Τελευταία Νέα
Διεθνή

SpaceX: Ο Elon Musk στέλνει το 2021 απλούς πολίτες στο Διάστημα

tags :
SpaceX: Ο Elon Musk στέλνει το 2021 απλούς πολίτες στο Διάστημα
Η αποστολή, γνωστή ως Inspiration4, επιδιώκει να μαζέψει χρήματα για το St. Jude Children’s Research Hospital

Μέσα στο 2021 η εταιρεία του Elon Musk, Space X, πρόκειται να στείλει απλούς πολίτες στο Διάστημα, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε τη Δευτέρα 1 Φεβρουαρίου η εταιρεία.
Το διαστημικό σκάφος θα έχει κυβερνήτη τον Jared Isaacman, τον ιδρυτή και διευθύνοντα σύμβουλο του Shift4 Payments.
Η αποστολή, γνωστή ως Inspiration4, επιδιώκει να μαζέψει χρήματα για το St. Jude Children’s Research Hospital.
Ο δε Isaacman θα δωρίσει τρία εισιτήρια «σε μέλη του πληρώματος που θα επιλεγούν να εκπροσωπήσουν τους πυλώνες της ηγεσίας, της ελπίδας, της γενναιοδωρίας και της ευημερίας» αναφέρει η SpaceX σε δελτίο Τύπου.
«Το Inspiration4 είναι η πραγματοποίηση ενός ονείρου ζωής και ένα βήμα προς ένα μέλλον στο οποίο ο καθένας θα μπορεί να ταξιδέψει και να εξερευνήσει τα αστέρια.
Αντιλαμβάνομαι την τεράστια ευθύνη που συνοδεύει αυτή την αποστολή και θέλω να χρησιμοποιήσω αυτήν την ιστορική στιγμή για να εμπνεύσω την ανθρωπότητα» δήλωσε ο Isaacman.

Αποστολές

Η εταιρεία του Elon Musk έχει ανακοινώσει πολλές ιδιωτικές αποστολές τα τελευταία χρόνια, συμπεριλαμβανομένης μιας συμφωνίας με τον Ιάπωνα δισεκατομμυριούχο Yusaku Maezawa, ώστε ο τελευταίος να μπορέσει να πετάξει με τον πύραυλο Starship της εταιρείας γύρω από τη Σελήνη το 2023.
Η SpaceX έχει επίσης συνάψει συμφωνίες με την Axiom Space, η οποία στοχεύει να στείλει τέσσερα άτομα στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό, σε ένα ταξίδι 10 ημερών, στις αρχές του επόμενου έτους.
Επίσης, τρέχει και το πρόγραμμα Space Adventures, σύμφωνα με το οποίο τέσσερις τουρίστες θα έχουν ένα πενθήμερο ταξίδι σε τροχιά έως το 2022.


www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης