Τελευταία Νέα
Διεθνή

Η Sanofi θα βοηθήσει την Johnson & Johnson στην παραγωγή του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού

Η Sanofi θα βοηθήσει την Johnson & Johnson στην παραγωγή του εμβολίου της κατά του κορωνοϊού
Η εταιρεία θα επιφορτιστεί με τη διαμόρφωση και το γέμισμα των φιαλιδίων στο εργοστάσιό της  «από το τρίτο τρίμηνο 2021, με ρυθμό περίπου 12 εκατομμυρίων δόσεων τον μήνα»
Σχετικά Άρθρα

Η Sanofi θα παράγει στη Γαλλία το εμβόλιο κατά της Covid-19 της αμερικανικής ανταγωνίστριάς της Johnson & Johnson, όπως ετοιμάζεται να κάνει και για τις Pfizer-BioNTech, καθώς δεν μπορεί να προτείνει σε αυτό το στάδιο το δικό της εμβόλιο για το οποίο ξεκίνησε σήμερα μια νέα κλινική δοκιμή σε εθελοντές.
Η εταιρεία θα επιφορτιστεί με τη διαμόρφωση και το γέμισμα των φιαλιδίων στο εργοστάσιό της κοντά στη Λιόν, «από το τρίτο τρίμηνο», «με ρυθμό περίπου 12 εκατομμυρίων δόσεων τον μήνα», αναφέρει σε μια ανακοίνωση η εταιρεία που διευκρινίζει πως διατηρεί ως «προτεραιότητα» την τελειοποίηση των δύο υποψήφιων εμβολίων της.
«Φιλοδοξία μας είναι να κάνουμε ό,τι είναι δυνατό, αν μπορούν να γίνουν και περισσότερα γιατί όχι», διευκρίνισε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκτελεστικός αντιπρόεδρος της Sanofi Pasteur, του τμήματος εμβολίων της Sanofi.

Συνεργασία και με Pfizer και BioNTech

Είναι η δεύτερη φορά που η Sanofi θέτει στην υπηρεσία του ανταγωνισμού τα μέσα παραγωγής της: από το καλοκαίρι θα παρασκευάσει στο γερμανικό εργοστάσιό της στη Φραγκφούρτη τουλάχιστον 125 εκατ. δόσεις του εμβολίου με αγγελιαφόρο RNA που επεξεργάστηκαν οι Pfizer και BioNTech.
Η εταιρεία ανακοίνωσε επίσης σήμερα (22/2) ότι θα αρχίσει μια νέα έρευνα φάσης 2 του κύριου υποψήφιου εμβολίου της που αναπτύσσει με τη βρετανική GlaxoSmithKline (GSK) και χρησιμοποιεί την τεχνολογία της ανασυνδυασμένης πρωτεΐνης, ελπίζοντας ότι θα είναι διαθέσιμο στο τέταρτο τρίμηνο.
Η διάθεσή του προβλεπόταν αρχικά για το καλοκαίρι του 2021.
«Αυτή η νέα έρευνα φάσης 2 θα εξελίξει τη δυνατότητα ενός βελτιωμένου σχηματισμού αντιγόνων με σκοπό την απόκτηση βέλτιστης ανοσοαπόκρισης, ιδιαίτερα στους ενήλικες μεγαλύτερης ηλικίας», εξηγεί.
Η εταιρεία αναπτύσσει επίσης ένα δεύτερο υποψήφιο εμβόλιο με την αμερικανική εταιρεία Translate Bio, που στηρίζεται στην πιο πρόσφατη τεχνολογία του αγγελιαφόρου RNA, αυτήν που χρησιμοποιείται από τα εμβόλια των Pfizer/BioNTech και της Moderna και τα οποία έχουν ήδη λάβει έγκριση.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης