Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Η εντολή των 2.700 bitcoin προκάλεσε μαζική φυγή 5,64 δισ. δολαρίων και ο ρόλος του... βυζαντινού στρατηγού

Η εντολή των 2.700 bitcoin προκάλεσε μαζική φυγή 5,64 δισ. δολαρίων και ο ρόλος του... βυζαντινού στρατηγού
Η ίδια ΙΡ είχε προκαλέσει την κατάρρευση του bitcoin κάτω από τις 4 χιλ. δολάρια τον Μάρτιο του 2020
Σχετικά Άρθρα

Πάνω από 5,6 δισ. εξανεμίστηκαν από την αγορά του bitcoin μέσα σε ένα 24ωρο, καθώς η τιμή του κρυπτονομίσματος μειώθηκε κατά 17% στις 22 Φεβρουαρίου 2021.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία που έρχονται στη δημοσιότητα μετά τις χθεσινές αναταράξεις, η τιμή του bitcoin έπεσε κατά περισσότερο από 17% τις τελευταίες 24 ώρες, καθώς η αγορά μελλοντικών συμβολαίων σημείωσε μαζικές ρευστοποιήσεις.
Σήμερα, το bitcoin κινείται επίσης με απώλειες 15% στις 46,3 χιλ. δολάρια.

Μεγάλες τιμές... μεγάλες διακυμάνσεις

Οι εκκαθαρίσεις συμβαίνουν όταν οι μόχλευση μιας μελλοντικής θέσης φτάνει σε ένα ορισμένο κατώφλι.
Για παράδειγμα, μια θέση που χρησιμοποιεί μόχλευση 10x θα εκκαθαριστεί ή θα αποδειχθεί άχρηστη εάν η τιμή του bitcoin μειωθεί κατά 5%.
Έτσι, εάν η αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης bitcoin είναι υπερβολικά μοχλευμένη, μια μικρή κίνηση τιμών μπορεί να προκαλέσει μαζικές εκκαθαρίσεις.
bd5b9458-5bde-4e94-bec2-c2be62aa38c7.webp

Υπεύθυνη μία IP

Σύμφωνα με αναλυτές της Santiment, μιας εταιρείας ανάλυσης δεδομένων, μια διεύθυνση ΙP ήταν υπεύθυνη για τη δεύτερη μεγαλύτερη συναλλαγή bitcoin της χρονιάς.
Περισσότερα από 2.700 bitcoin μεταφέρθηκαν ακριβώς πριν από την πτώση, μέγεθος μεγαλύτερο από την εισροή 2.000 bitcoins που παρατηρήθηκαν πριν από τη συντριβή του Μαρτίου 2020, όταν το bitcoin έπεσε κάτω από τα 4.000 δολάρια.

Οι συναλλαγές της επίμαχης IP

Σύμφωνα με τους αναλυτές της Santiment, υπήρξε μια αύξηση εισροών 11x που ξεκίνησε τη διόρθωση των τιμών του bitcoin από τα 58, χιλ. δολ.
Περαιτέρω δεδομένα αποκάλυψαν ότι μια διεύθυνση ήταν υπεύθυνη για τη 2η μεγαλύτερη συναλλαγή bitcoin του έτους, πριν από το sell off.
Αυτή η ίδια διεύθυνση έκανε επίσης μια εισαγωγή 2.000 bitcoin τον περασμένο Μάρτιο, καθώς πραγματοποιήθηκε η διόρθωση της Μαύρης Πέμπτης.
Συνολικά, πραγματοποίησε 73 συναλλαγές κατά τη διάρκεια του έτους, για ένα σύνολο 91.935 bitcoin.

Κύμα πωλήσεων

Είναι πιθανό ότι μια μεγάλη πώληση στην αγορά spot ενεργοποίησε την αγορά συμβολαίων μελλοντικής εκπλήρωσης,με πολλές θέσεις να εκκαθαρίζονται.
Όταν το Bitcoin άρχισε αρχικά να διορθώνει στις 22 Φεβρουαρίου, το επιτόκιο χρηματοδότησης μελλοντικής εκπλήρωσης του κυρίαρχου κρυπτονομίσματος κυμαινόταν περίπου στο 0,15%.
Αυτή η τάση έδειξε δύο πράγματα: οι υπερμοχλευμένοι αγοραστές αγόραζαν επιθετικά κάθε πτώση και η αγορά παρέμεινε "ζεστή" ακόμη και όταν συνέβη η πτώση.
Ως αποτέλεσμα αυτού, οι νέοι αγοραστές κατά τη βραχυπρόθεσμη πτωτική τάση εκκαθαρίστηκαν, πυροδοτώντας έναν σκληρό κύκλο διαδοχικών ρευστοποιήσεων.

Ο trader γνωστός ως «βυζαντινός στρατηγός»

Ωστόσο, ένας trader, γνωστός με το ψευδώνυμο «βυζαντινός στρατηγός» περιέγραψε την εικόνα της αγοράς ως «συντονισμένη αναταραχή» και είπε ότι είναι μια υγιής τάση.
Εάν το Bitcoin έπεφτε εξαιτίας ενός «μαύρου κύκνου» (περιστατικού άκρως αρνητικού) ή κάποιας ανωμαλίας, θα ήταν ανησυχητικό.
Όμως, ο «βυζαντινός στρατηγός» επισήμανε την παρουσία μεγάλων εντολών αγοράς για να δείξει ότι οι αγοραστές περιμένουν να μπουν για να αγοράσουν την πτώση.
Όπως έγραψε: "χαίρομαι όταν βλέπω σημάδια μιας συντονισμένης αναταραχής, διότι αυτό σημαίνει ότι το bitcoin είναι ακόμα επικερδής τοποθέτηση και οι μεγάλοι παίκτες θέλουν απλώς τα κέρδη τους".

Τεχνικά χαρακτηριστικά

Βραχυπρόθεσμα, είναι σημαντικό το bitcoin να υπερασπιστεί την περιοχή υποστήριξης των 45.000 δολαρίων για να διασφαλίσει ότι ο βραχυπρόθεσμος κύκλος δεν θα εισέλθει στη «ζώνη της αρκούδας» (bear market).
Κάτω από αυτό, η πιθανότητα μιας βαθύτερης και παρατεταμένης διόρθωσης αυξάνεται εκθετικά.
0265add0-f987-4573-ac31-7fe4af70c6db.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης