Τελευταία Νέα
Διεθνή

Ολλανδία - Κορωνοϊός: Στο Εφετείο η απόφαση για την άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας

Ολλανδία - Κορωνοϊός: Στο Εφετείο η απόφαση για την άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας
Δικαστήριo διέταξε την Τρίτη (16/2/2021) την κυβέρνηση να άρει αμέσως την απαγόρευση κυκλοφορίας
Σχετικά Άρθρα

Ολλανδικό εφετείο ανακοίνωσε ότι θα εκδώσει την ετυμηγορία του στις 26 Φεβρουαρίου 2021, σχετικά με το αίτημα της κυβέρνησης να ακυρώσει μια πρώτη δικαστική απόφαση για την άρση της νυχτερινής απαγόρευσης κυκλοφορίας με αφορμή τα αυστηρά μέτρα για την αναχαίτιση της πανδημίας.
Όμως η απαγόρευση κυκλοφορίας φαίνεται πως συνεχίσει να υφίσταται ανεξαρτήτως από την απόφαση του Εφετείου, καθώς η κυβέρνηση προσπαθεί να περάσει έναν.... νέο νόμο με εσπευσμένη διαδικασία προκειμένου να εξασφαλίσει την παραμονή της.

Το χρονικό

Δικαστήριo διέταξε την Τρίτη (16/2/2021) την κυβέρνηση να άρει αμέσως την απαγόρευση κυκλοφορίας, που τέθηκε σε ισχύ στις 23 Ιανουαρίου, καθώς έκρινε πως ο ειδικός νόμος στον οποίο βασίστηκε η κυβέρνηση προβλέπεται για «πολύ επείγουσες και εξαιρετικές περιστάσεις» .
Η κυβέρνηση άσκησε αμέσως έφεση.
Το εφετείο ανέστειλε στη συνέχεια την αρχική κρίση και διατήρησε την απαγόρευση της κυκλοφορίας εν αναμονή της ετυμηγορίας του.
Ο δικηγόρος της κυβέρνησης, εξήγησε στους δικαστές του εφετείου σήμερα (19/2) πως η απαγόρευση κυκλοφορίας επιβλήθηκε προκειμένου να σταματήσει μια «ανησυχητική” κατάσταση που συνδέεται με την COVID-19, μερικές εβδομάδες μετά την εμφάνιση ενός νέου στελέχους στη Βρετανία.
Η απαγόρευση κυκλοφορίας προκάλεσε βίαια επεισόδια σε όλη τη χώρα. 

www.bankingnews.gr 

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης