Τελευταία Νέα
Κοινωνία

Εκτονώνεται η «Μήδεια» - Πολικές θερμοκρασίες, χωρίς ρεύμα 40.000 νοικοκυριά - Χαρδαλιάς: Ομαλοποίηση έως το βράδυ

Εκτονώνεται η «Μήδεια» - Πολικές θερμοκρασίες, χωρίς ρεύμα 40.000 νοικοκυριά - Χαρδαλιάς: Ομαλοποίηση έως το βράδυ
Το καιρικό φαινόμενο Μήδεια προκάλεσε τεράστια βλάβες στο δίκτυο ηλεκτροδότησης

(Συνεχές upd) Αποκαθίστανται σταδιακά τα προβλήματα που παρατηρήθηκαν τις προηγούμενες 36 ώρες στην Αττική από την επέλαση της Μήδειας, που ήταν μια από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες που έπληξαν το Λεκανοπέδιο τα τελευταία 20 χρόνια.
Η κακοκαιρία άφησε πίσω της 3 νεκρούς και πολλά προβλήματα ιδιαίτερα στην Αττική, όπου πολλές περιοχές, κυρίως στα βόρεια προάστια, παραμένουν στον πάγο, με πολλούς δρόμους να είναι ακόμα καλυμένοι από το χιόνι, τη στιγμή που το μεγάλο στοίχημα του κρατικού μηχανισμού είναι να αποκαταστήσει τα προβλήματα κυρίως στην ηλεκτροδότηση.
Εκτιμάται πως από χθες το βράδυ μέχρι και σήμερα το πρωί, περίπου 250.000 νοικοκυριά είχαν μείνει χωρίς ρεύμα
στο Λεκανοπέδιο, ενώ στις προσπάθειες αποκατάστασης των ζημιών συμμετέχουν πλέον τόσο δυνάμεις του στρατού όσο και της πυροσβεστικής.
Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΔΕΔΔΗΕ, 40.000 νοικοκυριά εξακολουθούν να βρίσκονται χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Το ισχυρό βαρομετρικό χαμηλό
που έπληξε ειδικά την Αττική αλλά και το μεγαλύτερο μέρος της Ελλάδος εκτονώνεται και από σήμερα 17 Φεβρουαρίου 2021 ειδικά στην Αττική θα έχουμε συννεφιά με ήλιο ενώ από τις 18/2 θα αρχίσει να αυξάνεται και η θερμοκρασία.
Ωστόσο σε ορισμένες περιοχές ακόμη και σήμερα η κατάσταση θα παραμείνει δύσκολη, καθώς η χώρα βρίσκεται στην «κατάψυξη» με περιοχές, όπως η ο Νέος Καύκασος Φλώρινας να καταγράφουν ρεκόρ χαμηλής θερμοκρασίας με -25 βαθμούς.

Χαρδαλιάς: Στοίχημα η ηλεκτροδότηση – Έως το βράδυ θα έχει αποκατασταθεί

Τη θέση ότι το στοίχημα αυτή τη στιγμή είναι η αποκατάσταση του προβλήματος της ηλεκτροδότησης που παρατηρείται στα βόρεια προάστια της Αττικής αλλά και στην υπόλοιπη χώρα διατύπωσε ο υφ.Πολιτικής Προστασίας, Ν. Χαρδαλιάς μετά τη σύσκεψη που έγινε νωρίτερα σήμερα το πρωί στη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας προκειμένου να αποτιμηθεί η κατάσταση σχετικά με τα προβλήματα που παρατηρούνται με την ηλεκτροδότηση και την υδροδότηση σε πολλές περιοχές της Αττικής και να καθοριστούν τα επόμενα βήματα.
Ο κ.Χαρδαλιάς υποστήριξε πως έως το βράδυ θα έχουν αποκατασταθεί τα προβλήματα.
Όπως είπε, η Μήδεια ήταν μία από τις σφοδρότερες κακοκαιρίες που χτύπησαν τη χώρα μας τα τελευταία 20 χρόνια, ενώ όπως υποστήριξε, το φαινόμενο βρίσκεται σε ύφεση.
«Σήμερα μέχρι αργά το βράδυ η συντριπτική πλειονότητα των βλαβών θα έχει αποκατασταθεί, έτσι ώστε να μπορέσουμε να επιστρέψουμε στην κανονικότητα.
Απόλυτη προτεραιότητα είναι το ζήτημα της αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης, το οποίο έχει υποστεί συντριπτικές ζημιές μιας και εκατοντάδες δέντρα έχουν πέσει συμπαρασύροντας τα δίκτυα και ειδικά στο βόρειο και ανατολικό κομμάτι της Αττικής οι ζημιές είναι εκτεταμένες» υποστήριξε ο κ.Χαρδαλιάς, αναφέροντας πως αυτή τη στιγμή ο «αγώνας» δίνεται στην περιοχή της Κρήτης.

Αποκαταστάθηκαν τα προβλήματα στην υδροδότηση

«Ταυτόχρονα, όλο το βράδυ σε συνεργασία με την ΕΥΔΑΠ αποκαταστάθηκαν όλες οι μονάδες επεξεργασίας νερού.
Έως τις 03:00 το πρωί είχαμε οριστικοποιήσει τα ζητήματα που είχαν προκύψει.
Το μεγάλο πρόβλημα ήταν στο αντλιοστάσιο στα Κιούρκα και η δεξαμενή στον Άγιο Στέφανο.
Αυτή τη στιγμή, το νερό έχει αποκατασταθεί, υπάρχουν μικρά προβλήματα στο Κουκάκι, στη Βάρη, στο Γαλάτσι, στην Ελευσίνα, στο Ηράκλειο.
Έως τις 15:00 το μεσημέρι θα έχουν αποκατασταθεί κι αυτά», υποστήριξε ο κ.Χαρδαλιάς.

Καθολικό φαινόμενο

«Γίνεται τεράστια προσπάθεια από τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ.
Είναι η πρώτη φορά που είχαμε ένα καθολικό φαινόμενο σε όλη την Ελλάδα, διότι η κακοκαιρία δεν αφορούσε μόνο την Αττική.
Στην προηγούμενη περίπτωση της κακοκαιρίας, στον «Ιανό», υπήρχαν τέσσερα μέτωπα στο θέμα των ηλεκτροδοτήσεων, ενώ αυτή τη στιγμή υπάρχει ένα καθολικό μέτωπο.
Μόνο στην Εύβοια αλλάξαμε 500 στύλους και χρειάστηκε να γίνουν πέντε διαφορετικές οδεύσεις.
Προφανώς, από χθες, έχει δοθεί εντολή και σε εμάς στην Πολιτική Προστασία να συνδράμουμε με συνεργεία της ΕΜΑΚ και του στρατού.
Έχουν πέσει κι αυτά στη μάχη.
Όλο το βράδυ δουλεύουν μαζί με τα συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ» είπε ο κ.Χαρδαλιάς, αναφέροντας ότι δουλεύονται παράλληλα η μέση με τη χαμηλή τάση και ταυτόχρονα 42 συνεργεία του στρατού, των ΕΜΑΚ, συνδράμουν στο έργο τους.
«Πρέπει να είναι ξεκάθαρο σε όλον τον κόσμο ότι, όταν έχουμε τέτοιου είδους χιονοπτώσεις, τα μεγάλα πλήγματα είναι στην ηλεκτροδότηση.
Γίνεται μια τεράστια προσπάθεια αυτή τη στιγμή, όλο το βράδυ, οι βλάβες στα δίκτυα είναι εκτεταμένες.
Δεν είναι ώρα αυτή τη στιγμή ιδιαίτερων αναλύσεων, είναι ώρα δουλειάς.
Αντιλαμβανόμαστε τη σημαντικότητα του ζητήματος γι’ αυτό και συνδράμουμε πλέον και η Πολιτική Προστασία και όλοι.
Και νομίζω μέσα στη μέρα σιγά σιγά μεγάλα κομμάτια ηλεκτροδότησης θα αποκαθίστανται και θα επιστρέφουν στην κανονικότητα οι άνθρωποι, οι οποίοι πραγματικά έχουν βρεθεί σε εξαιρετικά δύσκολη και δυσχερή θέση», κατέληξε ο κ. Χαρδαλιάς.

Πρωτοφανής κατάσταση

Για πρωτοφανή κατάσταση εδώ και δεκαετίες έκανε λόγο ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΔΔΗΕ Αν. Μάνος.
«Τα μέτωπα ήταν ανοιχτά σε όλη την Ελλάδα, Εύβοια, Κεντρική Ελλάδα, Ζαγόρι, Κρήτη, Βόρεια προάστια, στη συγκεκριμένη περίπτωση παραπάνω από 600 συνεργεία και 1500 εργαζόμενοι πανελλαδικά εργάζονταν στην αποκατάσταση των βλαβών» είπε ο κ.Μάνος, αναφέροντας πως ειδικά στα βόρεια προάστια σε 24ωρη βάση επιχειρούσαν παραπάνω από 400 άτομα και ουσιαστικά αυτά ενισχύονται τώρα με επιπλέον μονάδες που ήρθαν από περιοχές εκτός Αθηνών.
«Πλέον των 50, 60 ατόμων ήδη έχουν αφιχθεί από χθες το βράδυ και εργάζονται στο πεδίο μαζί με τους υπόλοιπους συναδέλφους.
Σε αυτό το διήμερο είχαμε περίπου 84, 85 βλάβες σε κεντρικούς κορμούς τροφοδοσίας μέσα στις τάσεις, όπου οι 42, 43 έχουν αποκατασταθεί και μένουν οι υπόλοιποι 42, 43.
Η συντριπτική πλειονότητα αυτών μέχρι το βράδυ θα έχει ηλεκτροδοτηθεί, ούτως ώστε στη συνέχεια να δουλεύουν τα συνεργεία μας στις κατά τόπους παροχές, συνδέσεις και σε όλες τις λεπτομέρειες που χρειάζονται.
Θα δώσουμε έμφαση στα νοικοκυριά, τα οποία είναι πολλές ώρες χωρίς ρεύμα, άρα ξεκινάμε κατά προτεραιότητα από Διόνυσο, Άνοιξη, Άγιο Στέφανο και στη συνέχεια στα υπόλοιπα σημεία.
Ήδη σιγά σιγά ηλεκτροδοτούνται κομμάτια αυτών των περιοχών», σημείωσε ο κ. Μάνος.

Τεράστιο πρόβληματα τα σπασμένα δέντρα

Παράλληλα εξήγησε ότι όταν είναι 800 δέντρα σπασμένα στο δίκτυο, σημαίνει ότι κάθε δύο λεπτά ένα δέντρο σπάει, πέφτει πάνω στο δίκτυο και κάνει ζημιά.
«Όσο γρήγορα και να προσπαθείς να αποκαθιστάς τις βλάβες ο αριθμός και η συχνότητα είναι τεράστιος.
Εν τούτοις τα συνεργεία μας, οι εργολάβοι, οι συνεργάτες μας σε συνεργασία και βοήθεια με την Πολιτική Προστασία κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό, ούτως ώστε να επιστρέψει το ρεύμα το γρηγορότερο στους συνανθρώπους μας», υποστήριξε ο. κ Μάνος, τονίζοντας ότι η συντριπτική πλειονότητα των κεντρικών γραμμών θα δοθεί μέχρι σήμερα το βράδυ αργά.

Η ανακοίνωση του ΔΕΔΔΗΕ

Σύμφωνα με τον ΔΕΔΔΗΕ, τα συνεργεία συνεχίζουν το έργο τους προκειμένου να ολοκληρώσουν την επανηλεκτροδότηση 22 γραμμών Μέσης Τάσης.
Οι γραμμές αυτές ηλεκτροδοτούν περίπου 40.000 πελάτες σε τμήματα των περιοχών Διόνυσος, Αγ. Στέφανος, Μαρούσι, Νέα Ιωνία, Νέο Ψυχικό, Παλαιό Ψυχικό, Φιλοθέη, Παπάγου, Πετρούπολη, Κεφαλάρι, Πολιτεία, Πεύκη, Βριλήσσια, Γλυκά Νερά, Κάτω Κηφισιά, Εκάλη και Νέα Ερυθραία.
Σημειώνεται ότι σήμερα το πρωί, το σύνολο των πελατών με προβλήματα ηλεκτροδότησης ανήλθε σε 70.000, άρα έως αυτή την ώρα έχουν ηλεκτροδοτηθεί περίπου 30.000 πελάτες.

Συνδρομή στρατού για ηλεκτροδότηση

Από χθες το βράδυ, ύστερα από σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε υπό τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη και τον Νίκο Χαρδαλιά, κατόπιν εντολής της κυβέρνησης, συνεργεία του στρατού, καθώς και μονάδες της ΕΜΑΚ του Πυροσβεστικού Σώματος, από την Ελευσίνα, την Πάτρα, την Λαμία και τη Λάρισα, ξεκίνησαν το έργο της αποκατάστασης του μεγάλου προβλήματος της ηλεκτροδότησης στην Αττική, όπου 29 γειτονιές βυθίστηκαν στο σκοτάδι.
Στρατός και Πυροσβεστική σε συνεργασία και με άλλες δυνάμεις δίνουν από χθες ολονύχτια μάχη για την παροχή κάθε δυνατής βοήθειας στα συνεργεία, ώστε το πρόβλημα να αποκατασταθεί το συντομότερο δυνατό.
Δεδομένων των δυσχερέστατων συνθηκών που επικρατούν και της άμεσης ανάγκης για αποκατάσταση των βλαβών, η Πολιτική Προστασία ζήτησε τη συνδρομή του ΓΕΕΘΑ, το οποίο ανταποκρίθηκε άμεσα, κινητοποιώντας δέκα συνεργεία του Στρατού.

Κόψιμο δέντρων από την Πυροσβεστική

Επιπλέον, με εντολή του υπουργού Προστασίας του Πολίτη Μιχάλη Χρυσοχοΐδη προστέθηκαν στις δυνάμεις του Πυροσβεστικού Σώματος που επιχειρούσαν ήδη, πέντε συνεργεία της 1ης ΕΜΑΚ, καθώς και πέντε συνεργεία από την 6η, 7η και 8η ΕΜΑΚ.
Ενεργοποιήθηκαν επίσης πέντε συνεργεία του Μηχανοκίνητου Ειδικού Τμήματος Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων (ΜΕΤΠΕ) του ΠΣ, ενώ κατόπιν σχετικού αιτήματος από πλευράς Πολιτικής Προστασίας, το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών και η Περιφέρεια Αττικής διέθεσαν μηχανήματα έργου για την υποβοήθηση του έργου αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης.
Η αποστολή των δυνάμεων που κινητοποιήθηκαν είναι να κόψουν τα δέντρα και να ανοίξουν τους δρόμους ώστε τα συνεργεία αποκατάστασης της ηλεκτροδότησης να φτάσουν στον προορισμό τους.
Για το σκοπό αυτό, από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ δόθηκαν ακριβή στοιχεία και λίστα με τα σημεία που είναι οι βλάβες ώστε τα συνεργεία να εργαστούν όλη νύχτα με στόχο να επιδιορθωθούν οι βλάβες το συντομότερο.

Κανονικά ο ΗΣΑΠ – Προβλήματα στα λεωφορεία σε Κηφισιά, Πεντέλη, Αχαρνές, Φυλή και Θρακομακεδόνες

Αποκαθίστανται τα προβλήματα στη λειτουργία των αστικών συγκοινωνιών με εξαίρεση τα δρομολόγια των λεωφορείων στα βόρεια προάστια.
Σύμφωνα με τον ΟΑΣΑ, προβλήματα στα δρομολόγια των λεωφορείων εντοπίζονται σε τοπικές γραμμές, κυρίως στις περιοχές Κηφισιάς, Πεντέλης, Αχαρνών, Θρακομακεδόνων και Φυλής.
Όπως αναφέρεται, σε κάποιες από τις παραπάνω περιοχές δεν εκτελούνται ακόμη δρομολόγια, λόγω της έντονης χιονόπτωσης και της πτώσης δέντρων.
Υπενθυμίζεται πως λεωφορεία και τρόλεϊ βγήκαν στους δρόμους πριν από τις 07:00 το πρωί, εκτελώντας δρομολόγια στο μεγαλύτερο δίκτυό τους.

Μέχρι το αεροδρόμιο το μετρό

Κανονικά εκτελούνται τα δρομολόγια στον ΗΣΑΠ καθώς αποκαταστάθηκε πλήρως η κυκλοφορία των συρμών του μετρό στη γραμμή 1 ( Πειραιάς - Κηφισιά).
Τα δρομολόγια πραγματοποιούνται πλέον κανονικά σε ολόκληρο το δίκτυο από τον Πειραιά έως την Κηφισιά.
Οι γραμμές 2 και 3 του μετρό λειτουργούν κανονικά, εκτός από το τμήμα Δουκίσσης Πλακεντίας - Αεροδρόμιο Ελ. Βενιζέλος.
Δρομολόγια διεξάγονται, επίσης, σε ολόκληρο το δίκτυο του Τραμ.

Άνοιξε η εθνική οδός Αθηνών – Λαμίας – Κανονικά η κυκλοφορία των οχημάτων

Κανονικά διεξάγεται από τις 07:00 το πρωί η κυκλοφορία των οχημάτων στην εθνική οδό Αθηνών – Λαμίας.
Η απόφαση ελήφθη λόγω ύφεσης των καιρικών φαινομένων από τις 04:00 τα ξημερώματα της 17/02/2021.
Έτσι δόθηκε στην κυκλοφορία το τμήμα της νέας εθνικής οδού Αθηνών – Λαμίας από τη Γέφυρα Καλυφτάκη (Κηφισιά) έως τα όρια με τον Νομό Βοιωτίας, σύμφωνα με ανακοίνωση που εξέδωσε η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αθηνών.
Σημειώνεται ότι από την Βοιωτία και πάνω η κυκλοφορία στην εθνική οδό διεξάγεται κανονικά.

Τρεις νεκροί από την κακοκαιρία

Τρεις άνθρωποι πέθαναν από το πέρασμα της κακοκαιρίας.
Πρόκειται για έναν 56χρονο από την Κρήτη, έναν 80χρονο από το Μαντούδι και έναν 73χρονο από το χωριό Μουρτιάς Ελυμνίων στην Εύβοια, που κατέληξε σπίτι του, όπου υποστηριζόταν από οξυγόνο, όταν διεκόπη το ρεύμα, με αποτέλεσμα το μηχάνημα να μην λειτουργεί.
Από σήμερα, η κατάσταση χρήζει προσοχής αφού κύριο χαρακτηριστικό θα είναι ο παγετός, ενώ και οι δρόμοι δεν έχουν ακόμη καθαριστεί, οπότε οι πεζοί πρέπει να είναι ιδιαιτέρως προσεκτικοί.
Ο ΟΑΣΑ καταβάλλει προσπάθεια για την επαναφορά των δρομολογίων των λεωφορείων και των τρόλεϊ, αρχικά στο κέντρο της Αθήνας και του Πειραιά, όπου τα προβλήματα δεν είναι τόσο έντονα.
123489595696964545.jpg
123456.jpg

Για την αντιμετώπιση των φαινομένων που προκλήθηκαν από την κακοκαιρία που πλήττει την Αττική, ο Δήμος Διονύσου κηρύχθηκε από την Πολιτική Προστασία σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης μέχρι τις 15 Μαρτίου.
Στο έργο της αποκατάστασης θα συνδράμει ο στρατός.
Ήδη, από 16/2, τα συνεργεία έχουν κόψει και κλαδέψει πάνω 700 δέντρα που έπεσαν στο δίκτυο, κυρίως στα βόρεια προάστια, προκαλώντας ζημιές σε τουλάχιστον 85 γραμμές.
Το έργο των συνεργείων θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της νύχτας στις περιοχές που υπάρχουν προβλήματα ηλεκτροδότησης.
Η ΕΥΔΑΠ ανακοίνωσε ότι λόγω της διακοπής του ρεύματος, υπάρχει διακοπή στην υδροδότηση περιοχών και θέτει σε λειτουργία γεννήτριες για να αποκαταστήσει το πρόβλημα.12345.jpg


64646346346346346.jpg
123.JPG

Αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστηρίων

Οι εφορίες σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη θα ανοίξουν από τις 10:00 το πρωί.
Παράλληλα, αναστέλλεται η λειτουργία των δικαστηρίων και Εισαγγελιών της στην περιφέρεια της Αττικής.
Σε ανακοίνωσή του, το υπουργείο Δικαιοσύνης διευκρινίζει ότι εξαιρούνται τα αυτόφωρα κακουργήματα και πλημμελήματα και οι υποθέσεις που χρήζουν άμεσου χειρισμού λόγω επείγοντος χαρακτήρα.

606066565464.jpg

51.jpg

Η πρόγνωση του καιρού για σήμερα 17/2, σύμφωνα με την ΕΜΥ

Στα ανατολικά και τα νότια τοπικές χιονοπτώσεις που μέχρι το μεσημέρι θα περιοριστούν στην Κρήτη και βαθμιαία θα εξασθενήσουν.
Στη δυτική και βόρεια χώρα γενικά αίθριος καιρός.
Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Αιγαίο 8 με 9 και τις πρωινές ώρες στα νοτιοανατολικά έως 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση από το μεσημέρι.
Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες στα δυτικά, τα κεντρικά και τη Μακεδονία η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα δυτικά, ωστόσο θα διατηρηθεί σε χαμηλά επίπεδα και θα σημειωθεί παγετός, στα κεντρικά και βόρεια ισχυρός.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

Καιρός: Στη δυτική Μακεδονία γενικά αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές αρχικά αίθριος, βαθμιαία θα αναπτυχθούν νεφώσεις που από τις απογευματινές ώρες θα αυξηθούν.
Τις πρωινές και κυρίως τις βραδινές ώρες η ορατότητα στη Μακεδονία θα είναι τοπικά περιορισμένη.
Ανεμοι: Bόρειοι βορειοανατολικοί 3 με 4, στα ανατολικά 5 και το πρωί στο Θερμαϊκό τοπικά 6 μποφόρ. Από το απόγευμα μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -12 (μείον 12) έως 07 και στη δυτική Μακεδονία από -18 (μείον 18) έως 01 βαθμό Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Αρχικά αίθριος. Από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν τοπικές νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν. Τις πρωινές και τις βραδινές ώρες η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη στα ηπειρωτικά.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί και βαθμιαία βορειοδυτικοί, 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -05 (μείον 5) έως 11 και στην Ήπειρο από -13 (μείον 13) έως 05 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

Καιρός: Στη Θεσσαλία αίθριος. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις με χιονοπτώσεις στα ανατολικά τμήματα της ανατολικής Στερεάς και την Εύβοια τις πρωινές ώρες και βαθμιαία βελτίωση.
Ανεμοι: Βόρειοι βορειοανατολικοί 6 με 7, στα ανατολικά και τα νότια 8 μποφόρ με σταδιακή εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 09 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια 4 με 5 βαθμούς χαμηλότερη.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

Καιρός: Νεφώσεις με χιονόνερο και χιονοπτώσεις κατά τόπους πυκνές στην Κρήτη, με εξασθένηση από το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι 7 με 8 και στα ανατολικά 8 με 9 και τοπικά 10 μποφόρ, με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 00 ( μηδέν ) έως 06 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ, ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

Καιρός: Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις που θα περιοριστούν στα νοτιότερα νησιά και μετά το μεσημέρι θα σταματήσουν. Στα Δωδεκάνησα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με χιονόνερο και πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά -ημιορεινά, και σταδιακή βελτίωση μετά το μεσημέρι.
Ανεμοι: Στα βόρεια βόρειοι 6 με 7 και από το μεσημέρι 4 με 5 μποφόρ. Στα νότια βόρειοι βορειοδυτικοί 8 με 9 και τις πρωινές ώρες τοπικά 10 μποφόρ με βαθμιαία εξασθένηση.
Θερμοκρασία: Από 04 έως 10 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια από -02 (μείον 2) έως 06 βαθμούς.

ΑΤΤΙΚΗ

Καιρός: Νεφώσεις με παροδικές χιονοπτώσεις κυρίως στα βόρεια και τα ανατολικά τις πρωινές ώρες και βελτίωση το μεσημέρι.
Ανεμοι: Βόρειοι 5 με 6 και στα ανατολικά 7 με 8 μποφόρ, στρεφόμενοι προς το μεσημέρι σε βορειοδυτικούς 3 με 5 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -01 (μείον 1) έως 07 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

Καιρός: Αρχικά αίθριος, από τις απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις.
Ανεμοι: Μεταβλητοί 3 μποφόρ.
Θερμοκρασία: Από -03 (μείον 3) έως 07 βαθμούς Κελσίου.

6965464634634.jpg

Προβλήματα στην κυκλοφορία

Μεγάλα προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων έχει προκαλέσει η «κακοκαιρία Μήδεια» σε ολόκληρη τη χώρα.
Τα προβλήματα εντοπίζονται πλέον στην Αττική με το μεγαλύτερο να αφορά την Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας η οποία θα παραμέινει κλειστή μέχρι τις 07.00 το πρωί της Τετάρτης καθώς συνεχίζονται στο λεκανοπέδιο οι χιονοπτώσεις.
Η συγκεκριμένη απόφαση ελήφθη σε νέα έκτακτη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στην Πολιτική Προστασία.
Η κυκλοφορία στη ΝΕΟ Αθηνών - Λαμίας έχει διακοπεί από τη γέφυρα Καλυφτάκη στην Κηφισιά.

Προβλήματα όμως υπάρχουν σε πολλά ακόμη σημεία του οδικού δικτύου της Αττικής. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της ΕΛ.ΑΣ η οποία δημοσιοποιήθηκε αργά το βράδυ της Τρίτης η κυκλοφορία δεν διεξάγεται στα κάτωθι σημεία:

- Επί της Λεωφόρου Πάρνηθος, από το ύψος της ταβέρνας δεξιώσεων «Ermitaz Hall», ρεύμα κυκλοφορίας προς
“REGENCY CAZINO MONT PARNES”.
-Επί της Λ. Φυλής, στο ύψος του καταστήματος το «Χρυσό Βαρέλι», ρεύμα κυκλοφορίας προς Δερβενοχώρια.
- Επί της Λ. Διονύσου από το ύψος του Γηπέδου Διονύσου έως το ύψος του Πάρκου Ανατολής και στα δύο
ρεύματα κυκλοφορίας.
- Περιφ. Οδός Πεντέλης - Ν. Μάκρης από το «Νοσοκομείο 414» έως «θέση Άγιος Πέτρος».
- Ε.Ο. Ελευσίνας – Θηβών από τον Κόμβο Μάνδρας προς Βίλια.
- Οδός Αναστάσεως, από το Νεκροταφείο προς Υμηττό, Παπάγου.
 Λ. Αλίμου-Κατεχάκη προς Καλοπούλα, από ύψος Προφυλακίου Καισαριανής (από σταθμό της Τάξης).
- Επ. Ο. Καπανδριτίου από Καπανδρίτι προς Βαρνάβα.
- Οδός Ιπποκράτους από ύψος Επ. Ο. Αφιδνών (Πλατεία Αφιδνών), στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο
Πολιτεία.
- Οδός Αγίου Μερκουρίου από ύψος ταβέρνας «Λεωνίδας», στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Ιπποκράτειο Πολιτεία,
Αχαρνές.
- Επί της Ν.Ε.Ο. Αθηνών – Λαμίας, από το ύψος του Α/Κ Καλυφτάκη (χ/δ 20,060) έως την χ/θ 58,520 – όρια
Τ.Τ. Αυτοκινητοδρόμων Π.Α.Θ.Ε. Βοιωτίας (από 19:00 ώρα για φορτηγά οχήματα άνω των 3,5 τόνων και από
19:50 ώρα για παντός είδους οχημάτων).
- Επί της οδού Νάσου ( λίγο πριν την Λ. Εθνικής Αντιστάσεως) από το ύψος της Προτομής Μιχάλη
Κρητικόπουλου έως το ύψος του Πυροφυλακίου Καισαριανής στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Υμητττό, στην
περιοχή της Καισαριανής .(από ώρα 22:35 ώρα της 15.02.2021).
53.jpg


52.jpg

IMG_2580.jpg
syntagma-3.jpg
kaliftaki_main.jpg

Δεμένα τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα, Λαύριο – Σε ισχύ το απαγορευτικό απόπλου

Δεμένα παραμένουν τα πλοία σε Πειραιά, Ραφήνα και Λαύριο καθώς σε ισχύ είναι το απαγορευτικό απόπλου λόγω λόγω των θυελλωδών ανέμων που πνέουν σε πολλές θαλάσσιες περιοχές του Αιγαίου και φθάνουν κατά τόπους, σύμφωνα με την ΕΜΥ, τα 10 μποφόρ.
Σε ισχύ είναι απαγορευτικό απόπλου από τα λιμάνια του Πειραιά της Ραφήνας και του Λαυρίου.
Δεν πραγματοποιούνται, επίσης, τα δρομολόγια των υδροπτέρυγων για τον Πόρο, ενώ κλειστή παραμένει η γραμμή Πάχη Μεγάρων-Φανερωμένη Σαλαμίνας και Αγ.Μαρίνα-Νέα Στύρα.

kalyftaki-2.jpg

kalyftaki-3.jpg
υ-1.jpg

Χωρίς ρεύμα 250.000 νοικοκυριά - Θα πάρει μέρες η αποκατάσταση

Μεγάλα προβλήματα στην ηλεκτροδότηση έχει προκαλέσει η κακοκαιρία Μήδεια σε πολλούς δήμους, κυρίως στα βόρεια προάστια της Αττικής, αφήνοντας, σύμφωνα με στοιχεία του ΑΔΜΗΕ, περίπου 250.000 νοικοκυριά χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα, σε πολλές περιπτώσεις ακόμα και για πάνω από 24 ώρες.
Όπως ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος του ΔΕΔΔΗΕ, Τάσος Μάνος, μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΣΚΑΪ, η κατάσταση αξιολογείται συνεχώς ανάλογα με τις νέες βλάβες που προκύπτουν.
«Χθες είχαν καταγραφεί περίπου 20 βλάβες μέσης τάσης στα βόρεια προάστια και μέχρι το τέλος της ημέρας σημειώθηκε χαμηλό μονοψήφιο αριθμό ανοιχτό, καθώς πάνω από 200 δέντρα είχαν πέσει στο δίκτυο.
Μετά τη χθεσινοβραδινή χιονόπτωση, η μέρα ξεκίνησε ιδιαίτερα επιβαρυμένη, οι βλάβες συνολικά στο δίκτυο, χθες και σήμερα, έχουν ξεπεράσει τις 85 γραμμές μέσης τάσης, σε μια σειρά δήμων, όπως του Αγίου Στεφάνου, του Διονύσου, της Άνοιξης, της Σταμάτας, των Κιούρκων κ.ά.
Ο αριθμός των δέντρων που έχουν σπάσει είναι τριψήφιος, περίπου 600-700 δέντρα, και αναμένεται να αγγίξει και τετραψήφιο», δήλωσε χαρακτηριστικά.
Νωρίτερα, προβλήματα ηλεκτροδότησης σημειώθηκαν στο Παλαιό και Νέο Ψυχικό, στην Αγία Παρασκευή, το Χαλάνδρι και τον Χολαργό, ωστόσο οι ζημιές αποκαταστάθηκαν.
Ωστόσο, παραμένει άγνωστο πότε θα μπορέσουν να αποκατασταθούν οι ζημιές στο σύστημα ηλεκτροδότησης.
Σύμφωνα με τον κ. Μάνο, σήμεραθα γίνει τιτάνια προσπάθεια να αποκατασταθούν οι ζημιές στις γραμμές μέσης τάσης, όμως οι μικρές ζημιές σε όλους τους βοηθητικούς δρόμους, στις δευτερεύουσες γραμμές, θα πάρουν μέρες.

IMG_2514_2.jpg

athinon-lamias-xioni-top00.jpg
524468.webp

www.bankingnews.gr

Ρoή Ειδήσεων

Σχόλια αναγνωστών

Δείτε επίσης