Τελευταία Νέα
Τουρισμός & Αερομεταφορές

Faury (Airbus): Αναγκαία η «εκεχειρία» στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - ΕΕ

Faury (Airbus): Αναγκαία η «εκεχειρία» στον εμπορικό πόλεμο ΗΠΑ - ΕΕ
Ο Faury, είπε ότι η διαμάχη με την Boeing ήταν ιδιαίτερα επιζήμια κατά τη διάρκεια της πανδημίας
Σχετικά Άρθρα

Ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus ζήτησε «εκεχειρία» στον διατλαντικό εμπορικό πόλεμο λέγοντας πως οι δασμοί για αεροσκάφη και άλλα αγαθά έχουν επιδεινώσει τη ζημία από την υγειονομική κρίση.
Η Ουάσιγκτον επέβαλε προοδευτικά δασμούς 15% στην εισαγωγή αεροσκαφών της Airbus από το 2019 μετά από παρατεταμένη διαμάχη στον Παγκόσμιο Οργανισμό Εμπορίου και η ΕΕ απάντησε με αντίστοιχα μέτρα για τα αεροσκάφη της Boeing ένα χρόνο αργότερα.
Το κρασί, το ουίσκι και άλλα προϊόντα επηρεάζονται επίσης.
«Αυτή η διαμάχη μας έβαλε σε μια κατάσταση ζημιών», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Airbus, Guillaume Faury, στον ραδιοσταθμό France Inter.

Εκεχειρία

«Καταλήξαμε σε μια κατάσταση όπου η λογική κανονικά μας υπαγορεύει να έχουμε εκεχειρία και να επιλύσουμε αυτήν τη σύγκρουση», σημείωσε χαρακτηριστικά.
Η Βραζιλία, η οποία είχε αντιπαράθεση με τον Καναδά για τις ενισχύσεις στα μικρότερα αεροσκάφη ζήτησε μια παγκόσμια συμφωνία ειρήνης μεταξύ των κατασκευαστριών χωρών για την υποστήριξη της αεροδιαστημικής, αναφέρει το Reuters.
Ο Faury, είπε ότι η διαμάχη με την Boeing ήταν ιδιαίτερα επιζήμια κατά τη διάρκεια της πανδημίας, η οποία έχει πλήξει τις πτήσεις και οδήγησε σε ταξιδιωτικούς περιορισμούς ή κλείσιμο συνόρων.
Εξέφρασε ιδιαίτερη ανησυχία για τη διεύρυνση των απαγορεύσεων στην Ευρώπη.

Να ανοίξουν οι οικονομίες

«Είμαστε εξαιρετικά απογοητευμένοι από τα εμπόδια που περιορίζουν την προσωπική κίνηση και είναι σχεδόν αδύνατο σήμερα να ταξιδέψουμε στην Ευρώπη με αεροπλάνο, ακόμη και στο εσωτερικό», είπε.
«Η προτεραιότητα είναι να ανοίξουν ξανά τα σύνορα και οι χώρες να επιτρέψουν στους ανθρώπους να ταξιδεύουν βάσει tests και, στη συνέχεια, εμβολιασμών», πρόσθεσε.
Οι δηλώσεις αυτές συμπίπτουν χρονικά με την πίεση των επιχειρήσεων στις κυβερνήσεις να ανοίξουν εκ νέου τις οικονομίες τους, καθώς η διάθεση εμβολίων κατά του κορωνοϊού αυξάνεται με γρήγορο ρυθμό σε όλη την Ευρώπη.
Η Γαλλία υπεραμύνθηκε πρόσφατα των περιορισμών στα σύνορα, λέγοντας ότι θα βοηθήσουν την κυβέρνηση να αποφύγει ένα νέο lockdown και θα παραμείνουν σε ισχύ μέχρι τουλάχιστον τα τέλη Φεβρουαρίου.
Η Γερμανία εγκατέστησε συνοριακούς ελέγχους με την Τσεχία και την Αυστρία την περασμένη Κυριακή (14/2), εισπράττοντας διαμαρτυρία και ανησυχίες από τη Βιέννη σχετικά με διακοπές στην εφοδιαστική αλυσίδα.
Το Βερολίνο από την πλευρά του χαρακτηρίζει την κίνηση αυτή ως προσωρινό έσχατο μέτρο.
Η Πολωνία δεν απέκλεισε την επιβολή περιορισμών στα σύνορα της χώρας με τη Σλοβακία και την Τσεχία λόγω της αύξησης των κρουσμάτων Covid.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης