Τελευταία Νέα
Διεθνή

H SpaceX του Elon Musk άντλησε από την αγορά 850 εκατ. δολ. – Στα 75 δισ. δολ. η αποτίμησή της

H SpaceX του Elon Musk άντλησε από την αγορά 850 εκατ. δολ. – Στα 75 δισ. δολ. η αποτίμησή της

Άλμα περίπου 60% στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας SpaceX - Πρόβληματα στις δοκιμές του πρότυπου πυραύλου Starship

Σχετικά Άρθρα

Ολοκλήρωσε έναν γύρο χρηματοδότησης ύψους 850 εκατ. δολ. η εταιρεία SpaceX με επικεφαλής τον Elon Musk, το εμβληματικό αφεντικό της Tesla και η αποτίμησή εταιρείας διαμορφώθηκε σε περίπου 74 δισεκατομμύρια δολάρια την περασμένη εβδομάδα, σύμφωνα με δημοσίευμα του CNBC την Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2021.
Η SpaceX προχώρησε σε αύξηση κεφαλαίων, στα 419,99 δολ. ανά μετοχή και ο τελευταίος γύρος χρηματοδότησης της εταιρείας προκάλεσε ένα άλμα περίπου 60% στην κεφαλαιοποίηση της εταιρείας από την προηγούμενη αύξηση κεφαλαίου, που ήταν στα 46 δισεκατομμύρια δολάρια, σύμφωνα με έκθεση την οποία επικαλείται το δημοσίευμα του CNBC.
Η εταιρεία είχε συγκεντρώσει 1,9 δισεκατομμύρια δολάρια τον Αύγουστο 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία του PitchBook που επικαλείται το δημοσίευμα.

Η δοκιμή

Στο πεδίο των διαστημικών εγχειρημάτων εντούτοις τα νέα δεν είναι θετικά για τον Elon Musk.
Ένα πρότυπο του πυραύλου της SpaceX Starship, το SN9, εξερράγη νωρίτερα αυτό το μήνα (Φεβρουάριο) κατά τη διάρκεια απόπειρας προσγείωσης ύστερα από μια δοκιμή εκτόξευσης σε μεγάλο υψομέτρου – είναι η δεύτερη φορά που καταστρέφεται πύραυλος σε δοκιμαστική εκτόξευση.
Ο πύραυλος Starship SN9 ήταν ένα δοκιμαστικό μοντέλο με ικανότητα να φέρει μεγάλα φορτία το οποίο αναπτύχθηκε με στόχο τη μεταφορά ταξιδιωτών στο διάστημα και 100 τόνους σε φορτίου σε μελλοντικές αποστολές στη Σελήνη και τον Άρη.

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης