Τελευταία Νέα
Πολιτική

Στην αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση – Επίκειται σύλληψη νέου ηθοποιού, τον Μάρτιο οι υποθέσεις Παππά-Novartis

Στην αντεπίθεση περνάει η κυβέρνηση – Επίκειται σύλληψη νέου ηθοποιού, τον Μάρτιο οι υποθέσεις Παππά-Novartis
Μετά τον Λιγνάδη και άλλος ηθοποιός για σύλληψη;
Σχετικά Άρθρα

Σε ακραία πολιτικοποίηση του #metoo οδηγείται η χώρα μετά την σύλληψη του πρώην Καλλιτεχνικού Διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου Δημήτρη Λιγνάδη για κατηγορίες βιασμού ανηλίκων κατά συρροή.
Η αξιωματική αντιπολίτευση ζήτησε την παραίτηση της Λίνας Μενδώνη ενώ ο Σύλλογος Ηθοποιών, σε μία ανακοίνωση-κόλαφο, ζήτησε την παραίτηση όλης της κυβέρνησης υπονοώντας ότι το Μαξίμου και το Υπ. Πολιτισμού γνώριζε το ποιόν του συλληφθέντα σκηνοθέτη.

Καλλιτέχνες κατά της Μενδώνη

Η συνέντευξη της κ. Μενδώνη, παρόλο που ήταν παραγγελιά του Μεγάρου Μαξίμου, δεν έπεισε και δημιούργησε ακόμα μεγαλύτερες αντιδράσεις.
Οι εξελίξεις από εδώ και πέρα θα είναι ραγδαίες.
Το Μέγαρο Μαξίμου αναζητεί τρόπους για να περάσει στην αντεπίθεση καθώς βλέπει ότι η υπόθεση Λιγάνδη έχει φέρει όλον σχεδόν τον καλλιτεχνικό χώρο απέναντί της.
Εκτός από τον Σύλλογο Ηθοποιών, γνωστά Φεστιβάλ βάλλουν κατά της Μενδώνη.
Η αξιωματική αντιπολίτευση αναζήτησε «ενόχους» τόσο στα κρίσιμα μέτωπα της πανδημίας, της κακοκαιρίας «Μήδειας» και βέβαια στο θέμα Λιγνάδη.
Μία παραίτηση στα ανοικτά μέτωπα θα λειτουργούσε ως ντόμινο φθοράς για την κυβέρνηση Μητσοτάκη και θα πιστωνόταν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Μετά τον Λιγνάδη και άλλος ηθοποιός για σύλληψη;

Ωστόσο, αυτή δεν έχει έρθει παρόλο που η στοχοποίηση της Λίνας Μενδώνη από τον καλλιτεχνικό χώρο λαμβάνει διαστάσεις persona non grata και το Μαξίμου αργά ή γρήγορα θα συρθεί στην αντικατάστασή της.
Μέχρι να συμβεί αυτό, το Μαξίμου θα περάσει στην αντεπίθεση με την υπόθεση του δεύτερου ηθοποιού που κατηγορείται για σεξουαλική κακοποίηση.
Μάλιστα λέγεται ότι ο δεύτερος ηθοποιός έχει άμεσες αναφορές στο περιβάλλον του ΣΥΡΙΖΑ (ακούγεται έντονα η περίπτωση του πρώην υπουργού Χαικάλη) και εάν υπάρξουν εξελίξεις μέσα στην εβδομάδα, τότε η κυβέρνηση θα έχει «ισοφαρίσει» το πολιτικό κόστος που έχει υποστεί από την υπόθεση Λιγνάδη.

Έρχονται τον Μάρτιο οι υποθέσεις Παππά-Παπαγγελόπουλου

Παράλληλα, όμως, μέσα στον Μάρτιο θα τρέξουν, όπως αποφασίστηκε από το στενό επιτελείο του Πρωθυπουργού, οι υποθέσεις Καλογρίτσα-Παππά και συγκεκριμένα το σχέδιο της προηγούμενης κυβέρνησης να θέσει υπό τον έλεγχό της τα ΜΜΕ.
Ο δρόμος πλέον που θα ακολουθηθεί είναι η σύσταση προανακριτικής επιτροπής κατά του Νίκου Παππά, ο οποίος είχε πρωταγωνιστικό ρόλο, και αυτό πρέπει να γίνει πριν το καλοκαίρι καθώς η υπόθεση θα παραγραφεί σε αντίθετη περίπτωση.
Επίσης, μέσα στον Μάρτιο θα επανεκκινήσει και η υπόθεση Novartis και συγκεκριμένα η προσπάθεια χειραγώγησης της Δικαιοσύνης από τον πρώην υπουργό Παπαγγελόπουλο προκειμένου να κατηγορηθούν στελέχη της τότε αντιπολίτευσης.

Η σκληρή γραμμή με στόχο τον Πρωθυπουργό δεν αποδίδει

Το Μέγαρο Μαξίμου δεν μπορεί να μην απαντήσει με δυναμικό τρόπο απέναντι στις προσπάθειες της αντιπολίτευσης να σκανδαλοποιήσει την πολιτική ζωή με υποθέσεις, μη πολιτικές.
Στην υπόθεση Λιγνάδη, μάλιστα, η στοχοποίηση του ίδιου του Πρωθυπουργού για υποθέσεις παιδεραστίας ξεπερνάει τα όρια της πολιτικής αντιπαράθεσης. Ο ΣΥΡΙΖΑ σύρεται από την μεγάλη ανάγκη να πάρει τα πάνω του δημοσκοπικά και να φθείρει την κυβέρνηση.
Ωστόσο, η «γραμμή Βαξεβάνη» την οποία διάλεξε δεν έχει μεγάλα αποτελέσματα και γι’ αυτό μέσα στο Σαββατοκύριακο υπήρξε σαφής διαχωρισμός συνεργατών Τσίπρα και στελεχών της κομματικής Αυγής από την σκληρή αυτή γραμμή.

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης