Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: O Putin θα εξετάσει το ενδεχόμενο απελευθέρωσης του Navalny μόνο εάν υποστεί κυρώσεις

Ρωσία: O Putin θα εξετάσει το ενδεχόμενο απελευθέρωσης του Navalny μόνο εάν υποστεί κυρώσεις
Ο Putin είναι δικτάτορας, αλλά λογικός, εάν τα θετικά του να κρατά τον Navalny στη φυλακή είναι λιγότερα από τα αρνητικά τότε θα αλλάξει την απόφασή του
Σχετικά Άρθρα

Την άποψη ότι «η Ρωσία θα εξετάσει το ενδεχόμενο να απελευθερώσει τον Alexei Navalny, μόνο εάν η ηγεσία της υποστεί επώδυνες προσωπικές κυρώσεις από την ΕΕ», εξέφρασε σήμερα (21/2) στενός σύμμαχος του Navalny ενόψει της συνεδρίασης Ευρωπαίων αξιωματούχων στις Βρυξέλλες.
Οι Ευρωπαίοι υπουργοί Εξωτερικών αναμένεται να συμφωνήσουν αύριο στην επιβολή κυρώσεων σε συμμάχους του Ρώσου προέδρου Putin ως απάντηση στη φυλάκιση Navalny, ο οποίος συνελήφθη τον περασμένο μήνα κατά την επιστροφή του από τη Γερμανία όπου ανάρρωνε ύστερα από τη δηλητηρίασή του.
Φυλακίστηκε στις 2 Φεβρουαρίου για παραβίαση των όρων αναστολής προηγούμενης ποινής του. Η έφεσή του απορρίφθηκε χθες από δικαστήριο της Μόσχας.

Κυρώσεις στο περιβάλλον του Putin

Ο Leonid Volcov, ο συντονιστής του δικτύου περιφερειακών γραφείων του Navalny, δήλωσε χθες στο Reuters πως πιστεύει ότι ο Putin θα εξετάσει το ενδεχόμενο απελευθέρωσής του εάν υποστεί κυρώσεις.
«Ο Putin είναι δικτάτορας, αλλά είναι αρκετά λογικός. Εάν τα θετικά του να κρατά τον Navalny στη φυλακή είναι λιγότερα από τα αρνητικά, τότε θα αλλάξει την απόφασή του», δήλωσε ο Volcov.
«Εάν αρκετοί από τους στενότερους συμμάχους του δυσαρεστηθούν, αυτό μπορεί να αποβεί επικίνδυνο για τον Putin και μπορεί να τον οδηγήσει στο να αλλάξει γνώμη», πρόσθεσε ο Volcov. «Ή ίσως και όχι – αλλά οι κυρώσεις είναι ό,τι καλύτερο μπορεί να κάνει η Ευρώπη αυτή τη στιγμή».

Νέες διαδηλώσεις προετοιμάζονται

Από τις Βρυξέλλες όπου βρίσκεται σήμερα ύστερα από πρόσκληση της Λιθουανίας, στην οποία έχει καταφύγει από το 2019, ο Volcov δήλωσε ότι θα πει στους αξιωματούχους να χρησιμοποιήσουν τη «γλώσσα της εξουσίας» προς τη ρωσική κυβέρνηση, καθώς πιστεύει ότι ο Putin θα θεωρήσει ένδειξη αδυναμίας τις προσπάθειες γεφύρωσης των διαφορών από τη Δύση.
Κληθείς να σχολιάσει το πολιτικό μέλλον του Navalny μετά τη χθεσινή δικαστική απόφαση, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Dmitri Pescov δήλωσε σε δημοσιογράφους: «Σε καμία περίπτωση δεν είναι δικό μας θέμα».
Οι σύμμαχοι του Navalny έχουν δημοσιοποιήσει έναν κατάλογο με 35 ανθρώπους, στους οποίους πιστεύουν ότι θα πρέπει να επιβληθούν κυρώσεις.
Οι υποστηρικτές του ετοιμάζονται τώρα να διοργανώσουν «τεράστια ειρηνική διαδήλωση» στη Ρωσία την άνοιξη, δήλωσε ο Volcov.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης