Τελευταία Νέα
Κρυπτονομίσματα

Πτώση για 2η μέρα για το bitcoin - Περιορίζει στο... 390% τα κέρδη του 2021

Πτώση για 2η μέρα για το bitcoin - Περιορίζει στο... 390% τα κέρδη του 2021
Σε τεχνικό επίπεδο, το ψηφιακό νόμισμα φαίνεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα, σύμφωνα με την Miller Tabak + Co
Σχετικά Άρθρα
Για δεύτερη διαδοχική συνεδρίαση υποχωρεί το κρυπτονόμισμα bitcoin, φτάνοντας στα 48 χιλ. δολάρια σήμερα, 23 Φεβρουαρίου 2021.
Ειδικότερα, το bitcoin υποχωρεί κατά 12,5% στα 48.071 δολάρια, περιορίζοντας στο... 390% τα κέρδη του από την αρχή του έτους.

Προειδοποίηση Yellen για τους κινδύνους που κρύβει το bitcoin

Για τους κινδύνους που κρύβει το bitcoin, τόσο για τους επενδυτές, όσο και για το κοινό, προειδοποίησε η υπουργός Οικονομικών των ΗΠΑ Janet Yellen.
Παρά την απότομη πτώση της τιμής στο ξεκίνημα της εβδομάδας, το bitcoin εξακολουθεί να διαπραγματεύεται πάνω από τα 53.000 δολ.
Ωστόσο, η Yellen τόνισε ότι παραμένουν σημαντικά ερωτήματα σχετικά με τη νομιμότητα και τη σταθερότητα.
«Δεν νομίζω ότι το bitcoin χρησιμοποιείται ευρέως ως μηχανισμός συναλλαγών», δήλωσε στο CNBC.
«Ωστόσο, στον βαθμό που χρησιμοποιείται, φοβάμαι ότι είναι συχνά για παράνομη χρηματοδότηση. Είναι ένας εξαιρετικά αναποτελεσματικός τρόπος διεξαγωγής συναλλαγών και η ποσότητα ενέργειας που καταναλώνεται κατά την επεξεργασία αυτών των συναλλαγών είναι συγκλονιστική», σημείωσε η υπ. Οικονομικών των ΗΠΑ.

Τεράστια επιβάρυνση για το περιβάλλον - Εργαλείο κερδοσκοπίας

Η εξόρυξη bitcoin απαιτεί από τους χρήστες να επιλύουν πολύπλοκες μαθηματικές εξισώσεις χρησιμοποιώντας ρυθμίσεις υπολογιστή υψηλής ισχύος.
Η ηλεκτρική κατανάλωση που χρησιμοποιείται στη διαδικασία αφήνει ένα ετήσιο αποτύπωμα άνθρακα ίσο με το έθνος της Νέας Ζηλανδίας, σύμφωνα με τον Digiconomist.
Εκτός από τις ανησυχίες σχετικά με την κατανάλωση, το bitcoin θεωρείται επίσης εργαλείο όσων εμπλέκονται σε μια σειρά παράνομων δραστηριοτήτων, επειδή είναι δύσκολο να εντοπιστεί η χρήση του.
Στη συνέχεια, υπάρχει αστάθεια, καθώς η τιμή του κρυπτονομίσματος καταγράφει ακραίες διακυμάνσεις.
«Πρόκειται ένα πολύ κερδοσκοπικό asset και γνωρίζετε ότι πιστεύω [ως οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν ότι μπορεί να είναι εξαιρετικά ευμετάβλητο. Ανησυχώ για τις πιθανές απώλειες που μπορούν να υποστούν οι επενδυτές», δήλωσε ο Yellen.

Σε υπεραγορασμένα επίπεδα το bitcoin

Στις τάξεις των αναλυτών υπάρχουν ανησυχίες ότι η παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη από την πανδημία τελικά θα ωθήσει τις κεντρικές τράπεζες να ανακαλέσουν τις διευκολυντικές πολιτικές που βοήθησαν στην αύξηση του Bitcoin.
Σε τεχνικό επίπεδο, το ψηφιακό νόμισμα φαίνεται σε υπεραγορασμένα επίπεδα, σύμφωνα με την Miller Tabak + Co.
«Είναι ένα καθαρό κερδοσκοπικό πλεονέκτημα», δήλωσε ο Nader Naeimi, επικεφαλής δυναμικών αγορών της AMP Capital Investors.
620x-1.jpg
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης