Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ρωσία: Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Navalny

Ρωσία: Το δικαστήριο απέρριψε την αίτηση αποφυλάκισης του Navalny
Το διακαστήριο μείωσε την ποινή του κατά ενάμιση μήνα γεγονός που προκάλεσε την αποδοκιμασία του Navalvy
Σχετικά Άρθρα

Απορρίφθηκε όπως αναμενόταν η αίτηση για έφεση του Alexei Navalny κατά της απόφασης για τριετή φυλάκισή του, που σύμφωνα με τον ίδιο είχε πολιτικά κίνητρα, ωστόσο μειώθηκε ελαφρά η ποινή του.
Ο Navalny, που θεωρείται ο σκληρότερος επικριτής του προέδρου Putin φυλακίστηκε στις αρχές Φεβρουαρίου για παράβαση των όρων αναστολής της προηγούμενης ποινής του. Χώρες της Δύσης έχουν καταδικάσει την υπόθεση και συζητούν πιθανές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας.
Δικαστήριο της Μόσχας απέρριψε σήμερα την έφεσή του, ωστόσο μείωσε την αρχική ποινή φυλάκισης κατά έξι εβδομάδες. Η αρχική ποινή προέβλεπε φυλάκιση για 3,5 χρόνια.

Μείωση της ποινής κατά 1 μήνα

Ωστόσο, λαμβάνοντας υπόψη το διάστημα που πέρασε σε κατ’ οίκον περιορισμό, η ποινή διαμορφώθηκε σε περίπου δύο χρόνια και οκτώ μήνες. Ο δικηγόρος του δήλωσε σήμερα ότι ο Navalny θα μείνει στη φυλακή για λίγο περισσότερο από 2,5 χρόνια.
Ο Navalny αντέδρασε με ένα σαρκαστικό σχόλιο στην απόφαση του δικαστηρίου. "Μείωσαν την ποινή κατά ενάμιση μήνα. Τέλεια!", δήλωσε από το ειδικό γυάλινο κλουβί της δικαστικής αίθουσας.
Νωρίτερα ο Navalny είχε πει στον δικαστή πως δεν είναι ένοχος για παραβίαση των όρων αναστολής της ποινής του, όπως έκρινε προηγούμενο δικαστήριο. Ο Navalny επέστρεψε στη Ρωσία τον περασμένο μήνα από τη Γερμανία, όπου ανάρρωνε από τη δηλητηρίασή του στη Σιβηρία τον Αύγουστο με νευροτοξικό παράγοντα, όπως είπαν πολλές χώρες της Δύσης.
Ο Navalny αναμένεται να εμφανιστεί και πάλι σήμερα ενώπιον του δικαστηρίου σε μια υπόθεση δυσφήμησης σε βάρος ενός βετεράνου του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

www.bankingnews.gr


Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης