Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Σε λίγες εβδομάδες ο «λευκός καπνός» για Εθνική Ασφαλιστική – Οι 3 λόγοι που άλλαξαν τις αποφάσεις

Σε λίγες εβδομάδες ο «λευκός καπνός» για Εθνική Ασφαλιστική – Οι 3 λόγοι που άλλαξαν τις αποφάσεις

Οι αποφάσεις για την Εθνική Ασφαλιστική θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα

Σχετικά Άρθρα
Δεν αναμένεται να βγει σήμερα ο λευκός καπνός για την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής στο CVC μιας και οι διαδικασίες δεν κυλούν τόσο γρήγορα.

Ωστόσο όλα τα εμπόδια έχουν πλέον παρακαμφθεί και έχουν ομογενοποιηθεί οι απόψεις των μελών του Δ.Σ.

Οι 3 λόγοι

Σύμφωνα με όσα εκτιμώνται οι λόγοι που οδηγούν σε ένα τέτοιο θετικό αποτέλεσμα είναι οι εξής:

  • Η απόφαση του Αρείου Πάγου που θεωρεί συνταγματική τη διάταξη του ποινικού κώδικα που απαιτεί έγκληση από τις τράπεζες για την κατηγορία της απιστίας
  • Το γεγονός ότι η DG Comp δεν αφήνει κανένα περιθώριο στην μητέρα τράπεζα για άλλες καθυστερήσεις σε ότι αφορά την πώληση της θυγατρικής.
  • Η επικείμενη ψήφιση του νέου θεσμικού πλαισίου του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας που καλύπτει και τα μέλη του Ταμείου για παρόμοιες αποφάσεις.

Το χρονοδιάγραμμα

Έτσι εκτιμάται πως το θέμα θα προχωρήσει και οι επικείμενες αποφάσεις θα ληφθούν την ερχόμενη εβδομάδα ενώ αναμένεται περίπου ένα διάστημα δύο εβδομάδων για την ολοκλήρωση.
Η εταιρία αποτιμάται στο 100% μεταξύ 460-470 εκατ. ευρώ.
Η διαδικασία πώλησης της Εθνικής Ασφαλιστικής διαμορφώνει εντελώς διαφορετικές συνθήκες στην αγορά οι οποίες θα φέρουν καινούριες ισορροπίες και θα ξεδιπλωθούν σε ένα εύρος διετίας.
Το CVC ελέγχοντας εκτός από ιδιωτικά νοσηλευτήρια και τη μεγαλύτερη ασφαλιστική εταιρία έχει σημαντικές ευχέρειες στην καθετοποίηση των εργασιών του αλλά και στον τρόπο με τον οποίο θα κινηθεί ως προς τους τιμοκαταλόγους των υπηρεσιών.
Ας μην ξεχνάμε εξάλλου πως η Εθνική Ασφαλιστική έχει συμβάσεις με πολλά νοσηλευτικά κέντρα, ανταγωνιστικά όσων ελέγχει το CVC.
Σημαντικές διοικητικές αλλαγές εν τω μεταξύ αναμένονται στην εταιρία οι οποίες εκτιμάται πως θα λάβουν χώρα περί τον Ιούνιο όταν θα έχει ολοκληρωθεί πλήρως η σχετική διαδικασία.

Ειρήνη Σακελλάρη
irini9901@yahoo.gr
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης