέτος.
Η ουγγρική κυβέρνηση παρέτεινε το μερικό λοκντάουν έως τις 15 Μαρτίου, έγινε νωρίτερα γνωστό από τον προσωπάρχη του Orban.
Οι επόμενες δύο εβδομάδες θα είναι «εξαιρετικά δύσκολες», είπε ο Gergeli Goulias, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης των δημοσιογράφων, προσθέτοντας πως ο ρυθμός των εμβολιασμών θα επιταχυνθεί, καθώς η Ουγγαρία ξεκίνησε να χορηγεί το εμβόλιο της κινεζικής Sinopharm χθες.Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Orban αναμένεται να κάνει το εμβόλιο της Sinopharm την επόμενη εβδομάδα.
Η Ουγγαρία, με πληθυσμό περίπου 10 εκατομμυρίων κατοίκων, μετρά 414.514 μολύνσεις από την αρχή της πανδημίας και 14.672 θανάτους.
Μέχρις στιγμής, μισό εκατομμύριο άνθρωποι έχουν λάβει τουλάχιστον μία δόση ενός εμβολίου.
Τα σχολεία της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης παραμένουν κλειστά από την 1η Νοεμβρίου, όπως τα ξενοδοχεία και τα εστιατόρια, με εξαίρεση τις υπηρεσίες takeaway.
Επιπλέον, εφαρμόζεται το μέτρο της απαγόρευσης της κυκλοφορίας από τις 21.00 ώρα Ελλάδας και όλες οι συναθροίσεις απαγορεύονται.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης