Κοινωνία

Εξαδάκτυλος: Προς παράταση lockdown αλλά και … πιθανό άνοιγμα δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου

Εξαδάκτυλος: Προς παράταση lockdown αλλά και … πιθανό άνοιγμα δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου
Φέτος το Πάσχα θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί σε σχέση με πέρσι είπε ο κ.Εξαδάκτυλος
Σχετικά Άρθρα

Τη θέση πως μάλλον θα παραταθεί το lockdown στην Αττική, χωρίς όμως να αποκλείεται να υπάρξει και κάποιο άνοιγμα δραστηριοτήτων από την 1η Μαρτίου διατύπωσε ο πρόεδρος του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθ. Εξαδάκτυλος.
Σε δηλώσεις του στο ΣΚΑΪ ο κ.Εξαδάκτυλος είπε πως ενδεχομένως να έχουμε την επαναφορά κάποιων δραστηριοτήτων από 1η Μαρτίου, ενώ υποστήριξε πως το εάν αποδίδουν τα μέτρα κι αν έχουμε σταθεροποιηθεί θα φανεί από την 10η ημέρα επιβολής του αυστηρότερου lockdown, δηλαδή σε 3 ημέρες από σήμερα.
«Αισθάνομαι πως παράταση του lockdown επιθυμούν όλοι.
Παρόλο αυτά βλέποντας τι ισχύει σε περιοχές όπως η Πάτρα κι η Αχαΐα, όπου τα μέτρα είχαν επιβληθεί μια εβδομάδα νωρίτερα, βλέπουμε ότι σε αυτή την φάση του πανδημικού κύματος επιτυγχάνουμε να μην έχουμε διόγκωση.
Οπότε θα πρέπει να είμαστε αισιόδοξοι» είπε ο κ.Εξαδάκτυλος, αν και παραδέχθηκε πως εξίσου πιθανό είναι να χρειαστεί να γίνει μια επιπρόσθετη προσπάθεια από πλευράς μας, με παράταση του lockdown, όπως και να έχει, πράγμα που έχει γίνει ξανά και στο παρελθόν.

Καλύτερα το φετινό Πάσχα

Επιπλέον, εκτίμησε πως είναι πιθανό να δούμε άνοιγμα καταστημάτων με εποχικά είδη το επόμενο διάστημα ενώ πρόσθεσε πως το πιθανότερο είναι πως φέτος το Πάσχα θα είμαστε πολύ πιο χαλαροί από άποψη μέτρων σε σχέση με πέρσι χωρίς να αποκλείει και το ενδεχόμενο ανοίγματος των μετακινήσεων από νομό σε νομό.
«Τα νοσοκομεία πιέζονταν και θα πιεστούν περισσότερο τις επόμενες μέρες μέχρι να δούμε σταθεροποίηση» τόνισε ο κ.Εξαδάκτυλος, ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο τα νοσοκομεία να χρειαστούν την βοήθεια - συνεργασία με ιδιωτικές κλινικές.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης