Τελευταία Νέα
Τραπεζικά νέα

Επήλθε συμφωνία Εθνικής με CVC για την Εθνική Ασφαλιστική έναντι 390+60 εκατ ευρώ

Επήλθε συμφωνία Εθνικής με CVC για την Εθνική Ασφαλιστική έναντι 390+60 εκατ ευρώ
Ο Μυλωνάς με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ισχυροποιείται ενώ κατευνάζει και το Μαξίμου που θέλει να κλείσουν όλες οι ανοικτές υποθέσεις
Σχετικά Άρθρα

Συμφωνία επήλθε μεταξύ της Εθνικής τράπεζας και του αμερικανικού fund CVC για την εξαγορά του 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής έναντι τιμήματος 390 + 60 = 450 εκατ ευρώ.
Τα 390 εκατ είναι το τίμημα και τα 60 εκατ οι προκαταβολικές προμήθειες.
Δεν είναι σαφές εάν στις 25 Φεβρουαρίου στο προγραμματισμένο διοικητικό συμβούλιο της Εθνικής Τράπεζας παρθούν αποφάσεις… ωστόσο υπάρχει deal και είναι θέμα χρόνου να ανακοινωθεί.

Το τίμημα

Το τίμημα που προσφέρει το CVC για το 80% της Εθνικής Ασφαλιστικής είναι 390 εκατ ευρώ και 60 εκατ προκαταβολικές προμήθειες δηλαδή 390 εκατ καθαρό τίμημα και 60 εκατ προμήθειες, άθροισμα 450 εκατ ευρώ.
Με βάση το τίμημα των 450 εκατ ευρώ το CVC προσφέρει προκαταβολικά σχεδόν 5 φορές τα κέρδη του 2020 που σε προ φόρων βάση ανέρχονται στα 95 εκατ ευρώ ή 72 εκατ σε μετά φόρων βάση.

Η πρόταση της Deloitte θα είναι ουδέτερη

Η εταιρία ορκωτών ελεγκτών η Deloitte που λειτουργεί ως σύμβουλος για το Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας για να κρίνει το εύλογο και δίκαιο του τιμήματος του CVC θα κρατήσει… ουδέτερη στάση, δεν θα αναφέρει δηλαδή εάν είναι υψηλό ή χαμηλό, θα αποτιμάει άλλες εταιρίες, θα υπάρχουν συγκρίσεις αλλά ως γνωστό κάθε εταιρία είναι εξατομικευμένη και ξεχωριστή.

Το deal με CVC είναι πρόταση Μυλωνά που ισχυροποιείται 

Η διοίκηση Παύλου Μυλωνά στην Εθνική τράπεζα έχει κλείσει το deal με το CVC, όχι γιατί θεωρεί ότι είναι η εύκολη και γρήγορη λύση αλλά γιατί θεωρεί ότι είναι η πιο ενδεδειγμένη λύση.
Ο Μυλωνάς με την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής ισχυροποιείται ενώ κατευνάζει και το Μαξίμου που θέλει να κλείσουν όλες οι ανοικτές υποθέσεις, για να μπορέσει η Εθνική τράπεζα να ασχοληθεί με τα βασικά…
Να σημειωθεί ότι μετά την πώληση της Εθνικής Ασφαλιστικής η Εθνική τράπεζα δεν θα απαιτείται να διαθέτει ελεγκτή που ενημερώνει την ΕΚΤ και άλλα θεσμικά όργανα.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης