Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου με το καθολικό lockdown

Εξαγριωμένοι οι κάτοικοι του δήμου Κορδελιού - Ευόσμου με το καθολικό lockdown
Οι κάτοικοι αντιδρούν στο καθολικό lockdown που επιβλήθηκε από την πολιτεία αλλά και σε πιθανή έλευση μεταναστών στην περιοχή
Σχετικά Άρθρα

Νέα συγκέντρωση διαμαρτυρίας πραγματοποίησαν το πρωί (22/2) κάτοικοι του δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, έξω από το δημαρχείο.
Οι κάτοικοι αντιδρούν στο καθολικό lockdown που επιβλήθηκε από την πολιτεία αλλά και σε πιθανή έλευση μεταναστών στην περιοχή, παρά το γεγονός ότι το τελευταίο έχει διαψευστεί από τη δημοτική αρχή αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.
Αντιπροσωπεία των κατοίκων κατέθεσε ψήφισμα με τα αιτήματα ζητώντας να συζητηθούν στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο.

Ο δήμαρχος Κορδελιού- Ευόσμου, Κλεάνθης Μανδαλιανός, αναφορικά με τα νέα, πιο αυστηρά, μέτρα για την αντιμετώπιση της πανδημίας του κορωνοϊού είπε πως αντιλαμβάνεται την κούραση του κόσμου καθώς «οι πολίτες έχουν φτάσει στα όριά τους και είναι λογικό να αντιδράσουν, όμως πρέπει να υπάρχει μια συμμόρφωση όλων στα μέτρα των ειδικών για να περιορίσουμε τις μεταλλάξεις».
Ειδικότερα, για τους μαθητές που πηγαίνουν σε ιδιωτικά ή σχολεία πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης γειτονικών δήμων ανέφερε πως τα μαθήματα τις επόμενες ημέρες θα γίνονται με τηλεκπαίδευση.

Μηνύσεις για παραπληροφόρηση

Επίσης, επανέλαβε πως θα κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά για τα «fake news» περί έλευσης μεταναστών στον δήμο.
Όπως τόνισε χαρακτηριστικά, «αυτά τα σενάρια ανήκουν στη σφαίρα επιστημονικής φαντασίας και όποιος διέσπειρε αυτές τις φήμες θα “θερίσει” -όπως σπέρνεις, θερίζεις- μια μήνυση από εμάς διότι αναστατώνουν τους πολίτες και επιβαρύνουν την ήδη άσχημη ψυχική τους κατάσταση».

«Παράλογα και άδικα τα μέτρα»

Από την πλευρά τους οι επαγγελματίες της περιοχής, που από σήμερα έκλεισαν τα καταστήματα τους στο πλαίσιο τήρησης του καθολικού lockdown, χαρακτηρίζουν τα μέτρα «παράλογα και άδικα» και ζητούν οικονομική ενίσχυση και επιδότηση των επιχειρήσεών τους.

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης