Τελευταία Νέα
Πολιτική

Η Μήδεια ζεσταίνει το πολιτικό σκηνικό - Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσοχοίδης, Πατούλης αλλά και η Μενδώνη λόγω Λιγνάδη

Η Μήδεια ζεσταίνει το πολιτικό σκηνικό - Στο στόχαστρο του ΣΥΡΙΖΑ Χρυσοχοίδης, Πατούλης αλλά και η Μενδώνη λόγω Λιγνάδη
Ήδη, η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση από την διακοπή ρεύματος καθώς ήδη μετράμε 4 θανάτους οι οποίοι, μοιραία, βαραίνουν την τωρινή διακυβέρνηση
Σχετικά Άρθρα

Είχαμε προαναγγείλει εδώ και μέρες πριν το ξέσπασμα της κακοκαιρίας Μήδεια, ότι υπουργοί Χρυσοχοίδης και Χαρδαλιάς θα μπουν στο μάτι του κυκλώνα λόγω των διαχρονικών αδυναμιών του κράτους να ανταποκριθεί σε ακραία καιρικά φαινόμενα.
Η «μπάλα» των ευθυνών όμως παίρνει και άλλα Υπουργεία όπως το Υπουργείο Ενέργειας (Σκρέκας) καθώς είναι μεγάλες οι ευθύνες ΔΕΔΔΗΕ για την αργή αποκατάσταση των ζημιών και την επαναφορά του ρεύματος.
Ήδη, η κυβέρνηση βρίσκεται σε δύσκολη θέση από την διακοπή ρεύματος καθώς ήδη μετράμε 4 θανάτους οι οποίοι, μοιραία, βαραίνουν την τωρινή διακυβέρνηση και θα γίνουν οι αιτία να ασκηθούν ακόμα μεγαλύτερες πιέσεις από την αξιωματική αντιπολίτευση και τα άλλα κόμματα.

Πλήρης αποκατάσταση μετά από μέρες

Η κατάσταση που έχει να διαχειριστεί σήμερα ο κυβερνητικός μηχανισμός είναι εξαιρετικά δύσκολη.
Από τα Βριλήσσια και το Μαρούσι έως την Ελευσίνα και τον Σκαραμαγκά, 250.000 άνθρωποι ζουν σε συνθήκες γενικού μπλακ άουτ για πάνω από 12 ώρες, στην κεντρική και ορεινή Εύβοια δεν έχουν ούτε φως, ούτε νερό, ούτε έχουν δει από χθες γκρέιντερ και αλατιέρα στον ορίζοντα, η εθνική οδός έχει κλείσει «προληπτικά» για 24 ώρες (και, σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, ο αποκλεισμός θα παραταθεί για «λόγους ασφαλείας»), και εν τω μεταξύ στην Μαλακάσα υπάρξει και ένας καταυλισμός των προσφύγων που από χθες είναι χωρίς ρεύμα και θαμμένος στο χιόνι.
Στον Διόνυσο, Εκάλη, Κηφισιά κλείνουν 24 ώρες χωρίς ρεύμα και σε κάποιες περιοχές στον Άγιο Στέφανο δεν έχουν πάει ακόμα εκχιονιστικά για να απεγκλωβίσουν σπίτια από τα χιόνια.

Ευθύνες και στον Πατούλη

Ευθύνες, όμως, ρίχνουν και στην Περιφέρεια της Αττικής καθώς βασικοί δρόμοι όπως η Θησέως και η Μαραθώνος άργησαν να ανοίξουν από τα εκχιονιστικά αλλά ο κ. Πατούλης σε μία επικοινωνιακή φιέστα άνοιξε τους δρόμους μπροστά στο Σύνταγμα και μετά φωτογραφήθηκε στο μνημείο του Αγνώστου Στρατιώτη.
Όσο θα παραμένουν νοικοκυριά χωρίς να έχουν ρεύμα, η κριτική της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα είναι μεγάλη και σε διάρκεια. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες υπάρχει η σκέψη για επίκαιρη στη Βουλή σχετικά με το επιτελικό κράτος ή ακόμα και για πρότασης μομφής σε συγκεκριμένο υπουργό εάν η κατάσταση δεν αλλάξει τα επόμενα 24ώρα.
Επίσης, στο κλοιό της αξιωματικής αντιπολίτευσης θα βρεθεί και η Λίνα Μενδώνη, η οποία αποτελεί, πλέον, ένα μεγάλο πρόβλημα για την κυβέρνηση.
Και αυτό διότι ενώ η κυβέρνηση έχει ήδη προαναγγείλει ένα μεγάλο σχέδιο αλλαγών στα θέματα κακοποίησης, ολοένα και περισσότεροι καλλιτέχνες επικρίνουν την στάση της για την μη αποπομπή του Λιγνάδη, πρώην καλλιτεχνικού διευθυντή του Εθνικού Θεάτρου.
Μάλιστα, το περιβάλλον της υπονοεί ότι η ίδια δεν ήξερε τον Λιγνάδη και της δόθηκε το όνομα από το Μέγαρο Μαξίμου ενώ, όπως φαίνεται από άλλες μαρτυρίες, γνώριζε τον ηθοποιό αλλά και παλαιότερες κατηγορίες προς το πρόσωπό του απ’ όταν ήταν Γενική Γραμματέας Πολιτισμού…

Μαξιμιλιανός
www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης